Milyen és kiknek az ünnepe május elseje?

Régen a "munkásosztály" ünnepe volt. Régen. Ma haladunk a korral, hiszen nincs munkásosztály, viszont kormányon van a "polgárság". De van polgárság? Hát? "Nagypolgárság" az van, kicsi polgárság meg ott van, ahol a munkásosztály, a béka hátsó felénél, igaz, még nem vették észre. Most még megy a "kéz csókolgatás" és a nyalakodás. Meddig? Amíg a Jobbik nem talál ki mást. Mert a munkásosztályt (és a polgárságot) nincs, akik felébresszék, vagy megzavarják a birka türelmüket. Van azonban cirkusz, ami mindig is kellett a népnek. A kormány kommunikátorai, vagy egyenesen a feje, (vagy Habony), kitalálták, hogy jobb előbb mint később, és előrehozták egy kicsit augusztus 20-át. Hiszen, akkor szokott vízi és légi parádé lenni, igaz, most a víz helyett autóversenyt produkáltak a népnek. Lehet, hogy erre többet lehetett elkölteni. Ráadásul ki lehetett próbálni egy leendő, talán már tervezett módszert, a tömegek "bezárását".

Akik bementek a rendezvényt megnézni, és azt megunva, (szerintem piszok unalmas volt) el akartak jönni, azok csak a rendezvény végén jöhettek ki, hiszen a rendőrség (ha jól értesültem) nem engedte elhagyni a helyszínt. Helyes! A puding próbája, az evés, vagy mit tudom én. Egy biztos, hogy a KDNP jól teljesített, hiszen megbeszélték a főnökükkel, hogy ne essen az eső, és ne legyen szélvihar. Szóval, ez az új irány. Úgysem lesz hamarosan Liget, ahol a nemlétező munkásosztály ünnepelhetett, régen, hanem lesz F1 + Grippen a Duna parton, vagy talán Felcsúton. A hülye fejemben ilyenkor mindig felötlik az örök igaz Hofi mondás, ami szerinte a temető kapujára van kiírva: FEL TÁMADUNK! Vagy nagyon betegek, vagy nagyon gazdagok vagyunk Most, amikor hivatalosan nincs influenzajárvány, csak körülöttem mindenki, akár kapott influenza elleni oltást, akár nem, velem együtt lázas, köhög. Ezért egy pár napra szobafogságra ítéltettem.

Amit még sohasem tettem, elkezdtem a különböző TV csatornákon a reklámokat nézni (ekkor természetesen nem az általam nem nézett, de az általam fizetett adókra gondolok). Az első nap után olyan ötletem támadt, hogy statisztikailag fogom vizsgálni a hirdetéseket. Nem fogják elhinni mire jutottam. Valamennyi csatornán a reklámok minimum ötven százaléka gyógyszert, vagy valamilyen egészségjavító szert kínál. Az összes többi reklám (pénzügyi, lakberendezés, építőanyag, szupermarket kínálat, stb.) együttesen nem éri el a maradék ötven százalékot. Na, már most, nem gondolom, hogy a gyógyszert és a különböző egészségjavító termékeket gyártó cégek ráfizetéssel reklámoznak. Ezért azt a következtetést vontam le saját felmérésem eredményeként, hogy az ország lakossága, vásárló közönsége vagy nagyon beteg, vagy nagyon gazdag.