Repülőhollandi-vb - Kitűnő magyar rajt

A Majthényi Szabolcs, Domokos András duó mindkét futamot megnyerte a Sydneyben zajló repülőhollandi-világbajnokság szombati nyitónapján.

A tízszeres vb-aranyérmes, egyúttal címvédő magyar páros így a lehető legjobb két helyezési ponttal áll az élen, mögötte - a viadal honlapja szerint - egy német egység a második öt, míg harmadik egy holland kettős hat ponttal.
A további magyar egységek közül Ziegler János és Polgár Csaba nyolcadik, míg Gáborjáni-Szabó Gábor és Czeizel Balázs a kilencedik helyről várja a vasárnapi folytatást.

Szerző

Meghalt Leyrer Richárd

Hatvanhat esztendős korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Leyrer Richárd, a MOB alelnöke - tájékoztatta a család szombaton a Magyar Olimpiai Bizottságot.

A sportvezető a Nemzetközi Kick-box Szövetség (WAKO) alelnöki, a Magyar Kick-Box Szövetség elnöki posztját is ellátta, a MOB-nál a nem olimpiai sportágak versenysportjáért felelős szakmai tagozat első embere volt, korábban a Nemzeti Sportszövetség alelnökeként is dolgozott.

A jogász végzettségű sportvezető a nem olimpiai sportágak elismertetése mellett sokat tett a kiskorú sportolók védelmében is, valamint azért, hogy 2014-től a nem olimpiai sportágak versenyzői számára külön kategóriát hozzanak létre a Sportcsillagok Gáláján - írta honlapján a MOB, amely Leyrer Richárdot saját halottjának tekinti.

Szerző

Földkerülő vitorlázás - Fa Nándorék versenyben vannak

Új szakaszcsúcsot felállítva a brit Alex Thomson kormányozta, s a végső győzelemre leginkább esélyesnek tartott Hugo Boss érte el elsőként Gibraltárt a Barcelona World Race páros, földkerülő vitorlásverseny nyolc hajó alkotta mezőnyéből, amelynek tagja a Fa Nándor vezette Spirit of Hungary is.

Thomsonék - a szervezők szombati közlése szerint - péntek este tudták le a leggyorsabban a katalán főváros és Gibraltár közötti 538 tengeri mérföldet, jelesül 2 nap 5 óra 50 perc alatt. A régi - 2011-ben elért - rekord 3 nap 7 óra 55 perc volt.

A Spirit of Hungary, fedélzetén Fa Nándorral és új-zélandi társával, Conrad Colmannal, jó rajtot vett, a harmadik helyre sorolt be, majd három további egység közelében a nyolcadik helyen haladt. A verseny honlapja szerint Fa Nándorék zárták a sort szombat délelőtt is. A mezőny Gibraltárból Afrika felé veszi az irányt.

Az 500 ezer euró összdíjazású Barcelona World Race, amelyet ezúttal harmadszor rendeznek meg, a katalán főváros kikötőjéből december utolsó napján, kora délután startolt el. A visszaérkezés Barcelonába a mintegy 24 ezer tengeri mérföldes, kikötés nélküli földkerülés zárultával, március végére-április elejére várható.

Szerző