Előfizetés

Szarvascsordába rohant egy InterCity

Szarvascsordába rohant egy InterCity a Tolna megyei Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész állomások között hétfő este, több vonat is késik a pécsi vonalon - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

A baleset a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonalon történt. A Zágrábból Budapestre közlekedő Rippl-Rónai InterCity mozdonya annyira megrongálódott, hogy nem tudta folytatni az útját - olvasható a közleményben.

A Budapestről Pécsre közlekedő PTE InterCity mozdonyát leakasztották Keszőhidekút-Gyönk állomáson, hogy felszabadítsák a pályát. A segélymozdony is elindult Dombóvárról.

A két InterCity 60-70 percet késik. Közben a Zengő InterCity is odaért Szakály-Hőgyész állomásra, és mivel meg kell várnia a pálya felszabadítását, 30 perc késéssel indulhat tovább Budapestre.

Durva baleset az M2-esen: szörnyethalt az ütközésben - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.03.02. 19:45
MTI Fotó: Lakatos Péter
Meghalt egy személyautó vezetője, aki járművével kamionnal karambolozott az M2-es autóút 38-as kilométerénél, a rádi lehajtó közelében hétfő délután. Az utat a helyszínelés idejére lezárták – tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csámpai Attila közölte: kerülni a 2-es főút felé lehet.

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

 

Lövedék miatt kiürítettek egy általános iskolát

Tüzérségi lövedéket találtak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kisgyőrben, a Dózsa György utcában lévő általános iskola területén hétfő kora délután - közölte a tűzszerész ezred kommunikációs altisztje.

Bátyi Edina elmondta, területrendezés közben találták meg a tüzérségi lövedéket. Az általános iskola déli szárnyát kiürítették, ötven diáknak és tanárnak kellett elhagynia az épületrészt. A szomszédos Völgy utcában négy lakóházat kellett kiüríteni, ez húsz embert érintett.