Autóbalesetben halt meg a húsz éves focista

Publikálás dátuma
2015.01.11. 10:51
VfL Wolfsburg/Getty Images
Halálos autóbalesetet szenvedett Junior Malanda, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő VfL Wolfsburg 20 esztendős belga játékosa.

A Bild című napilap honlapjának beszámolója alapján az utánpótlás-válogatott futballista két barátjával tartott Hannoverbe egy Volkswagen Touareg terepjáróval. A rendőrség tájékoztatása szerint a nagy sebességgel haladó gépjármű megcsúszott a vizes úton, átrepült a védőkorláton és egy fának ütközött. 

A hátsó ülésen ülő Malanda - aki klubja dél-afrikai edzőtáborába utazott volna - az ütközés következtében előrerepült és szörnyethalt. A sofőr és a másik utas súlyos sérülésekkel került kórházba.

Szerző

Női kosárlabda NB I - Továbbra is hibátlan a Sopron

Továbbra is százszázalékos a női kosárlabda NB I-ben a Sopron, amely szombaton a Zalaegerszeg vendégeként aratott tízpontos győzelmet.

ZTE Női Kosárlabda Klub - UNIQA-Euroleasing Sopron 79-89 (20-18, 29-28, 19-22, 11-21)

később:

Ceglédi EKK - PINKK-Pécsi 424 18.00

Atomerőmű KSC Szekszárd-Aluinvent DVTK Miskolc 18.00

CMB CARGO UNI Győr - PEAC-Pécs 18.00

Szerző

"Magyarországot nem a bevándorlóktól kell megvédeni"

Publikálás dátuma
2015.01.10. 12:25
Fotó: Getty Images
A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint Magyarországot ma nem a bevándorlóktól, hanem egy rossz politikától kell megvédeni, ilyen például a keleti nyitásé. Fodor Gábor pártelnök, aki részvétét fejezte ki a támadás áldozatai és a francia nép felé, leszögezte: a szörnyű terrorcselekményre nincs mentség.

Az MLP nem tartja helyesnek, hogy a történtek kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök - ahogy a Jobbik is -  a bevándorlók jelentette veszélyekről beszélt, a liberális párt szerint Magyarországot nem az ide érkező, különböző nációjú és hátterű emberek sodorhatják politikai és gazdasági válságba, hanem "az a rövidlátó és ostoba politika", amelyik Oroszországhoz és a keleti államokhoz köt minket. 

Mindenütt lehetnek "gonosz gazemberek, (...) de a terroristák vallása a terrorizmus" - szögezte le Fodor Gábor, hozzátéve: évtizedekkel ezelőtt léteztek katolikus, protestáns és maoista terrorszervezetek is, ahogy ma vannak iszlamista, dzsihadista ilyen szervezetek, ezek kialakulásához viszont vallási és politikai szélsőség vezet.

Nagy figyelmet kell fordítani a rendőrség és a terrorelhárítás tagjainak megfelelő kiképzésére, de a szabadságot, a szólásszabadságot nem szabad korlátozni - mondta a pártelnök. Kérdésre válaszolva Fodor Gábor kifejtette: vizsgálatot igényel az együttélés kérdése, mert nem lehet kimondani, hogy a francia társadalomba harmonikusan beilleszkedtek volna azok, akik vagy akiknek az ősei évekkel, évtizedekkel esetleg évszázadokkal ezelőtt érkeztek más kultúrákból. Magyarországon is vannak olyan népcsoportok, amelyek nehezebben tudnak beilleszkedni a magyar társadalomba, erre a problémára viszont nem az elzárkózás a megoldás, hanem egy befogadó társadalom.

Szerző