Előfizetés

Karambolozott az 1-es villamos

Publikálás dátuma
2015.02.10. 08:48
FOTÓ: Vajda József/Népszava
Autóval ütközött az 1-es villamos a XIII. kerületi Róbert Károly körúton kedd reggel, ezért nem járnak a villamosok az Árpád híd pesti hídfője és a Vágány utca között - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

A tájékoztatás szerint a balesetben senki sem sérült meg, azonban a műszaki mentés idejére pótlóbuszokat állítottak forgalomba.

Baseball ütővel verték, majd lelőtték a férfit Csepelen

Publikálás dátuma
2015.02.10. 08:36
Illusztráció: Thinkstock
Gázpisztollyal lőttek meg egy külföldi férfit hétfő éjszaka Csepelen, a férfit súlyos sérüléssel vitték kórházba - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapján kedden.

A tájékoztatás szerint eddig tisztázatlan körülmények között támadt meg három ismeretlen egy külföldi férfit a XXI. kerületi II. Rákóczi Ferenc úton található benzinkútnál. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfit baseball ütővel bántalmazták, majd feltehetően egy gázfegyverrel meglőtték. A támadók elmenekültek a helyszínről. A BRFK megkezdte az elkövetők felkutatását.

Nyomoznak a két rendőr halála ügyében

Publikálás dátuma
2015.02.10. 06:18
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség a hétvégi Üllői úti baleset miatt, amelyben két rendőr életét vesztette.

A jelenlegi adatok szerint egy autó balra kanyarodás közben összeütközött egy vele szemben, a megengedett sebességet túllépve, megkülönböztető fény- és hangjelzés nélkül közlekedő rendőrautóval. A járőrkocsi ezután átsodródott a szemközti sávba, ahol nekicsapódott egy szemből érkező taxinak, majd egy oszlopnak.

A kanyarodó autó vezetője elhajtott a helyszínről segítségnyújtás nélkül. Őt a rendőrök – egy szemtanú segítségével elfogták. Úgy tudni, a férfit megszondáztatták, majd miután az alkoholszintmérő elszíneződött, vérvételre előállították. Az ügyészség "a nyomozati cselekmények eredményére tekintettel" nem kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Mivel a felelősség kérdésében igazságügyi műszaki szakértői vélemény nélkül állást foglalni nem lehet, jelenleg az ügyben bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja nem közölhető – áll a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

Hétfőn hamisan terjedt el a baleset másik résztvevőjének, a taxisnak a halálhíre. A hírt eredetileg a Bors közölte, azonban a család egy ismerőse a Blikket úgy tájékoztatta: a taxis él és kórházban van. Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a Blikknek elmondta, egyelőre nem tudja, hogy a sérült sofőr fuvarszervező társasághoz tartozott-e, vagy sem, ettől függetlenül most azt próbálja megszervezni, hogy valamilyen formában taxisok segíteni tudják a sérült ember családját.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán