Előfizetés

Hajsza - Lopott teherautóval menekültek (Fotók!)

Publikálás dátuma
2015.01.07. 12:51
FOTÓ: police.hu
Kecskeméten lopott autóval menekült két érdi férfi a rendőrök elől, de hosszas üldözés után a 4-es úton elfogták őket szerdára virradóra – tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Árvai Edina közleménye szerint kedd éjfél előtt tett bejelentést egy kecskeméti férfi a rendőrségre, hogy a háza elől ismeretlenek elvitték a kistehergépkocsiját és az M5-ös autópálya felé tartanak. A rendőrök a Budapest irányába tartó kisteherautót követni kezdték. Amikor próbálták megelőzni a lopott járművet, a tolvajok le akarták szorítani őket az útról, és eközben a szolgálati gépkocsi megsérült. A menekülők különböző tárgyakat, olajos- és benzineskannákat dobáltak ki a rendőrautó elé.

FOTÓ: police.hu

FOTÓ: police.hu

Az akcióba Pest megyei rendőrök is bekapcsolódtak, Ceglédbercelen két szolgálati gépkocsival lezárták az utat, de a tolvajok a lopott autóval áttörtek. A kecskeméti rendőrök végül a 4-es út 32-es kilométerénél elfogták a teherautót vezető 26 éves érdi férfit és 21 éves, szintén érdi utasát. Személyi sérülés nem történt, az elfogott két férfi ellen a további eljárást az ügyészség folytatja. 

Kire bízzuk fogainkat? Lebuktak a kuruzslók

Kuruzslás miatt emeltek vádat egy házaspár és a lányuk, valamint alkalmazottjuk ellen, mert fogtechnikusi és fogászati asszisztensi végzettséggel sorozatban végeztek fogorvosi beavatkozásokat Nagykanizsán - közölte a Zala Megyei Főügyészség szerdán.

A házaspár és a lányuk saját betéti társaságukkal, a férj fogtechnikusi, valamint a lány fogászati asszisztensi képesítésével működtettek Nagykanizsán és Murakeresztúron egy-egy fogorvosi rendelőt, ahol szerződéssel alkalmaztak fogorvosokat. Murakeresztúron az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által finanszírozott alapellátást nyújtottak, Nagykanizsán pedig főként magánrendelést biztosítottak.

A bt. nevében 2011. augusztus elsején új fogorvossal kötöttek munkaszerződést, amely szerint a doktornőnek mindkét településen rendelnie kellett, de a nagykanizsai magánrendelőben soha nem végzett kezeléseket. A cégtulajdonosok ugyanis úgy döntöttek, hogy az OEP által nem finanszírozott nagykanizsai magánrendelésen - kiadásaik csökkentése érdekében - egy alkalmazott fogászati asszisztens bevonásával maguk végzik el a kezeléseket, holott tudták, hogy szájüregi beavatkozást kizárólag fogorvosi képzettséggel lehet végezni.

A család 2012 októberéig között hatvannégy olyan pácienst látott el, aki nem tudta, hogy valójában nem orvosnál jár. Tömést, gyökérkezelést, foghúzást, ínykorrekciót, fogcsiszolást, koronapróbát, lenyomatvételt, protézislevételt és -felhelyezést végeztek, továbbá fogkőlevételt, valamint fogfehérítést is vállaltak, holott fogorvosi vagy dentálhigiénikusi szakképesítése egyiküknek sem volt.

A fogászati beavatkozások során a rendelő felszereltségével, az asszisztencia biztosításával, az egészségügyben használatos munkaruházat viselésével azt a látszatot keltették a nagykanizsai betegekben, hogy fogorvos kezeli őket. Újságokban is fogorvosi rendelőként hirdették magukat, és nem tették szóvá azt sem, hogy a páciensek a fogtechnikust doktornőnek szólítják. Volt egyébként huszonegy olyan kezeltjük is, aki tudta, hogy senkinek nincs fogorvosi végzettsége, mégis vállalta a kezeléseket. A kuruzslással és hamis okirattal visszaéléssel vádolt négy ember recepteket is hamisított. Hozzáfértek ugyanis a doktornő fejléccel ellátott, biankó orvosi vényeihez, amelyekkel gyógyszereket írtak fel és váltottak ki.

Roncsba szorult sérültet mentettek - Fotók

Publikálás dátuma
2015.01.07. 12:34
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Villanyoszlopnak ütközött egy autó Budapesten, a XIII. kerületi Róbert Károly körúton. A műszaki mentés miatt csak egy sáv járható - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta: a  Róbert Károly körút és a Lehel utca kereszteződésében történt a baleset. Egy ember megsérült, őt a tűzoltók  szabadítják ki a járműből. 

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 

A helyszínelési és műszaki mentési munkálatok idejére az érintett kereszteződésben forgalomkorlátozásra és torlódásra kell számítani. A négy sávból jelenleg csak egy járható - tette hozzá a szóvivő.