Előfizetés

Mentőöv a Győrnek

A Magyar Labdarúgó Szövetség a kluboknak járó szponzori pénzekből fizetné ki a Quaestor-botrány miatt válságba került Győri ETO, nagyjából 150 millió forintos köztartozását. Ezzel az MLSZ több száz helyi utánpótlásban nevelkedő fiatalt mentene meg a szélnek eresztéstől, mivel a kisalföldi klub lehetőséget kapna a futsal csapat jogán, hogy elinduljon az NB III-ban.

„Az a célunk, hogy a győri utánpótláshoz tartozó több száz gyereket ne kelljen elengednie a klubnak. Hangsúlyozom, ezt csakis a jogszabályi keretek között próbáljuk elérni. Ezért merült fel annak a lehetősége, hogy a klubok esetleg lemondjanak a rájuk eső szponzori pénzekből, amivel hitelt nyújtanának a győri együttesnek és így a klubnak nem lenne köztartozása, ami által az NB III-ban maradhat, és így megmenekülhet az utánpótlás” – nyilatkozta a Népszavának Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

„Ehhez a mentőövhöz azonban az összes első osztályú klub jóváhagyása szükséges. Első körben a többség támogatta az ötletünket, míg mások még információkat kértek az ügyben, egy egyesület viszont teljesen elutasította. Utóbbi kilétét nem szeretném egyelőre megnevezni” – árulta el a szóvivő. Sajtóinformációk szerint az egyetlen ellenző az az Újpest, amely tavaly megmenekült, hasonló jogi hercehurcák közepette.

„Ennek ellenére bízunk benne, hogy találunk megoldást az utánpótlás megmentésére” – zárta gondolatát Sipos. A döntés a következő két hétben kiderülhet, mert a kluboknak május 8-ig kell benyújtaniuk a hiánypótlást az MLSZ-hez licencügyben, amelyről négy nappal később, 12-én hoz végleges döntést a szervezet. A győriekkel kapcsolatos hír, hogy a kisalfold.hu információi szerint távozhat az együttestől Szasa Stevanovic sportigazgató, mert fojtogatta a technikai igazgató segítőjét.

Bizonyíthatnak a kajak-kenus fiatalok

Holnap rajtol a racicei kajak-kenu Európa-bajnokság, amelyet idén meglehetősen szokatlan időpontban rendeznek meg. Az általában júniusra eső kontinensviadal azért került a korai, május eleji hétvégére, mert ütközött volna a bakui Európai Játékokkal.

Mivel az Eb nem kvalifikál sehova, ezért a Magyar Kajak-Kenu Szövetség úgy döntött, hogy többnyire az U23-as csapatnak ad esélyt a felnőttek között való bizonyításra, míg a riói keret Bakuban, és az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon ragad lapátot.

Ennek ellenére, a tavalyi moszkvai vb-n eredményesen szereplő versenyzők közül is ott lesznek néhányan, mint például a kajakos Csay Renáta, Medveczky Erika, Sarudi Alíz, Nádas Bence és Hérics Dávid, valamint a kenus Kiss Tamás, Sarudi Pál, Lakatos Zsanett és Takács Kincső is. Utóbbi két sportolónak a milánói vb mellett ez lesz az év fő verseny, mivel Bakuban nem rendeznek női kenus számokat.

Ennek ellenére Storcz Botond, a válogatott vezetőedzője érmeket vár a csapattól, bár még ő sem tudja, hogy miként gondolkodnak az Eb-ről a riválisok. „Az érmek száma nagyban függ attól is, hogy a konkurens nemzetek miként vélekednek erről az Európa-bajnokságról. Szerintem meglehetősen vegyes lesz a mezőny, hiszen más is hasonlóképpen gondolkodik, mint mi, és nem a legerősebb csapatát viszi ki, de egy-egy erősebb versenyzőt azért indítanak” – nyilatkozta a szakvezető az M1 Ma reggel című műsorában.

Babos párosban elődöntős

Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal bejutott a legjobb négy közé a 250 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású, marrákesi salakpályás női tenisztorna párosversenyében.

A magyar játékos - aki másfél órával korábban egyesben jutott a nyolc közé - és partnere 7:5, 7:5 arányban győzte le az Ysaline Bonaventure, Demi Schuurs belga, holland duót. Babosék az elődöntőben egy francia vagy egy német, osztrák párossal találkoznak.

Eredmény: (a WTA honlapja alapján)

páros, negyeddöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Ysaline Bonaventure, Demi Schuurs (belga, holland) 7:5, 7:5

korábban:

egyes, nyolcaddöntő:

Babos Tímea-Teliana Pereira (brazil) 6:0, 6:7 (5-7), 6:4