Előfizetés

Szörényi Levente nem fogja be a száját

Publikálás dátuma
2015.04.18. 14:53
FOTÓ: Facebook
Nem foglalkozik a korral Szörényi Levente, aki a jövő héten tölti be a hetvenedik születésnapját. A Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas énekes, zeneszerző sok mindent megtanult az évek során, de – ahogy ő fogalmaz – kussolni most sem tud. A Jobbik tapolcai győzelméről is van véleménye - írja a Blikk.

Részlet a Szörényi Leventével készült Blikk-interjúból:

- Pár napja még csak elméletileg mondott véleményt a Jobbik esetleges tapolcai győzelméről. Nos, ez vasárnap bekövetkezett. Most mit gondol erről?
- Nem hiszem, hogy sokat kéne erről beszélni, nem is akarom ezt a Jobbik kérdést habosítani. Amikor valami nagyot durran, akkor én is elmondom, amit gondolok, de nem tartozom a hivatásos rettegők közé. Be kell látni, hogy a jelenlegi baloldal alkalmatlan arra, hogy kontrollja legyen az immár másodszor is hatalmon lévő jobboldalnak. Most egyedül a Jobbik képes erre, talán ezért is indult el ez a dolog. De ilyen egyensúlyi törekvésre számtalan példa volt a múltban is, nincsen ezzel semmi baj. Nem félek attól, hogy ez az egyensúly valaha átlendülne.

- Egy múlt heti interjúban elmondta, hogy „teljes mellszélességgel kiáll a kormányfő mellett", de egyik politikusáról, akit nem nevezett néven, azt mondta: „egy nagyszájú minisztert látok, aki frontálisan támad mindenkit, akit csak ér". Úgy tudjuk, a cikk megjelenése után egy sajtóeseményen az említett személy csak elütötte a dolgot, de egy jobboldali politikus megjegyezte: mindeközben a zeneakadémiai koncertje ötven milliós támogatást kapott. Mit szól ehhez?
- Nem tudom. Mit jelent ez, hogy ötven millióért tessék kussolni? Soha nem kussoltam, még akkor sem, amikor enyhén szólva sem volt demokrácia.

- Most az van?
- Látszat demokrácia, de ebbe most ne menjünk bele.

A teljes interjút itt olvashatja!