Karambol, sérültek, araszoló kocsisor az M7-esen - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.04.07. 17:47
Illusztráció/Thinkstock
Egy személyautó és egy lakóbusz ütközött össze, a balesetben többen megsérültek az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán Tárnoknál, a kocsisor több kilométeren feltorlódott. Fél öt körül két sáv már felszabadult, így lassan oldódni kezd a dugó.

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a sztráda 27-es kilométerénél történt ütközéskor a lakóbusz szalagkorlátnak csapódott, majd oldalára borult. Az első jelentések szerint hárman könnyebben megsérülteki. Az érdi tűzoltók a leálló sávba húzták az autót, és a kerekeire állított lakóbusz is ott vesztegel.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szerző
Témák
M7 karambol Tárnok
Frissítve: 2015.04.07. 19:14

Prostituáltakat ölt, bántalmazott, fosztott ki egy férfi

Publikálás dátuma
2015.04.07. 17:03
Illuszráció/Thinkstock
Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék kedden azt a 36 éves férfit, aki különös kegyetlenséggel meggyilkolt egy prostituáltat, egy másikat pedig életveszélyesen megsebesített.

Fodor Endre tanácsvezető bíró ítéletében kimondta, hogy a vádlott 35 év letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra. A bíróság a 36 éves vádlottat 22 ezer forint vagyonelkobzásra, valamint 19 millió forint perköltség megfizetésére is kötelezte.

A vádirat szerint a férfi 2010. október 2-án a 44-es főúton megállapodott egy prostituálttal, hogy az szexuális szolgáltatásban részesíti. Egy erdős részre mentek, itt a nő sértő megjegyzéseket tett rá, majd dulakodni kezdtek. A vádlott előbb ököllel bántalmazta a sértettet, majd egy gépkocsiemelővel több, nagy erejű ütést mért a fejére. Tovább ütlegelte még akkor is, amikor a nő már elvesztette az eszméletét és a földön feküdt. A bántalmazás következtében a sértett a helyszínen meghalt.

A vádlott 2012. augusztus 29-én szexuális aktusban állapodott meg a peres ügy másik sértettjével a 44. főút közelében. Elhatározta, hogy megszerzi a sértett pénzét, ezért az aktus közben egy késsel többször megszúrta a nőt. Ezután kihúzta őt a gépkocsiból és az erdőben ismét többször megszúrta, majd amikor a nő úgy tett, mintha meghalt volna, a férfi elhagyta a helyszínt. A sértett egy közeli tanyához ment, ahol segítséget kért. A nő a bántalmazás következtében közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett el, amely orvosi ellátás hiányában a halálát okozta volna.

A tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor hangsúlyozta: a vádlott a nyomozati szakban részletes beismerő vallomást tett a 2010-es emberölés tekintetében. A vádlott védekezése a tárgyalási szakra átalakult, a 2010-es emberöléstől teljesen elhatárolódott, azt állította, hogy rendőri manipuláció hatására tett beismerő vallomást. Fodor Endre hangsúlyozta: a jog szerint, ha egy vallomás törvényes keretek között történt, azt lehet módosítani, de nem lehet visszavonni.

A vádlott az utolsó szó jogán tagadta, hogy a prostituáltat meggyilkolta volna, a másik sértett többszöri megszúrását beismerte, de tagadta, hogy azt nyereségvágyból követte el. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész a vádlott feltételes szabadlábra bocsátásának kizárásáért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbez.

A per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Szerző

Száznál több jogosítványt vettek el ittas vezetés miatt

Publikálás dátuma
2015.04.07. 16:01
Forrás: police.hu
Több mint száz jogosítványt vettek el a rendőrök ittas vezetés miatt a húsvéti ellenőrzéseken, csütörtöktől hétfőig - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

A rendőrök 30 327 gépjárművezetőt ellenőriztek, 302 ember szervezetében mutattak ki alkoholt, és 114 esetben kellett elvenniük a jogosítványt ittas vezetés miatt.

Közölték: a rendőrség korábbi évek gyakorlatának megfelelően tartott csütörtöktől hétfőig közúti ellenőrzéseket. Kiemelten figyeltek arra, hogy az "ittas állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők" ne vehessenek részt a közúti forgalomban.

Szerző