ügyészség;PM;Orbán vej;

2015-05-12 13:35:00

"Az ügyészség falaz Orbán vejének"

A Párbeszéd Magyarországért szerint az ügyészség "falaz" Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak, mert bár több feljelentést is tettek a keszthelyi kikötő megvásárlásának ügyében, mégsem indult eljárás.

Erről a párt társelnöke, Szabó Tímea beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.A politikus elmondta, hogy előbb a Zala Megyei Kormányhivatalhoz, aztán a Zala Megyei Főügyészséghez, majd a Legfőbb Ügyészséghez fordultak, de sehol nem indult eljárás az ügyben. A független képviselő szerint látszik, hogy a Legfőbb Ügyészség "nem hajlandó semmilyen állami korrupciós ügyet vizsgálni".

Tiborcz István teljesen nyugodt Fotó: Facebook

Tiborcz István teljesen nyugodt Fotó: Facebook

Szabó Tímea felszólította Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy "ne falazzon" Orbán Viktornak és vejének, hanem indítson érdemi vizsgálatot a "Fidesz-KDNP-mutyik" ügyében, emellett arra kérte az Állami Számvevőszéket, hogy vizsgálja meg a keszthelyi kikötő eladását. A PM szerint ebben az ügyben felelőtlenül gazdálkodtak az állami vagyonnal - szögezte le a politikus.

Illusztráció/Népszava

Illusztráció/Népszava

Ahogy korábban az Átlátszó oknyomozása alapján a Népszava is megírta, Tiborcz Istváné és üzlettársaié lett többszáz millió forintért a keszthelyi kikötő és annak ingatlanai – derítette ki az Átlátszó. A vevő cég tavaly júniusban, hárommillió forint törzstőkével alakult, két hónappal a kikötővásárlás előtt a társaság részben a Tiborcz tulajdonolta Green Investments Kft.-é, valamint öt további üzleti vállalkozásé lett.