Előzetesben a késsel szurkáló pénzügyőr

Publikálás dátuma
2015.03.02. 14:43
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Emberölés bűntettének kísérlete miatt a Debreceni Nyomozó Ügyészség folytat nyomozást egy konyári férfi ellen, mert a gyanúsított a vám- és pénzügyőrség hivatásos állományú tagja, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának vezető tisztségviselője - közölt a hajdú-bihari főügyész hétfőn.

Pocsai Edit tájékoztatása szerint a Debreceni Járásbíróság nem jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte a férfit, aki szóváltást követően késsel többször megszúrta az élettársát. A nő a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

A 39 éves konyári férfi február 25-én kora délután a szülei által lakott ingatlanban tartózkodott az élettársával. Szóváltás után kölcsönösen bántalmazták egymást, annak során a gyanúsított a sértettet késsel többször megszúrta. Ezt követően a gyanúsított édesanyja visszaért a boltból és értesítették a mentőket - ismertette a főügyész. 

A megkéselt nőt mentőhelikopterrel vitték kórházba Debrecenbe, ahol súlyos sérülései miatt sürgős műtétre volt szüksége, jelenleg is intenzív osztályon ápolják. Az eddigi adatok szerint megalapozott a gyanú, hogy az elkövető szándéka a sértett megölésére irányult - mondta Pocsai Edit.

Szerző

Lángokban állt egy panellakás

Kigyulladt egy kilencemeletes ház egyik negyedik emeleti lakása hétfőn Kecskeméten - közölte a katasztrófavédelem a honlapján. Az épületből húsz embert menekítettek ki, ketten könnyebben megsérültek.

A városi és a környékbeli tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a tűz továbbterjedését. A helyszínre két kecskeméti tűzoltóegységet, a kiskunfélegyházi magasból mentő tűzoltóegységet és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották.

A tűzoltók kiürítették és áramtalanították a házat. Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense arról tájékoztatott, hogy a tüzet sikerült eloltani, már az utómunkálatokat végzik. Három ember beszorult a liftbe, őket tűzoltók szabadították ki. Húsz embert menekítettek ki az épületből, két könnyű sérültet a mentők kórházba vittek – tette hozzá.

Szerző

Börtönt kapott a polgármestert verő férfi

Nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte a Fehérgyarmati Járásbíróság azt a férfit, aki megverte az egyik szatmári falu polgármesterét - tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője hétfőn közleményben.

Zsíros Zsolt főügyész a vádiratot idézve elmondta: a községben élő vádlott 2015. február 23-án reggel szerzett tudomást arról, hogy - kifogásolható viselkedése miatt - a polgármester a jövőben nem kívánja őt közmunkásként alkalmazni. A férfi megjelent a polgármesteri hivatalban, ahol előbb a kerékpárját az épület ablakához dobta, majd két ajtót berúgva bement a polgármester irodájába. Itt szidalmazta az önkormányzati vezetőt, majd ököllel többször megütötte. A hátráló és védekező sértett a földre esett, ahol a férfi tovább ütötte - ismertette a főügyész. 

Az épületben tartózkodók próbálták lefogni a támadót, aki két telefonkészülékkel megdobta a polgármestert, akinek vérezni kezdett a homloka. A vádlottat végül több közmunkás segítségével sikerült megfékezni. Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy az eset Tiszakóródon történt.

A többszörösen büntetett előéletű férfit a Fehérgyarmati Járási Ügyészség három napon belül gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A vádlottat a Fehérgyarmati Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt négy év börtönbüntetésre ítélte, öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, illetve elrendelte az előzetes letartóztatását - közölte Zsíros Zsolt. Az ügyész súlyosabb büntetés kiszabása végett fellebbezést jelentett be - tette hozzá a megyei főügyész.

Szerző