Előfizetés

"Ne panaszkodj Slomó" - Újabb durván rasszista email

Publikálás dátuma
2015.03.26. 15:40
Kulcsár Gergely Facebook-oldalán látható a szelfi, amihez a jobbikos politikus odaírta:"Vona Gábor kérésére a Duna-parton jártam
A Demokratikus Koalíció újabb dokumentumhoz jutott Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő levelezéséből - informálta szerkesztőségünket a párt szóvivője. A barátainak horogkereszt formájú újévi üdvözleteket küldő jobbikos országgyűlési képviselőről a Népszava is megírta, hogy korábban azzal dicsekedett, - levelezésében fotókkal is dokumentálta - beleköpött a holokauszt áldozatainak emléket állító rakparti cipőkbe. Gréczy Zsolt emlékeztet: a képviselő hozzátette azt is, hogy ősei nem végezték el a munkát - vagyis a zsidók kiirtását - majd a Szálasi-korszak köszöntésével, Kitartás! - köszönt el.

A most előkerült email-ben küldött fotó:

Mindebből látható, hogy mit képvisel a Jobbik, egy nyilas párt nyilas szellemiségű képviselője gúnyolódik több millió ember halálán - írja a közleményben a DK szóvivője. A párt szerint hiába küldözgeti Vona Gábor a beosztottjait bocsánatot kérni, és hiába mondja azt, hogy részükről az ügyet lezárták. Az ügy nincs lezárva.  Gréczy Zsolt pártszóvivő felszólította Polt Péter legfőbb ügyészt, hivatalból indítson eljárást az ügyben, a Jobbik pedig mondassa le mandátumáról a "népirtással szórakozó" képviselőt. A Fidesz és a KDNP pedig fejtse ki a véleményét az ügyben.

Holokauszttagadásért pénzbüntetés

Közben a Debreceni Járásbíróság csütörtökön első fokon 750 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a szintén jobbikos Ágoston Tibor debreceni önkormányzati képviselőt a nemzeti-szocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt. Az ítélet nem jogerős. Ágoston, aki 2014. január 12-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom doni áldozatokról tartott megemlékezésén szándékos szóviccel élve - a vádirat szerint - a "hollókamu", "hollókaszt" kifejezéseket használta. A tárgyaláson a jobbikos képviselő azt állított: szerencsétlen nyelvbotlás volt részéről az inkriminált kifejezés, és elnézést kért. Az ügyész súlyosítást, az ügyvéd felmentést kért.

Legyen nyilvános, kiknek fizetett a csőd előtt a Quaestor!

A Demokratikus Koalíció felszólította Tarsoly Csabát, a Quaestor elnök-vezérigazgatóját, hogy hozza nyilvánosságra a cég összes, március 1. utáni kifizetését.

Vadai Ágnes, a  párt alelnöke közölte: derüljön ki, kiknek és mennyit fizettek ki ebben a hónapban, illetve közöljék azt is, hogy ezek között van-e offshore hátterű vállalkozás. Azt is szeretnék tudni, hogy vállalt-e bármely kormánypárti politikus ügynöki feladatokat a Quaestornál és ha igen, akkor mekkora jutalékért - tette hozzá.

A politikus a Buda-Cash ügy kapcsán elmondta: közel 28 ezer ember, köztük katonák, rendőrök és titkosszolgálati dolgozók Honvéd Egészségpénztárnál tartott egészségügyi megtakarításai veszhetnek oda. Vadai Ágnes felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy állítsa le a stadionberuházásokat és az azokra szánt pénzekből kártalanítsa a Buda-Cash-ügy károsultjait.     Quaestor - Adatigénylést nyújtott be az LMP

Közérdekű adatigénylést nyújtott be a Lehet Más a Politika, hogy kiderüljön, a miniszterelnök mely minisztériumoknak, és mely pénzintézeteknél tartott betéteik kivonására adott utasítást - közölte az ellenzéki párt csütörtökön.

A párt szerint ezen adatok ismeretében pontosan látható lesz majd, hogy a kormány döntésének mekkora szerepe volt a brókercégek bedőlésében és a kisbefektetők pénzének elveszésében. Az LMP szerint ugyanakkor alapvetően elfogadhatatlan, hogy "a busás jutalékokat fizetve megbízhatatlan brókercégeknél" tartja az adófizetők pénzét.

Az Orbán-kormány, illetve az általa pozícióba emelt Matolcsy György jegybank-elnök felelőssége, hogy mintegy harmincezer kötvénytulajdonos futhat a megtakarításai után - írta közleményében Szél Bernadett, a párt társelnöke, hozzátéve, felmerül a gyanú, hogy a kormány bennfentes információk alapján meghozott döntésekkel maga idézte elő a Quaestor brókercég bedőlését. Az LMP az első és legfontosabb feladatnak a károsult betétesek pénzének előteremtését tartja, de "rögtön ezután következik a kormány, illetve tagjainak büntetőjogi és politikai felelősségének tisztázása" - zárul a kommüniké.