Tűz volt egy VII. kerületi kollégiumban

Publikálás dátuma
2015.01.17. 09:08
Illusztráció: Thinkstock
Egy füstölő ruhaszárító berendezés miatt harmincöt kollégistának kellett elhagynia egy budapesti kollégium épületét péntek este, nem sérült meg senki - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője.

Kisdi Máté ismertetése szerint a VII. kerületi Hársfa utcai épülethez riasztották a tűzoltókat, ahol egy ruhaszárító izzott, füstölt. A kollégisták már a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyták az épületet. A tűzoltók kézi tűzoltó készülékkel oltották el a lángokat, átszellőztették az épületet, majd mindenki visszatérhetett a kollégiumba.

Szerző

Lezárták az M35-ös autópályát Hajdúböszörménynél

Egy ember súlyosan megsérült, amikor péntek este az M35-ös autópályán Hajdúböszörmény és Polgár között a szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi - közölte a debreceni mentőszolgálat ügyeletese.

Nagy István tájékoztatása szerint a súlyos sérültet a debreceni Kenézy kórház baleseti sebészetére szállították.
Juhászné Kiss Katalin rendőr alezredes közlése szerint a személygépkocsi utolért egy Budapest felé tartó kamiont, amikor eddig ismeretlen okból a szalagkorlátnak vágódott.
A műszaki mentés idejére az autópálya érintett szakaszát lezárták, a forgalmat Hajdúböszörmény felé terelik - tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Szerző

Rendőrök életét veszélyeztette, mégsem került előzetesbe

Az ügyészségi indítvány ellenére nem került előzetes letartóztatásba, hanem lakhelyelhagyási tilalommal sújtotta a bíróság pénteken azt a férfit, aki csütörtökön Zalaegerszegen autójával menekülni próbált a rendőrök elől, de a kocsira leadott hat lövés sem állította meg.

A Zalaegerszegi Járásbíróság arról tájékoztatta pénteken az MTI-t, hogy lakhelyelhagyási tilalmat rendelt a gyanúsítottal szemben, aki két, vele szemben intézkedő rendőr testi épségét veszélyeztette.

A hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított férfi esetében az ügyészség az előzetes letartóztatásra tett indítványt, de a bíróság indokolása szerint a szökés, elrejtőzés veszélye nem, a bűnismétlés veszélye viszont fennáll a gyanúsítottal szemben. A végzés nem jogerős, mert az ügyész fellebbezett.

A zalai rendőrök egy sorozatbetörő társaság tagjainak elfogása érdekében intézkedtek szerda estétől, s akciójuk során összesen nyolc embert - köztük egy nőt - fogtak el és három autót foglaltak le. A többszörösen büntetett előéletű tagokból álló kaposvári társaságot azzal gyanúsítják, hogy Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen, valamint Zala megyén kívül Székesfehérváron, Mosonmagyaróváron, Tapolcán és Várpalotán is több tucatnyi családi házba és sorházba törtek be aranyékszereket és készpénzt zsákmányolva.

Az elfogásukra tett intézkedések során csütörtök hajnalban, egy zalaegerszegi áruház parkolójában a most lakhelyelhagyási tilalommal sújtott gyanúsított kocsijával tolatva az egyik rendőrt egy út menti fához akarta szorítani, miközben a másik egyenruhás kinyitotta az ajtót, hogy megállítsa őt. Ez utóbbit egy gyors gázadással elsodorta, miközben a harmadik rendőr a bal első kerékre hat célzott lövést adott le.

A menekülő autósnak és két utasának - köztük a nőnek - sikerült elhagynia a helyszínt, de alig egy órával később a rendőrök Nagykanizsán feltartóztatták a kocsit, amelynek szétlyuggatott kerekét közben le is cserélték.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: az ügy további három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását kezdeményezte már a rendőrség, a további négy ember szerepének tisztázása pedig még folyik.

Szerző