Megszűnt a kamionstop Szlovénia felé

Publikálás dátuma
2015.02.05. 19:46
MTI Fotó: Varga György
Megnyitották a szlovén hatóságok a határt a kamionok előtt, mintegy 500 kamion már el is hagyta Magyarország területét, a forgalom zavartalan - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke elmondta: a 7,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek várakoztatását a havazás miatt rendelték el. A kamionok rendőri felvezetéssel, szakaszosan indultak el a szlovén határ felé, hogy megelőzzék a forgalom feltorlódását. A határzár miatt a kamionoknak várakozniuk kellett Zala, Somogy, Fejér és Pest megyében, a járműveket a rendőrök pihenőhelyekre, parkolókba terelték.

Szerző

Ónos eső, hófúvás, helyenként intenzív havazás

Publikálás dátuma
2015.02.05. 19:18
FOTÓ: Getty Images, Simon Fergusson
Ónos eső, hófúvás és intenzív havazás is nehezítheti a közlekedést számos megyében - hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében is lehet gyenge ónos eső.    Emellett több megyében havazásra és hófúvásra figyelmeztetnek. Havazás miatt Baranya megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Baranya, Somogy és Zala megyére hófúvás miatt érvényes másodfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken arra is készülni kell, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emel.Az ország északi, északkeleti negyedén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, de délkeleten 6, 7 fok is lehet. Késő estére -3 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton az előrejelzés szerint délen eleinte még erősen felhős lesz az ég, és kora délelőttig ott még kisebb havazásra is számíthatunk, majd megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. Északon jellemzően derült lesz az ég. Az északkeleti szél helyenként megélénkülhet. Hajnalban -1 és -8, de a havas, kevésbé felhős északi tájakon -10, napközben  0, +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, és elszórtan hózáporral. Az északnyugati szél megerősödik, többfelé viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 2 és 5 fok között alakul. 

Szerző

Ismét járnak a vonatok Esztergomnál

Újraindult a közlekedés csütörtökön az esztergomi vasútvonalon, ahol korábban gázolás miatt pótlóbuszok közlekedtek Dorog és Esztergom között - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

A menetrend fokozatosan áll helyre. Korábban az Esztergomba tartó személyvonat Dorog és Esztergom-Kertváros között egy ismeretlen férfit gázolt halálra. A férfi tiltott területen tartózkodott.

Szerző