Németh Szilárd "birkózós" álmai

Publikálás dátuma
2015.01.21. 15:37
Németh Szilárd elől, mögötte Tarlós István a Fővárosi Önkormányzat ülésén. FOTÓ: Népszava
Borkai Zsoltnak, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének és Szabó Bence főtitkárnak vázolta fel elképzeléseit a sportág jövőjével kapcsolatban a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöki posztjára pályázó Németh Szilárd.

Az országgyűlési képviselő, aki a Csepeli BC elnöke, a MOB-ban tartott találkozón jelezte, hogy elsődleges feladatának a sportolói és edzői életpályamodell megteremtését tekinti, de programjának a létesítmény-fejlesztés és a sportág infrastruktúrájának rendbetétele is fontos elemét képezi. A találkozón a programon kívül szó esett a birkózás jövőjéről és a riói olimpiai szereplés jelentőségéről is - amint az a politikust jelölő Új-Szövetség szerdai közleményéből kiderült.

A tájékoztatás szerint Borkai Zsolt Németh Szilárdot arról biztosította, hogy a két szervezet közötti együttműködés zavartalan marad akkor is, ha ő győz a jövő pénteken esedékes tisztújításon, és megerősítette, hogy programja beleillik a MOB által képviselt értékrendbe. Németh Szilárd a választáson egyedüli kihívója lesz Hegedűs Csaba elnöknek, aki 23 éve áll a szövetség élén.

Szerző

Schwarzi Budapesten!

Publikálás dátuma
2015.01.21. 14:31
Arnold Schwarzenegger Fotó: Sergio Camacho/Getty Images
Csütörtökön Magyarországon tart előadást Arnold Schwarzenegger a MVM SIKER-NAP elnevezésű rendezvényen a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a Magyar Női Röplabda Válogatott is részt vesz, hisz 28 év után a csapat kijutott a holland-belga közös rendezésű Európa-bajnokságra.

„2014 a magyar röplabdázás életében a sikeres alapozás éve volt. Sok sikert ünnepelhettünk együtt, de van néhány olyan is, amelyért nem jár díj, de mindenképp meg kell emlékezni róla, hiszen sokan dolgoztak azokért az eredményekért. A Magyar Röplabda Szövetség megszerezte Európa egyik legsikeresebb szövetségi kapitányát, Jan De Brandt-ot, a női válogatottunk pedig 28 év után kijutott az Európa-bajnokságra. „- nyilatkozta Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség Elnöke.

„Mivel Magyarországon még nem volt hasonló típusú rendezvény, ahol a konferencia és fesztivál elemeit keverve hiteles emberek osztják meg értékteremtő gondolataikat a legkülönfélébb módon, úgy éreztük, itthon is igény van egy igazi motivációs napra, ahol egy rendezvény keretében sikeres emberek beszélnek életútjukról, gondolataikról valamint az érvényesülésről. Láthatóan igény van arra, hogy sikeres emberek példát mutassanak, elárulják sikerük titkát, vagy egyszerűen csak motiválják a közönséget. 2015. február 22-e, egy fórum arra, hogy az élet különböző területein sikeres emberek bemutassák sikerük titkát, ezáltal is ösztönözve a közönséget arra, hogy ki-ki a maga életében is egyre eredményesebb lehessen.”- nyilatkozta Kiss-Török Gergely, a Sikerember-Sorozat Kft. ügyvezetője.

És hogy mit jelent a siker, mi a motiváció, Tálas Zsuzsanna, női válogatott feladóját és a 2014. év női röplabdázóját kérdeztük: Vannak meccsek, amit meg akarunk nyerni és van, amit meg kell nyerni a csapatnak. Mindenki utolsó csepp „vérét”, energiáját mozgósítja a sikerért. Így értük el a továbbjutást, hogy ott vagyunk Európa legjobb csapatai között.

Szerző

A Charlie Hebdóról beszélt a volt focista

Publikálás dátuma
2015.01.21. 09:39
Eric Cantona Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images Sport
Eric Cantona, a Manchester United egykori sztárja ugyan már majdnem 18 évvel ezelőtt szögre akasztotta a futballcsukáját, de nem tűnt el teljesen. Szívesen hallatja ugyanis a hangját különféle társadalmi-politikai kérdések kapcsán, s természetesen a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni merényletről is kifejtette véleményét az Euronews hírtelevízióban.

Elmondta, szörnyűnek, sajnálatosnak tartja a történéseket, ugyanakkor hozzátette, nem először történt támadás a szabad véleménynyilvánítás ellen. Ehhez sorolja az 1988-ban történteket, amikor bemutatták Martin Scorsese Krisztus utolsómegkísértése című filmjét. Ekkor katolikus radikálisok gyújtották fel a párizsi Saint Michel filmszínházat, s negyvenen megsérültek. „Minden vallásnál vannak fanatikusok” – fejtette ki.

Kifejtette, felmerül a veszélye annak, hogy a franciaországi terrorcselekmények után nő a rasszizmus, de meggyőződését fejezte ki, hogy a lakosság 90 százaléka nem így gondolkodik. Úgy vélte, a jobboldali radikálisok előretörése összefüggésben áll a gazdasági válsággal. „Ha nem lett volna válság 1929-ben, Hitler sosem került volna hatalomra” – vélekedett.

Szerző