Orbán újabb nagy szavai jövőről, mezőgazdaságról

A Miniszterelnökség Kecskemétre költöztetett agrár-vidékfejlesztési államtitkársága 1200 milliárd forintnyi fejlesztési forrást oszthat el a magyar vidék szereplőinek - ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be Kecskeméten, az államtitkárság átadásán.

Nagyon kevés olyan hely van a magyar közigazgatásban, ahol akárcsak megközelítőleg is ekkora források felett lehetne rendelkezni - lelkendezett a miniszterelnök. Orbán Viktor közölése szerint az 1200 milliárd forintnyi forrásból az agráriumban működő kis- és középvállalkozások fejlesztésre 518 milliárd forintot, a fiatal gazdák támogatására 76 milliárd forintot szeretnének elkölteni.

"Fiatalok nélkül nincs mezőgazdaság (…), ha nem gondoskodunk arról, hogy a gyerekeink és az utánunk következő nemzedék belépjen a komoly tudással felvértezett nemzedékek sorába, akkor bizony az adott terület, jelen esetben e mezőgazdaság elenyészhet, vagy meggyengülhet" - fogalmazott a miniszterelnök.

Ami a kormányfői beszédben némi pátosszal emlegetett gazdákat illeti: ők bizony korántsem elégedettek a helyzettel, ahogy a Népszava is megírta olyannyira nem, hogy forró februárt ígérnek

"Ha pofáztok, megdöglötök” – ezt a feliratot festették pár napja a bábonymegyeri Gál Ferenc kapujára - írta honlapján a Párbeszéd Magyarországért alig egy éve a Maffiakormányzás - A Kormány megfélemlíti a gazdákat? c. cikkben. "Nem tudni pontosan, hogy a főállású őstermelő azzal vívta-e ki a fenyegetők haragját, hogy falubeli gazdatársával, Horváth Jánossal együtt szót emelt az agrárkamarai választások antidemokratikus, valódi érdekképviseletet nem eredményező lezajlása ellen, vagy azzal, hogy néhány gazdatársával együtt bérelni szeretne egy darabot abból a mintegy ezer hektárnyi állami földből, amelynek egy részét pályázat nélkül műveli az egyik jó kapcsolatokkal rendelkező helybéli nagybirtokos." 

Szerző

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző