Szolnok, Eger: nyerni kell

Publikálás dátuma
2015.03.25. 06:58
Szívós Márton (középen) és az Eger az Olimpiakosz elleni sikerrel távolodna az üldözőktől Fotó: MTI/Kovács Anikó
Kulcsfontosságú mérkőzések előtt állnak férfi vízilabda csapataink a Bajnokok Ligája csoportkörének 7. fordulója során. A Szolnok otthon válthatja meg barcelonai repülőjegyét, továbbá nagy lépést tehet a csoportelsőség felé, míg az Eger Athénban törheti le a görögök Final Six-es reményeit.

Amennyiben a Partizan Belgrád nem nyer Rijekában – amire valljuk be, jó esély van –, akkor a Szolnok már a hetedik forduló után biztosíthatja helyét a barcelonai hatos döntőben, a vízilabda Bajnokok Ligájában. Ehhez csupán arra van szükség, hogy a Magyar Kupa-győztes gárda visszavágjon a Jug Dubrovniknak az idegenben elszenvedett 11-9-es vereségért. Ami azért nem lesz egyszerű, viszont ha sikerül, akkor jó helyzetbe kerülhet a magyar együttes a csoportelsőségért folytatott versenyfutásban is. Jó hír, hogy a sztárjátékosok sorát felvonultató Tisza-partiak kiegyensúlyozottan teljesítenek az utóbbi időben.

„Az elmúlt hetekben azt gondolom, hogy jó formában játszottunk. Bár nem a legerősebb ellenfelekkel szemben ugrottunk vízbe, az viszont látszódott, hogy összeállt a játékunk, amit a mutatott teljesítmény is bizonyít. Szerdára nagyon fel kell szívnia a csapatnak magát, mind elől, mind pedig hátul” – nyilatkozta lapunknak Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője, a szombati, BVSC elleni 20-10-es győzelem után.

A hazai bajnokságban sorozatosan klasszismegoldásokat láthatunk Varga Déneséktől, reméljük, a nemzetközi porondon sem lesz ez másként. „Már péntek reggel elkezdtünk videózni, majd hétfőn és kedden ezeket mélyebben elemeztük, ám nagyon fontos lesz, hogy minden játékos egyénileg nagyon felszívja magát. A Dubrovnik ugyanis nagyon jó formában van. Azt gondolom, hogy Európa legjobb hat csapata közül kettő ott lesz a Szolnoki Arénában” – összegzett Cseh.

A horvátországi vereség óta az ellenfél háza táján történtek változások, így nehéz abból az összecsapásból következtetéseket levonni. „Az első mérkőzésből nem sokat tudunk átmenteni, mert edzőcsere is volt a Dubrovniknál, csupán annyit, hogy az az eredmény nekünk nem jó” – mondta a szakember.

Az Eger sem néz könnyű mérkőzés elé, főleg annak tükrében, hogy a hétvégén nagy meglepetésre kikapott a Szeged otthonában 12-10-re az OB I-ben. Akkor Dabrowski Norbert, a csapat vezetőedzője úgy nyilatkozott a vlv.hu-nak, hogy a hétfői, athéni indulás során viszik magukkal ezt a „zakót” is. Reméljük, a pireuszi uszodánál kint hagyják az egri fiúk ezt a ruhadarabot, és az Olimpiakosz ellen a jól védekező hevesi BL-formát láthatjuk a magyar bajnoki címvédőtől.

Egy biztos, nem lesz sétagalopp a görögök elleni találkozó, ugyanis számukra létkérdés a győzelem. Ha az Eger diadalmaskodna, akkor már matematikailag sem kvalifikálhatná magát az Olimpiakosz a barcelonai hatos döntőbe. Otthon 10-9-re nyert a magyar alakulat riválisa ellen, de nem szabad elfelejteni, hogy hiába áll vetélytársa az A csoport utolsó helyén, hazai közönség előtt 13-7-re elverte a Radnicskit. Igaz az is, hogy a Barcelonetától viszont 9-7-es vereséget szenvedett.

Bízzunk benne, hogy Dabrowski fiai ellen utóbbi arcukat mutatják a hellének. A magyar szakembernek nehézséget okozhat, hogy Uros Csucskovics vállsérüléssel bajlódik, így kérdéses a játéka a mai összecsapáson. Az Eger kétszer is otthon játszhat még az utolsó három forduló során, így ha sikerrel jár, akkor nagyon jó pozícióba kerülne.

Bízzunk benne, hogy így lesz...

Bajnokok Ligája, csoportkör, 7. forduló
A csoport:
Olimpiakosz–Eger 18.00 (Digisport 1)
Radnicski–Brescia 18.00
Recco–Barceloneta 20.30
A csoport állása: 1. Recco 18 pont, 2. Eger 10, 3. Barceloneta 8, 4. Radnicski 6, 5. Brescia 5, 6. Olimpiakosz 4.
B csoport:
Rijeka–Partizan Belgrád 18.50
Szolnok–Dubrovnik 19.00 (Sport 2)
Spandau–Galatasaray 19.00
A csoport állása: 1. Dubrovnik 15 pont, 2. Szolnok 15, 3. Rijeka 12, 4. Partizan 6, 5. Galatasaray 3, 6. Spandau 3.Szerző
Frissítve: 2015.03.24. 22:07

A sajtó a budapesti olimpia mellett

Ötvenhét sajtóorgánum csatlakozott a Magyar Olimpiai Bizottság megkeresésére a Párbeszéd az Olimpiáért kezdeményezéshez.

A MOB február 6-i közgyűlésén elfogadott határozatának megfelelően, amely szerint a szervezet javasolja Budapest városának és Magyarországnak, vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét, elindította a társadalmi párbeszédet az olimpiarendezésről. Ennek egyik első lépéseként a tegnapi média-csúcstalálkozón a jelenlévő vezetők közös nyilatkozatban fejezték ki támogatásukat.

Szerző

Bottas készen áll Malajziára

Továbbra sem lehet pontosan tudni, hogy a Williams kit ültet be a hétvégi Maláj Nagydíjon Felipe Massa mellé. Ugyanis még mindig kétséges, hogy a tavalyi év felfedezettje, Valtteri Bottas rajthoz állhat-e Malajziában. A finn még Ausztráliában szenvedett hátsérülést az időmérőn, és már Melbourne-ben sem indult a versenyen. Holott a hatodik helyre kvalifikálta magát…

Bottas vissza sem tért Európába, Indonéziában próbált újra versenyképes állapotba kerülni. Hogy ez mennyire sikerült neki, még senki sem tudja, mindenesetre a sepangi rajthoz állás előtt még át kell esnie az FIA vizsgálatain.

„Az ausztráliai vasárnap frusztrálóan alakult számomra, de azóta megtettem a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Malajziába versenyzésre készen érkezzek, és a mezőny elején végezzek. Biztos vagyok abban, hogy rajthoz állhatok Sepangban, ahol az időjárás miatt mindig érdekes versenyeket vívunk egymással” – nyilatkozta Bottas.

Az már kiderült, ki helyettesítheti a finnt, ha az FIA még sem adja áldását az induláshoz. Érdekesség, hogy a Williams nem a harmadik pilótát, Susie Wolfot jelölte meg helyettesnek, hanem a csapat motorszállítója, a Mercedes tesztpilótáját, a német Pascal Wehrleint.

Szerző