Másodszor bukott le egy fémkereskedő

Publikálás dátuma
2015.04.18. 11:46
FOTÓ: NAV
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei másodszorra számoltak fel egy illegális fémtelepet Vecsésen, és lefoglaltak mintegy két tonna fémet - közölte a szervezet.

A pénzügyőrök tavaly több mint 2,5 tonna vashulladékot koboztak el a kereskedőtől illegális fémkereskedelem miatt. A kereskedő akkor fémigazgatási bírságot is kapott, több mint félmillió forintot.

A mostani ellenőrzéskor a pénzügyőrök az udvaron és a melléképületekben ismét csaknem két tonna fémhulladékot és félig már szétbontott háztartási gépeket, illetve két, a fémhulladékok mérésére szolgáló tolósúlyos mérleget is találtak.

Az ingatlan tulajdonosa elmondta, hogy főként lomtalanítások alkalmával gyűjtötte össze a fémhulladékot, viszont fémkereskedelmi engedéllyel nem rendelkezett. A vizsgálat megállapította, hogy a fémhulladékokat készpénzért értékesítette magánszemélyeknek.

A pénzügyőrök illegális fémkereskedelem miatt az udvaron talált fémhulladékot lefoglalták és fémkereskedelmi törvénysértés miatt eljárást indítottak, de mivel a kereskedő a hulladékok gyűjtését, tárolását és ártalmatlanítását is engedély nélkül végezte, hulladékgazdálkodás megsértése miatt is felelnie kell - írta közleményében a NAV.

Szerző

Két holttestet találtak a tűzoltók

Publikálás dátuma
2015.04.18. 11:14
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Kigyulladt egy melléképület pénteken Budapest XXI. kerületében, az oltást követően két ember holttestét találták meg a tűzoltók.

A XXI. kerületben, a Kapisztrán János utcában, egy 30 négyzetméteres melléképületben keletkezett a tűz. A helyszínre kivonuló tűzoltók az oltás után, az utómunkálatok során találtak rá az épületben a két holttestre.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárásban vizsgálja a tűzesetet.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szerző

Öngyilkos lett egy rendőr a kapitányságon

Főbe lőtte magát egy rendőr a Dunakeszi Rendőrkapitányság épületében. Meg nem erősített információik szerint a mindössze 21 esztendős készenléti rendőr öngyilkosságot követett el - írja a Vác Online.

Beluzsáné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az ügyben hatósági közigazgatási eljárás folyik, így nem adhatnak ki semmiféle információt - írja a lap.

Szerző