Előfizetés

Illegális műtrágyára csapott le a Nébih

Több száz, összesen 61 millió forint értékű engedély nélkül árusított termésnövelő anyagot vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy múlt heti ellenőrzésen, a forgalmazó akár több tíz millió forintos bírságra is számíthat - közölte a Nébih pénteken.

A hatóság szakemberei egy termésnövelő anyagokat és kertészeti berendezéseket forgalmazó budapesti cég székhelyén tartottak vizsgálatot. Az ellenőrzés eredményeként mintegy 40 raklapnyi, összesen 473 tétel műtrágyát, tápoldatot, termesztő közeget zároltak, mivel a forgalmazó a termékeket hatósági engedély, illetve bejelentés nélkül árusította. 

A közlemény szerint a tételek egy kis része a jelölési hibák javítása és bejelentés után tovább forgalmazható. Nagyobb része azonban nem árusítható Magyarországon, amíg a forgalmazó be nem szerzi a szükséges engedélyeket a Nébih Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságától. 

Az engedélyezési eljárás elengedhetetlen, mivel annak hiányában a termékek pontos összetétele nem ismert, így a humánegészségügyi kockázat sem zárható ki - hangsúlyozza a Nébih közleménye.

Árokba csapódott egy autó, kizuhant a sofőr - Fotó!

Publikálás dátuma
2015.05.29. 15:04
MTI Fotó: Varga György
Két autó karambolozott Csatárnál, a 74-es úton. Az egyik gépjármű az árokba csapódott és ketten megsérültek benne, míg a másik autóból a sorőr kizuhant és súlyos sérüléseket szenvedett. 
MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga GyörgyHalálra gázolt egy férfit a kamion az M0-áson - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.05.29. 12:54
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Elsodort egy kocsijából kiszálló embert egy kamion az M0-s autóúton péntek délelőtt Dunakeszi közelében. A férfi meghalt, a forgalmat elterelik - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea közölte: a személyautó sofőrje azért szállt ki a járművéből, hogy a leállósávban megjavítsa műszaki hibás kocsiját, amikor egy arra elhaladó kamion elsodorta. A baleset következtében a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az autóút M1-es autópálya felé vezető oldalát lezárták, a rendőrök a forgalmat az M0-s 73-as kilométerénél Újpest és Dunakeszi felé terelik - tette hozzá a szóvivő. 

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán