Előfizetés

Zsákutcába hajtott a cigicsempész

Tizenhárommillió forint értékű cigarettaszállítmánnyal próbált elmenekülni egy csempész a rendőrök elől Nyíregyházán.

A személygépkocsival közlekedő férfit csütörtökön a kemecsei rendőrőrs munkatársai akartak ellenőrizni a szabolcsi megyeszékhelyen, de ő figyelmen kívül hagyta a megállásra felszólító megkülönböztető fény- és hangjelzést, és nagy sebességgel továbbhajtott. A menekülő sofőr végül járművével egy zsákutcába fordult be, ahol megállásra kényszerült.

A rendőrök ellenőrizték a gépkocsit, ekkor kiderült, hogy a hatósági jelzése hamis, sőt további négy, különböző országhoz tartozó hamisított rendszámtábla volt a járműben. A kocsi utas- és csomagterében 15 593 doboz magyar zárjegy nélküli, csempészett cigarettát is találtak.

A rendőrök a 40 éves, külföldi állampolgárságú sofőrt előállították, majd a cigarettával és a hamis rendszámtáblákkal együtt átadták az ügyben illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

Késnek a vonatok a békéscsabai vonalon

Egy engedéllyel dolgozó munkagép elvágta a biztosítóberendezés kábeleit Békéscsaba és Szabadkígyós között, ezért jelentős késéssekkel közlekednek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon - közölte a Mávinform.

Az érintett szakaszon a vonatok csökkentett sebességgel, a biztonsági előírások betartásával közlekedhetnek, emiatt akár 40 percet is késhetnek. A berendezés megjavítását 18 órára ígérik.

Ismét járható az M0-ás Dunakeszinél

Feloldották a lezárást az M0-s autóút dunakeszi szakaszán, ahol péntek délelőtt az M1-es autópálya felé vezető oldalon halálra gázolt egy embert egy kamion - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea korábban azt közölte: a személyautó sofőrje azért szállt ki a járművéből, hogy a leállósávban megjavítsa műszaki hibás kocsiját, amikor egy arra elhaladó kamion elsodorta. A baleset következtében a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az autóút M1-es autópálya felé vezető oldalát lezárták, a forgalmat elterelték - tette hozzá a szóvivő.