Tüntetések jövőre? - Orbán béremelést ígért a rendőröknek

Jövőre 44 milliárd forintot biztosít a kormány a fegyveres és rendvédelmi dolgozók életpályamodelljének bevezetésére - ezt Orbán Viktor kormányfő ígérte, amikor  385 új rendőrautót adott át a szervezetnek a Készenléti Rendőrség budapesti alakulóterén.

A kormányfő ígérete szerint a kabinet által biztosított forrásból jövő júliustól a fegyveres és rendvédelmi dolgozók illetménye átlagosan 30 százalékkal fog emelkedni.  Közölte azt is, hogy a most átadott gépkocsikkal együtt összesen 1587 járművet kap a rendőrség 2014-2015-ben.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor az átadáson beszédet is mondott, szavai szerint : folyamatosan javul a nyomozások eredményessége, kevesebb a bűncselekmény, ami szinte csoda ahhoz képest, hogy a rendőrök anyagi megbecsültsége "időtlen idők óta nem javult". Természetesen nem maradhatott el az "elmúlt nyolc év", a kormányfő közölte: 2010-re nem csak gazdasági értelemben került Magyarország a tönk szélére, de romokban hevert a rend és közbiztonság is. 

Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond a rendőrség új szolgálati gépjárműveinek ünnepélyes átadásán Budapesten, a Készenléti Rendőrség bázisán 2014. december 23-án. Mellette Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly országos rendőrfőkapitány. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond a rendőrség új szolgálati gépjárműveinek ünnepélyes átadásán Budapesten, a Készenléti Rendőrség bázisán 2014. december 23-án. Mellette Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly országos rendőrfőkapitány. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ám jött a Fidesz-kormány,  és: "megtisztítottuk sorainkat azoktól, aki a bűn oldalára álltak", és olyan erős erkölcsi alapot fektettek le, amelyre fel lehet építeni egy tekintélyt parancsoló rendőrséget. Az ország gazdálkodásának egyensúlyba hozásával ma már többet lehet költeni a közbiztonságra - vázolta a derűs jelent a miniszterelnök.

Orbán Viktor hangsúlyozta azt is: az autók túlnyomó része Magyarországon készült, a magyar emberek munkáját dicséri. Kicsit a múltba merengve, és könnyedebb hangvételre váltva felidézte: egykor magyar rendőrök szovjet Zsigulikat vezetve üldözték a nyugati Mercedeseket, és az, hogy Ötvös Csöpi utolérte őket, sokkal inkább tűnt a forgatókönyvírók túlzásának, mint a valóság ábrázolásának. Ahogy a bajor rendőrök esetében természetes, hogy olyan BMW-ket hajtanak, amelyeket az utolsó csavarig bajorok készítettek, ma már az is természetes, hogy magyar rendőrök Magyarországon gyártott autókat használhatnak.

Az ünnepségen 385 új szolgálati gépjárművet adtak át: terepjáró képességű mikrobuszokat, járőr- és bűnügyi személyautókat. A rendőrség megrendelésére gyártott Skoda, Mercedes és Audi típusú szolgálati gépkocsik a 2014-ben indult program első ütemeként, a központi költségvetés finanszírozásával, illetve az Európai Unió Külső Határok Alap támogatásával valósult meg.

Az egyes területi rendőrségeket szolgáló gépkocsi-park a beszerzés további ütemeiben, 2015. első negyedévében újabb járművekkel bővül: a központi költségvetés további 1180, míg az uniós forrás 22 autót biztosít. A Készenléti Rendőrség alakulóterén felsorakoztatott járőr gépkocsikat - a korábbi beszerzésektől eltérően - speciális rendészeti felszerelési csomaggal, lövedékálló mellénytárolóval, LED technológiás elemlámpával és töltővel, kiegészítő megkülönböztető jelzéssel látták el, a szélvédőket hővédelemmel bíró biztonsági és sötétítő fóliával vonták be. 

Nem, mintha a következő információnak bármi köze is lehetne az előbbihez, de: 

Több, már 214-ben is nagy számú résztvevővel zajló tüntetéseket szervező civil csoport jelezte: 2015-ben is folytatódnak a kormányellenes megmozdulások. Advent vasárnapján gondoljunk a több százezer éhező gyerekre karácsonykor és tegyünk újévi fogadalmat: találkozunk január elején, és induljunk el egy új úton - ezt  Gulyás Balázs mondta a december 14-i tüntetésen

Tegnap Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke közölte: a jövő év az Orbán-kormány bukásának előkészítésével telik majd, 2015 csúcspontja pedig az a március 15-ére tervezett tüntetés lesz, amely a rendszerváltás utáni legnagyobb ellenzéki megmozdulás lehet. 

