Bíróság elé állítják a "vak komondoros" polgármestert

Súlyos testi sértés miatt bíróság előtt kell felelnie Balogh Józsefnek, Fülöpháza független polgármesterének, mivel a közvetítői eljárásra benyújtott kérelmét jogerősen elutasította a Kecskeméti Járásbíróság - közölte a baon.hu portál kedden.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a fülöpházi polgármester első tárgyalási napja május 13-án lesz.
Balogh József a Fidesz egykori országgyűlési képviselője, Fülöpháza polgármestere a vád szerint 2013-ban súlyosan bántalmazta élettársát.

A főügyészség korábbi közleménye szerint az ittas polgármester 2013. április 28-án élettársát súlyosan bántalmazta. Az asszony súlyos sérüléseket, darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett.
A Központi Nyomozó Főügyészség azt követően kezdett el nyomozni, hogy a kórház jelezte a rendőrségnek, Balogh József élettársa feltehetőleg bántalmazásból származó súlyos sérülésekkel került hozzájuk ellátásra.
A polgármester az eset után azt nyilatkozta, az asszony átesett a család vak komondorán, úgy szerezte sérüléseit. Balogh József később beismerő vallomást tett.

Az eset után a Fidesz kizárta a pártból a polgármester, aki 2010-ben a Fidesz-KDNP jelöltjeként lett a település vezetője.
A történtek ellenére a fülöpháziak 2014-ben újraválasztották Baloghot, aki ezúttal függetlenként indult.
A polgármester 2014. októberben kérelmet nyújtott be, hogy közvetítői eljárásban ítéljék meg cselekményét, elkerülve a büntetőeljárást.
A Kecskeméti Járásbíróság azonban elutasította a kérését, így a polgármesternek a vádlottak padjára kell ülnie. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért Baloghra.

Szerző

Riasztás - Sűrű ködre figyelmeztetnek

Publikálás dátuma
2015.01.27. 20:50
Fotó: Thinkstock
Tíz megyére és a fővárosra figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A veszélyjelzés szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten kell készülni arra, hogy tartósan megmarad a köd, és csak pár száz méteres lehet a látótávolság.

Kedd késő estig az ország nyugati, északnyugati felén elszórtan még lehet kisebb havazás, 1-2 centiméternyi hó hullhat. A keleti országrészben is előfordulhat jelentéktelen hószállingózás.

Az előrejelzés szerint szerdán néhány órás napsütés elsősorban nyugaton és északkeleten várható. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol lehet hószállingózás. Az ország nagy részén mérsékelt marad a légmozgás, csak északnyugaton élénkül meg estétől a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és 0 Celsius-fok között alakul, de a tartósabban derült, havas vidékeken ennél hidegebb lesz. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között várható.

Szerző

MSZP: Mit csinált eddig Hende Csaba?

Az MSZP szerint Hende Csaba honvédelmi miniszter legfrissebb kijelentései nyomán ismét bebizonyosodott: a honvédelem politikai vezetése képtelen biztosítani a Magyar Honvédség működőképességét, "felelőtlen és teljesen alkalmatlan feladatai ellátására".

Demeter Márta, az MSZP országgyűlési képviselője közleményében a miniszter keddi, éves feladatszabó vezetői értekezletén elhangzottakra reagálva azt kérdezte: "Mégis mit csinált eddig Hende Csaba?"
A honvédelmi miniszter többek között sürgető helikopterbeszerzésről, honvédelmi szakpolitikai programok kidolgozásának és a magyar hadiipar fejlesztésének szükségességéről beszélt - írta az ellenzéki politikus, megjegyezve: hogy az elmúlt öt évben ezekben a kérdésekben nem történt semmilyen előrelépés, "hagyta, hogy Orbán Viktor egyszerű propagandaeszközként használja a Magyar Honvédséget".

Demeter Márta szerint ismét bebizonyosodott, hogy Hende Csaba eddig szakpolitikai koncepció nélkül vezette a honvédelmi tárcát, elmaradtak az ország biztonsága szempontjából olyan szükséges fejlesztések, mint például a helikopterbeszerzés.
Az MSZP-s politikus kitért arra is, külön kérdéseket vet fel, hogy a miniszter miért hozna létre új beszerzési hivatalt, hiszen két éve éppen ő hozta létre a közbeszerzések lebonyolításáért is felelős védelemgazdasági hivatalt. "Miért kell immár sokadszorra átszervezni a beszerzésekért felelő szervezetet?" - tette fel a kérdést közleményében Demeter Márta.

Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden Budapesten, éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén az idei év legnagyobb feladatának az illetményemeléssel összekötött katonai életpályamodell bevezetését nevezte, egyúttal hangsúlyozta, a bővülő források felhasználásával folytatni kell a hadfelszerelés modernizációját, az elavult eszközök cseréjét, kiemelt figyelemmel a helikopterbeszerzésre.
Utóbbi kapcsán bejelentette, hogy a honvédségi beszerzések zökkenőmentes lebonyolítása érdekében februárban megalakul a Honvédelmi Minisztérium (HM) Beszerzési Hivatal.

Szerző