"Gyalázatos történelemhamisítás" - Mécs Imre tiltakozik

Publikálás dátuma
2015.02.17. 09:12
BUDAPEST 1956 XI. Fehérvári út, a Móricz Zsigmond körtér felől. Fotó: Fortepan
"A jelenlegi szervilis magyar kormány lábbal tiporja ’56 emlékét." Mécs Imre, akit az '56-os események kapcsán 1958. május 22-én a népköztársaság megdöntésére irányuló szervezkedés vezetéséért halálra ítéltek, közleményt juttatott el szerkesztőségünknek. 

"Alulírott az ÖTVENHATOS EMLÉKBIZOTTSÁG elnöke magam és társaim, valamint minden demokratikus érzelmű polgár nevében felháborodottan tiltakozom az ’56-os forradalom és szabadságharc emlékének meggyalázása ellen a Kerepesi úti Nemzeti Sírkertben. Az internetről értesültem, hogy az ’56-os szovjet agresszió során meghalt szovjet katonák parcellájában történelemhamisító egykori feliratot restauráltak„ dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért”.

Ellenforradalomnak nevezni a forradalmunkat – gyalázatos. A történelmünk újabb meghamisítása mellett erkölcstelen, és népünk büszke napjainak és áldozatának meggyalázása. Éppen akkor vették el a pár napja kivívott szabadságunkat, amelyet csak 33 év múlva szerezhettünk vissza.

A halott katonák szintén a szovjet önkény áldozatai voltak. A Szovjetunió megszűnése után Oroszország első elnöke, Borisz Jelcin megkövette a magyar országgyűlésben a magyar népet a kéretlen szovjet agresszió miatt, és bocsánatot kért. Mi ezt a gesztust elfogadtuk. Felháborítónak tartom, hogy a jelenlegi szervilis magyar kormány lábbal tiporja ’56 emlékét. Minden erőmmel azon leszek, és arra hívok minden tisztességes embert, hogy ’56 méltó helyére visszakerüljön.

2015-02-16 éjjel
Mécs Imre"

A fotó az emlékműről itt megtekinthető 

Szerző
Frissítve: 2015.02.17. 11:23

Putyin-zárlat: itt vannak a várható helyszínek

Vlagyimir Putyin orosz elnök és delegációjának budapesti tartózkodása miatt a város több pontján ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani gyakorlatilag kedden egész nap.A  2-es metró nem áll meg a Kossuth téren.

A Terrorelhárítási Központ 19.30-ig lezárja az Országház környéki utcákat és a rakpart egy szakaszát is. Délután fél egytől négy óráig a Hősök tere, háromnegyed egytől negyed ötig a Fiumei úti sírkert környékét, 16 és 20 óra között pedig a Sándor-palota környékét is lezárják.

A 2-es metró nem áll meg a Kossuth téren
A BKK tájékoztatása szerint a keddi üzemkezdettől - visszavonásig - lezárja a Kossuth Lajos téri metróállomást, a szerelvények megállás nélkül áthaladnak az állomáson.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint déltől este 9 óráig szakaszosan és időszakosan lezárásra kell készülni egyebek mellett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminál "E" portájánál, a 4-es és a 6-os főúton, az M0-ás autóúton, az M0-ás hídon, az M3-as és az M5-ös bevezetőjén, a Kacsóh Pongrác úti felüljárón, az Erzsébet hídon, a Margit hídon, a Lánchídon, több rakparti szakaszon, a Hősök tere, a Kossuth tér, a Sándor-palota, a Fiumei úti temető környékén és további forgalmas útszakaszokon, például az Üllői úton, a Széchenyi téren, az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Váci úton.

A zárással érintett útszakaszokon ideiglenes megállási tilalom lép életbe.

Szerző
Témák
Putyin útzárak
Frissítve: 2015.02.17. 09:38

Putyin-zárlat: a 2-es metró nem áll meg a Kossuth téren

Publikálás dátuma
2015.02.17. 08:21
Illusztráció/Népszava
A 2-es metró nem áll meg a Kossuth Lajos tér metróállomáson kedden rendőrségi zárás miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfő este. Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatása miatt több főútvonalat is lezárnak időszakosan a fővárosban.

A BKK tájékoztatása szerint a keddi üzemkezdettől - visszavonásig - lezárja a Kossuth Lajos téri metróállomást, a szerelvények megállás nélkül áthaladnak az állomáson.A Terrorelhárítási Központ (TEK) korábbi tájékoztatása szerint kedden, hajnali 3 órától lezárják az Országház környékén levő utcákat, köztük a rakpart egy szakaszát, kora délután a Hősök tere, illetve a Fiumei sírkert környékét, továbbá délután 16 órától a Sándor-palota környékét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint déltől este 9 óráig szakaszosan és időszakosan lezárásra kell készülni egyebek mellett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminál "E" portájánál, a 4-es és a 6-os főúton, az M0-ás autóúton, az M0-ás hídon, az M3-as és az M5-ös bevezetőjén, a Kacsóh Pongrác úti felüljárón, az Erzsébet hídon, a Margit hídon, a Lánchídon, több rakparti szakaszon, a Hősök tere, a Kossuth tér, a Sándor-palota, a Fiumei úti temető környékén és további forgalmas útszakaszokon, például az Üllői úton, a Széchenyi téren, az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Váci úton. A zárással érintett útszakaszokon ideiglenes megállási tilalom lép életbe.

Szerző
Témák
M2 Putyin útzár