"A tiltakozóké lett a terep, és az ellenzéki képviselők mindegyike támogatni fogja azokat a demonstrációkat, amelyek a megélhetés költségeinek növelése ellen szerveződnek." - ezt ma mondta Tóbiás József. A szocialista pártelnök kijelentését azzal indokolta, hogy reggel a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt a parlament nem tárgyalhatott az útdíj-mentesség kérdéséről. Pedig több százezer ember azzal szembesült, hogy azt, ami eddig ingyenes volt, most fizetőssé teszik, és a kormány kedvezményként próbálja beállítani. Mindezt úgy, hogy nem akarnak tárgyalni róla, pedig a társadalom azt várja, hogy megkérdezzék őket, de ezt a szabályt a Fidesz felrúgta azzal, hogy nem vett részt az ülésen - jelentette ki Tóbiás József.

Szerző
Frissítve: 2014.12.23. 13:57

Gyermekét egyedül nevelő anyát rúgott ki Fodor Ibolya

Publikálás dátuma
2014.12.23. 11:32
Forrás: Facebook
Jogellenesen kirúgott egy gyermekét egyedül nevelő anyát Fodor Ibolya a cégétől két nappal a fizetés előtt, és a bírósági ítélet ellenére sem fizette ki neki a félmillió forintos kártérítést- számolt be az esetről az RTL Klub híradója. A jelenleg független képviselő cégei ellen végrehajtás és felszámolás is folyt. Fodor Ibolya továbbra sem mond le, a helyi Fidesz - állításuk szerint - erről az ügyről sem tudott.

Egy gyermekét egyedül nevelő családanyát sikerült két nappal a fizetésnap előtt kirúgnia azonnali hatállyal Fodor Ibolyának. A nőt a volt fideszes képviselő azért bocsátotta el, mert nem volt hajlandó aláírni a fizetési papírját úgy, hogy munkabérét nem kapta meg. A nőt állítása szerint Fodor telefonon és sms-ben is zaklatta, volt, hogy éjjel egykor - derül ki az RTL Klub december 22-ei híradójából.

Mindezek mellett Fodor Ibolyának a másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék ítéletét (mely szerint jogellenes szüntette meg munkavállalója munkaviszonyát az azonnali felmondással) sem sikerült a híradó anyaga szerint betartania, mivel a mai napig nem fizette ki az asszonynak az 540 ezer forint kártérítést.

Az RTL Klub híradója szerint Fodor jelenlegi és volt cégei ellen felszámolás illetve végrehajtás folyik, erről azonban a képviselő a kamera előtt nem nyilatkozott semmit, csupán a riporter apját emlegette, valamint mutogatott és sértéseket vágott a stáb fejéhez. Tette ezt akkora igyekezettel, hogy többször is lefulladt autójával - derül ki az anyagból. Az egyik, már felszámolt cégét azért büntették meg, mert feketén dolgoztatott.

forrás: RTL Klub, pecsistop.hu

A Népszava korábban megírta: az MSZP januártól aláírásokat gyűjt a baranyai megyeszékhelyen azért, hogy Fodor Ibolya pécsi önkormányzati képviselő ne csak a Fidesz-KDNP frakcióból lépjen ki, de mondjon is le az önkormányzatban viselt mandátumáról. Tóth Bertalan, a párt országgyűlési képviselője és Gulyás Emil, a szocialisták pécsi önkormányzati képviselője ezt sajtótájékoztatón jelentette be. Mint hangoztatták:  nem azért kell lemondania Fodor Ibolyának, mert korábban a bíróság elítélte, hanem mert nagy nyilvánosság előtt tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt megelőzően pedig az egyik közösségi oldalon "lehazaárulózta" a kormányellenes tüntetőket. Januártól a kertvárosi 19. számú egyéni választókerületben, Fodor Ibolya körzetében gyűjtik az aláírásokat és több száz szignóra számítanak. 

A képviselő azt követően ajánlotta fel kilépését a Fidesz-KDNP frakcióból, hogy az RTL Klub híradója közölte: 2003-ban egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték folytatólagosan, jelentős értékre bűnsegédként elkövetett sikkasztás bűntette miatt. Fodor Ibolyát többek között a Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezetője, a helyi MSZP, az LMP és a Jobbik is felszólította: mondjon le mandátumáról a történtek miatt.

Szerző

Mély gyászban Charlie

Publikálás dátuma
2014.12.23. 11:14
Forrás: Facebook
Meghalt a zenész felesége - írja a Bors. Széles Katalin képzőművész néhány órával a koncert előtt távozott az élők sorából a Kútvölgyi kórházban.

Charlie vasárnap este csak a színfalak mögött árulta el: a gyilkos kór aznap vitte el az ő Katiját, de a színpadon csak a szűnni nem akaró taps közben lett könnyes a szeme. Talán megérzett valamit a közönség a legendás énekesből kisugárzó energiából, mert többször is visszatapsolták, és Charlie a kedvükben járt, miközben a létező legnagyobb fájdalom emésztette belülről - írja a lap.

A régóta betegeskedő Széles Katalin képzőművész 36 évig volt hű társa Charlie-nak jóban és rosszban egyaránt.

forrás: blikk.hu

Szerző