Előfizetés

Leszedette a fóliát összes trafikjáról a kaposvári dohányboltos

Leszedette a fóliát két másik dohányboltjának portáljáról az a tulajdonos, akinek az egyik kaposvári trafikjában szerdán meggyilkolták a fiatal alkalmazottat, egy 20 éves nőt.

Gölöncsér Attila szombat este az MTI érdeklődésére azt mondta: nem várja meg a törvénymódosítást, nem hagyja, hogy a munkatársai életveszélyes körülmények között dolgozzanak. Közölte: két dohányboltjának portálján már nincs fólia, a harmadikat - ahol a gyilkosság történt - többet nem fogja kinyitni. Elmondta azt is, hogy két kolléganője is felmondott a történtek után.

Az MTI tudósítója úgy tapasztalata, hogy szerda óta több lefóliázott kaposvári dohányboltban a tulajdonosok felhatalmazásával nyitott ajtók mellett dolgoznak az eladók. A Fő utcai trafikban történt gyilkosság gyanúsítottját csütörtökön vették őrizetbe. B. Péter a rendőrségen és szombat délelőtt az előzetes letartóztatásáról döntő bíróságon is beismerő vallomást tett.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy csütörtöki sajtótájékoztatón a kaposvári dohányboltban történt gyilkosságot elítélve úgy nyilatkozott, ha a rendőrségi vizsgálat azt állapítja meg, hogy lesötétített ablakú dohányboltokat több rablótámadás éri, a kormány hajlandó felülvizsgálni az álláspontját, és leszedetni a fóliát a trafikosokkal.

A nyomozás részleteiről pénteken tartott rendőrségi sajtótájékoztatón az MTI kérdésére Szijártó István, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese azt mondta: ha az eljárás során lesz azzal kapcsolatos információjuk, hogy van összefüggés a bűncselekmény és a lesötétített portál között, akkor azt a főhatóságukkal közölni fogják.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere a dohányboltban szerda este történt tragédia után csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: javaslattal él a Nemzetgazdasági Minisztérium felé, hogy a szaktárca vizsgálja felül a nemzeti dohányboltok esetében a jelenleg érvényben lévő szabályozást, s vegye ki azt a rendelkezést a törvényből, amely szerint a nemzeti dohányboltokban lévő dohánytermékek nem lehetnek láthatóak az üzleten kívülről.

Hasonló kérést fogalmaztak meg a Somogy Megyei Közgyűlés tagjai, amikor a pénteki ülésén elhangzott interpellációk egyike nyomán felkérték Jakó Gergelyt (Fidesz-KDNP), a megyegyűlés elnökét, szorgalmazza, hogy a trafikok ablakainak kötelező fóliázására vonatkozó részt vegyék ki a törvényből.

Az MSZP - ugyancsak pénteken - közleményben sürgette, hogy a kormány azonnal nyújtson be törvénymódosítást a trafiksötétítés eltörlése érdekében.

lásd még: Jómódban élt a trafikoslány gyilkosa

Az e heti nyertes lottószámok

Publikálás dátuma
2015.04.25. 21:33
Illusztráció/Népszava
Az ötöslottó nyerőszámai:  2, (kettő) 50, (ötven) 55, (ötvenöt) 65, (hatvanöt) 84 (nyolcvannégy).  5 találatos szelvény nem volt. 4 találatos szelvény 36 darab, nyereményük egyenként 2.726.480 forint; 3 találatos szelvény 3.797 darab, nyereményük egyenként 27.370 forint; 2 találatos szelvény 118.692 darab, nyereményük egyenként 1.705 forint.  

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 17. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

1,  (egy) 3, (három) 10, (tíz) 13, (tizenhárom) 15, (tizenöt) 38 (harmincnyolc)

Nyeremények:

6 találatos szelvény nem volt.
5 találatos szelvény 46 darab, nyereményük egyenként 399.575 forint;
4 találatos szelvény 2.725 darab, nyereményük egyenként 6.745 forint;
3 találatos szelvény 46.109 darab, nyereményük egyenként 1.395 forint.

A TEK betiltatta Juhász Péter "nagy levélbedobás"-át

Publikálás dátuma
2015.04.25. 20:48
Forrás: Juhász Péter/Facebook
Mégis betiltotta a rendőrség az Orbán háza előtti tüntetést - adja hírül Facebook-oldalán Juhász Péter. Az Együtt alelnökének közlése szerint a tiltás arra hivatkozik, hogy a Cinege utca lakóövezetnek minősül, ezért ott nem lehet demonstrálni.

"A bejelentésben az szerepelt, hogy sajtótájékoztatót tartok, és levelet dobok be. Ez zavarná a miniszterelnök úr méltóságát és akadályozná a környezetében élőket szabad mozgásukban, veszélyt jelentene a gyerekek fejlődésére, és sérülne a magánélete. Amikor a romák lakta részeken meghaltok cigányok skandálás mellett köveket dobálva vonul a gárda, akkor ezek lényegtelen szempontok.

Ez a kettős mérce.

A keddi demonstrációt természetesen lemondom. Nem jogállam az, ahol be lehet tiltani a szabad gyülekezést egyik helyen, mert a miniszterelnök lakik ott, míg a másikon fenyegetni lehet ott élő embertársainkat.Be fog bizonyosodni, hogy jogállamban élünk-e."- írja bejegyzésében a politikus.

A korábbi felhívás szerint Juhász Péter kedden vitte volna levelét Orbán Viktor miniszterelnök házához, azzal az üzenettel, hogy hogy váltsa le posztjáról Rogán Antalt, a kormánypárt frakciójának vezetőjét. Az ellenzéki politikus indoklása szerint ezt azért kell megtennie a kormányfőnek, mert "még a Polt Péter volt fideszes képviselő által vezetett hatóság is nyomoz, miután a gyanújuk szerint több mint 500 millió forint kárt okozó csalás történt a belvárosban, amikor Rogán vezette a kerületet. Egyértelmű Rogán politikai felelőssége. Egy ilyen ember nem vezetheti a kormányzó párt parlamenti frakcióját."

Az Együtt alelnöke a "Nagy levélbedobás" akcióra társakat is toborzott a közösségi portálon, a több mint száz jelentkezővel ma tudatta, hogy a rendőrségi tiltás miatt a demonstráció elmarad.

update: Juhász Péter meghirdette a "Nagy Levélbedobás 2-őt" a saját háza elé.