Előfizetés

Füstmérgezés Rakamazon

Füstmérgezést kapott lakástűzben egy középkorú nő Rakamazon szombaton délelőtt, a nőt  kórházba vitték.

A Nyíregyházához közeli településen egy 5-ször 11 méteres családi ház kéménye gyulladt ki, majd a lakás födémszerkezete kezdett izzani. A tűzet a nyíregyházi tűzoltók eloltották, és hőkamerával vizsgálták át a tetőszerkezetet, hogy kizárhassák a további esetleges tűzfészkeket.
A házban egy négy tagú család lakik, amelynek az egyik tagja szenvedett füstmérgezést, a többieket rokonoknál helyezik el ideiglenesen, mivel fűtés nélkül maradt a lakás.

Tűzoltóbaleset - Ketten is leestek egy gerendáról

Egy tápiósági tűz oltásának utómunkálatai közben leesett a kigyulladt ház födémének egyik gerendájáról két nagykátai tűzoltó, a vizsgálat után hazaengedték őket a kórházból - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila elmondta, hogy egy 50 négyzetméteres parasztház több helyisége gyulladt ki kora reggel a tápiósági Dózsa György utcában. Az ingatlanban tartózkodó férfi még időben, sérülés nélkül ki tudott menekülni.

A lángokat megfékezték a nagykátai tűzoltók, majd hozzáláttak az utómunkálatokhoz, ekkor történt a baleset - közölte a szóvivő.
Két tűzoltó a födém egyik gerendájáról, közel 2 méteres magasságból leesett. Noha nem történt nagyobb baj, a biztonság kedvéért bevitték őket a ceglédi kórházba, ahol a röntgenvizsgálat sem mutatott ki sérülést.
A tűzoltók folytatni szerették volna a munkát, de felettesük döntése értelmében leváltották őket a szolgálatból - tette hozzá Csámpai Attila.

Lengyel volt a magyar alma

Publikálás dátuma
2015.03.07. 10:38
FOTÓ: NAV
Lengyelországból érkezett almát akart hazai gyümölcsként értékesíteni egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gazdálkodó - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV).

Az adóhivatal Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (ekáer-) csoportjának munkatársai az érpataki telephely ellenőrzésekor 48 tonna bizonytalan eredetű almát találtak.

A revizorok a gazdálkodónál olyan számlákat is találtak, amelyekkel a vállalkozás a belföldi beszerzés látszatát kívánta megteremteni. A NAV szerint így feltételezhető, hogy a Lengyelországból érkező gyümölcsöt magyar termék címkével akarták ellátni, és így értékesíteni.

Az ekáer-csoport értesítette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársait, akik 12 tonna jelöletlen almát lefoglaltak, további 35 tonnát a vizsgálatok befejezéséig ideiglenesen zároltak.
A NAV tájékoztatása szerint a helyszíni ellenőrzéskor kiderült az is, hogy a gazdálkodó két alkalmazottját bejelentés nélkül foglalkoztatja.