Új vallomás - Bíró elé kerül egy gyilkosság felmentett vádlottja

Újra bíróság elé kellett állnia hétfőn egy négy évvel ezelőtti, pécsi kertvárosi gyilkosság elkövetése miatt annak a férfinak, akit korábban jogerősen felmentettek e bűncselekmény vádja alól.

Az ügyészség szerint G. Balázs többször vásárolt kábítószert a marihuána eladásával is foglalkozó áldozatától, és 2010. január 30-án éjjel is felment az ő Pécs kertvárosi, Fáy András utcai lakásába. A két férfi dulakodni kezdett, a vádlott egy olajsütővel többször fejbe verte ismerősét, majd késsel elvágta a nyakát.

A tárgyalásra perújítás keretében kerül sor, amelyről a Pécsi Ítélőtábla egy új vallomás alapján határozott. Ebben egy férfi azt állította: a lakásban volt, amikor G. Balázs megölte a sértettet.

Szerző

Frontok? - Újabb baleset hat sérülttel

Hatan megsérültek a Békés megyei Csárdaszálás határában a 46-os főúton, ahol árokba csúszott egy mikrobusz hétfő reggel. A mentési munkálatok idejére teljes útlezárást rendeltek el.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a balesetben egy ember súlyos, öt könnyű sérülést szenvedett, ellátásukról több mentőegység gondoskodik. Békés megyében több baleset is történt hétfő reggel a csúszós utak miatt. Szeghalom térségében, a 47-es számú főút 75-ös, illetve 76-os kilométer szelvényében 75 percen belül hat közlekedési baleset volt. A 44-es főúton, Kardos határában egy kamion ütközött össze egy személyautóval. Egy másik személyautó oszlopnak csúszott ugyancsak a 44-es számú főúton, Kondoros és Kardos között. Az elsődleges információk szerint ezekben a balesetekben nem sérült meg senki, de a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra lehet számítani az érintett útszakaszokon.

Szerző

Két baleset, torlódás az M0/M2-es csomópontjánál

Egymást követően két karambol is történt, amiben többen megsérültek hétfő reggel az M0-s és az M2-es autóutak csomópontjában Dunakeszi térségében, ahol teljes zárásra kell számítani. 

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy először egy útellenőrzést végző jármű és egy személyautó ütközött össze, majd a balesettől 150 méterre egy másik autó szalagkorlátnak csapódott. A két karambolnak az első jelentések szerint egy-egy könnyebb sérültje van, akiket kórházba vittek.

A fővárosi tűzoltók megkezdték a műszaki mentést, az érintett útszakaszt lezárták. A Megyeri híd, illetve a Vác felé a csomópont környékén utazók torlódásra számítsanak, a dugót a szomszédos csomópontok felé érdemes kerülni – tette hozzá Csámpai Attila.

Szerző