Előfizetés

Pánik! Két oroszlán kószált az utcákon

Publikálás dátuma
2015.03.10. 20:49
A kép csak illusztráció. FOTÓ: Thinkstock
Két oroszlán kiszabadult egy vándorcirkuszból Kecskeméten kedd délután, a vadállatokat fél órán belül elfogták – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Árvai Edina közölte: állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre délután arról, hogy a Benkó Zoltán Szabadidőközpont zárt területén állomásozó cirkusz két oroszlánja ismeretlen körülmények között elszabadult. A rendőrség kiérkezésekor az egyik állatot már befogták. A rendőrök kiürítették a szabadidőközpontot, lezárták a kapukat, és értesítették a mentőszolgálatot. Segítséget kértek a Kecskeméti Vadaskert vezetőjétől, hogy a szabadon lévő oroszlánt esetleg altatólövedékkel elkábítsák. Közben azonban a másik állatot is sikerült visszazárni a ketrecébe. A Kecskeméti Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Meggyilkoltak egy idős férfit Dunaújvárosban

Hozzátartója holtan talált rá egy 85 éves férfire hétfő este saját dunaújvárosi lakásában, a nyomozók két gyanúsítottat vettek őrizetbe kedden – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Korábban azt közölték, hogy a lakásban tartott helyszíni szemle alapján az idős férfi bűncselekmény áldozata lett. A rendőrség később arról tájékoztatott, hogy fél nap alatt elfogták az emberölés két gyanúsítottját, egy 34 éves nőt és egy szintén 34 éves férfit. Mindkettejüket emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, és őrizetbe vették őket.

Tragikus helikopterbaleset: kiemelték a holttesteket (sokkoló videó!)

Kiemelték kedden a TF1 francia kereskedelmi televízió túlélőshow-jának argentínai forgatása közben, helikopterbalesetben meghalt tíz ember holttestét a roncsok közül - közölték a helyi hatóságok. A BBC információi szerint klét argentin és nyolc francia állampolgár vesztette életét, amikor a két helikopter összeütközött. Az áldozatok között van az olimpiai bajnok úszó Camille Muffat, az olimpiai bronzérmes ökölvívó Alexis Vastine és a vitorlázó Florence Arthaud is. 

"Valamennyi holttestet kiemeltünk a két gép roncsai közül" - mondta sajtótájékoztatóján Virgina Illanes Bordon, a nyomozás vezetője a Buenos Airestől 1100 kilométerre található helyszínen. Az argentin polgári légi közlekedés szakértői a teljesen szétroncsolódott helikopterek maradványai között megkezdték a helyszíni vizsgálatokat annak kiderítésére, hogy a két gép hogyan ütközhetett össze a levegőben.

Az áldozatok a Dropped című túlélő-realityműsor forgatásán vettek részt az argentin La Rioja tartományban, amikor a résztvevőket szállító helikopter eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy másik, szintén a tévéstábhoz tartozó helikopterrel. A hatóságok szerint az időjárási körülmények jók voltak a repüléshez. Miután lezuhant a két gép, azonnal ki is gyulladtak, a roncsok még órákkal az ütközés után is lángoltak.

A szörnyű balesetet senki sem élte túl, az utasok és a két pilóta is életüket veszették. Az áldozatok között egy hangmérnök, egy művészeti vezető, három operatőr és három sportcsillag is van. A 25 éves Camille Muffat a londoni olimpia aranyérmese 400 méteres gyorsúszásban, 200 méteren ezüstöt, a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként pedig bronzérmet szerzett. A 28 éves Alexis Vastine a 2008-as pekingi olimpián nyert bronzérmet, az 58 éves Florence Arthaud vitorlázó, az „Atlanti-óceán menyasszonya” kétszer is megkapta a legjobb francia női sportolónak járó Monique Berlioux-díjat.

A teljes cikket itt olvashatja!

A balesetről felvétel is készült, figyelem, a videó sokkoló lehet!