Még három hét kell Fa Nándoréknak a célig

Fa Nándor, a Spirit of Hungary kormányosa társához, az új-zélandi Conrad Colmanhez hasonlóan élvezi, hogy jelenleg már az Atlanti-óceánon jó tempóban haladnak a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen, melyen még legalább három hét vár rájuk a célba érésig.

A magyar hajós - aki pénteken reggel fedélzeti videokonferencián keresztül adott exkluzív interjút az MTI-nek - elmondta: mindketten boldogok, hogy megkerülték a Horn-fokot, melyet az tesz különösen értékessé, hogy nem csupán egyik oldalról a másikra hajóztak át, hanem előtte a teljes déli óceáni kört körbevitorlázták.

Fa Nándor hangsúlyozta, hogy a Horn-fok elérését megelőző öt-hat hét nagyon kemény volt, s ennek a csúcspontja volt Dél-Amerika legdélebbi pontjának megkerülése.
"Természetesen érzi az ember ezt a több mint két hónapnyi vitorlázást itt az óceánon, annak ellenére, hogy igyekszünk karban tartani magunkat, de sok idő ez kint a vízen, s nekünk eléggé kemény utunk volt mindenféle szempontból, technikailag és taktikailag is" - jelezte Fa Nándor hozzátéve, fáradnak, de annyira nem, hogy ez problémát okozna a számukra.

Jelenleg Fa és Colman is élvezi, hogy kapaszkodnak fel az Atlanti-óceánon, s egyre jobb körülmények közé kerülnek.
"A hajó kiválóan bizonyít, minden rendben van vele, de tengernyi apró problémánk van. Ezek a bizonyos gyermekbetegségek, amiken egyrészt túl vagyunk, másrészt valahogy megoldjuk" - beszélt Fa a Spirit of Hungaryről, mellyel nagyon elégedett, mert jó sebességgel tudtak vele haladni mindenhol, ugyanakkor sok olyan kisebb gondjuk van, melyekkel együtt kell hajózzanak már egészen a célig.

A vitorlással kapcsolatban azt is elmondta, hogy összehasonlítva a korábbi hajóival, azoknál lényegesen jobb, úgy iránystabilitásban, mint a nagy hullámok közötti hajózásban, illetve a huzamosabb időn át nagy tempóban haladásban.
A Spirit of Hungary a hetedik helyen halad a versenyben, a hatodik Renault Captur-től közel 1200, míg az éllovas Cheminées Pujoulat-tól több mint 4700 tengeri mérföldre leszakadva.
"Nyomjuk tovább. Tudjuk, hogy van előttünk még legalább három hét vitorlázás, de erre fel is vagyunk készülve" - hangsúlyozta Fa Nándor.

Szerző

Horvát kézilabdással erősít a Veszprém

Négyéves szerződést írt alá Ivan Sliskovic horvát válogatott átlövő az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatához.

A magyar klub pénteki bejelentése szerint a 23 esztendős játékos nyáron érkezik Veszprémbe. Sliskovic jelenleg a szlovén Celje alkalmazásában áll, és a múlt hónapban három hétre kölcsönbe odaadták a katari al-Ahli együtteséhez. Előtte az RK Nexe játékosa volt.

Szerző

Magyar-görög - Megvan a vendégek kerete

Kijelölte a magyarok elleni jövő vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretét Sergio Markarián, a görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az uruguayi szakember - akit február közepén neveztek ki - a Groupama Arénában debütál majd a hellének kispadján, méghozzá a görögök számára sorsdöntő találkozón, ugyanis jelenleg négy mérkőzés után egyetlen ponttal az utolsó helyen szerénykednek.

A Görög Labdarúgó Szövetség honlapjának beszámolója szerint a keretbe nem került be a sérült Jorgosz Szamarasz, ugyanakkor a világbajnokság óta először kapott meghívót a veterán Európa-bajnok Kosztasz Kacuranisz.

A görög keret:

Kapusok:

Oresztisz Karnezisz (Udinese), Sztefanosz Kapino (FSV Mainz 05), Markosz Vellidisz (Giannina)

Védők:

Vaszilisz Toroszidisz (AS Roma), Kirijakosz Papadopulosz (Bayer Leverkusen), Kosztasz Manolasz (AS Roma), José Holebasz (AS Roma), Mihalisz Bakakisz (AEK Athén), Dimitrisz Sziovasz (Olimpiakosz), Szokratisz Papasztatopulosz (Borussia Dortmund), Vangelisz Morasz (Verona), Kosztasz Sztafilidisz (Fulham)

Középpályások:

Panajotisz Tahcidisz (Verona), Kosztasz Kacuranisz (Atromitosz), Kosztasz Fortunisz (Olimpiakosz), Anasztaziosz Lagosz (Panathinaikosz), Andreasz Szamarisz (Benfica), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Verona), Jannisz Fetfacidisz (Chievo), Jannisz Janniotasz (Aszterasz Tripolisz), Panajotisz Kone (Udinese)

Támadók:

Kosztasz Mitroglu (Olimpiakosz), Nikosz Karelisz (Panathinaikosz), Sztefanosz Athanasziadisz (PAOK)

Szerző