Meghalt egy motoros Csömörnél - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.06.02. 14:56

Meghalt egy motoros, aki személyautóval ütközött kedden Csömörnél, az útszakaszt teljesen lezárták - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a karambol a Csömört az M0-s autóúttal összekötő úton, ismeretlen körülmények között történt. 

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Az ütközéskor a motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett rajta segíteni. A gödöllői rendőrök a helyszínelés befejezéséig az érintett úttal párhuzamos földútra terelik a forgalmat - mondta a szóvivő. 

 

Szerző
Frissítve: 2015.06.02. 16:04

Rendőrök sérültek meg a Tisza-hídi karambolban

Egy rendőrautónak ütközött egy személygépkocsi Szeged és Hódmezővásárhely között, az algyői Tisza-hídon kedd délelőtt - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta, az elsődleges adatok szerint a balesetben két rendőr sérült meg könnyebben. A helyszínen rendőrök irányítják a forgalmat - közölte az őrnagy.

Szerző

Illegális fémhulladékra bukkantak a X. kerületben

Publikálás dátuma
2015.06.02. 13:15
Illusztráció: Thinkstock
Másfél év alatt 74 tonna fémhulladékot értékesítettek azok a járművezetők, akik ellen azután indult eljárás, hogy a főváros X. kerületében tartott közúti ellenőrzéskor több mint két tonna, engedély nélkül szállított fémhulladék került elő a teherautójukból - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden

A közlemény szerint két teherautó átvizsgálásakor több mint két tonna akkumulátor-, vas-, cink- és ólomhulladék került elő, ezeknek egy része lomtalanításból származott, és azokat éppen egy fémkereskedőnek kívánták értékesíteni. A pénzügyőrök a fémkereskedők nyilvántartásai alapján megállapították, hogy a járművezetők 2013 óta mintegy 74 tonna fémhulladékot értékesítettek engedéllyel rendelkező fémkereskedőknek, de a hulladéknak csak egy része volt a saját tulajdonuk. Előfordult, hogy a saját nevükben adták le más fémhulladékát, amelyért alkalmanként 5-7 ezer forintot kaptak.

A pénzügyőrök eljárást indítottak a járművezetők ellen illegális fémkereskedelmi tevékenység gyanúja miatt, és lefoglalták a teherautókban lévő, mintegy egymillió forint értékű fémhulladékot. Az engedély nélkül végzett tevékenység miatt 3,5 millió forint bírság kiszabása várható. Ráadásul az ellenőrzöttek egyike ellen tavaly már két esetben is indult eljárás illegális fémkereskedelmi tevékenység miatt - tették hozzá.

A NAV továbbá vizsgálatot indít a fémkereskedő ellen is, aki a lomtalanításból származó, illetve a más nevében leadott fémhulladékot átvette. Ha bebizonyosodik, hogy törvénytelenül járt el, ellene is fémkereskedelmi igazgatási eljárást indítanak.

Szerző