Szigetvári: 2004-ben leszerepelt a teljes belpolitika

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja elnöke szerint a 2004-es népszavazáson a teljes magyar belpolitika egyszerre szerepelt le, jobboldal és baloldal egyaránt, amikor rosszul feltett kérdésekre rossz válaszokat adott. Szigetvári Viktor pártelnök az MTI-hez eljuttatott közleményében Lázár János csütörtöki szavaira válaszolt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek és volt kampányfőnökének, az Együttet vezető Szigetvári Viktornak az probléma, ha határon túli magyarok jönnek az országba, azzal viszont nincs bajuk, ha afrikai vagy koszovói illegális bevándorlók akarnak jönni. Ez nehezen feloldható ellentét - jelentette ki, hozzátéve: a mostani tiltakozások szervezői 2004-es viselkedésük alapján hiteltelenek.

Szigetvári Viktor válaszában úgy fogalmazott: amikor a Fidesznek nyilvánvalóan nincs igaza és sarokba szorul, akkor politikusai személyeskedő vádaskodásba kezdenek és hazugságokat terjesztenek politikai ellenfeleikről, ahogy ezt csütörtökön Lázár János is tette. Hangsúlyozta, hogy az életrajzában nincs titok, 2004-ben nem felelt azért, amivel a miniszter megvádolta. A 2004-es népszavazáson a teljes magyar belpolitika egyszerre szerepelt le, jobboldal és baloldal egyaránt, amikor rosszul feltett kérdésekre rossz válaszokat adott - fogalmazott. A múltban elkövetett hibák nem mentik föl a Fideszt a jelenben elkövetett bűnei alól - teszi hozzá.

A figyelemelterelő és gyűlöletet szító kampányt a kormánynak le kell állítania, ameddig ezt nem teszi, az Együtt folytatni fogja azt a polgári engedetlenséget, amelybe belekezdett - szögezte le Szigetvári Viktor.

Szerző
2015.06.11 19:46

Lezárta a ferihegyi 2B terminált és környékét a katasztrófavédelem

Publikálás dátuma
2018.08.15 22:06
A kép illusztráció, a felvétel korábban készült!
Fotó: Népszava/
Hatósági vizsgálat miatt rendelték el az intézkedést, melynek pontos okát szerda éjjelig még nem árulták el. Állítólag egy sugárzó anyagot tartalmazó tartály sérült meg.
Lezárta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálját és annak környékét hatósági vizsgálat miatt a katasztrófavédelem - közölte az MTI-vel a Budapest Airport szerda este. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI megkeresésére egyelőre nem adott felvilágosítást a lezárás okáról.
A Budapest Airport a várható jelentős torlódásokra és késésekre hívta fel az utasok figyelmét, akiktől azt kérik, hogy ellenőrizzék járataik indulását az interneten vagy a helyszínen a rendőrség, valamint a repülőtér munkatársaitól kaphatnak információt.
A ferihegyi repülőtér az érkező járatokat fogadja, a Budapest Airport honlapja szerint éjfélig öt járatot érinthet a késés. Az Országos Mentőszolgálat ügyeletét az MTI-nek egyelőre nem sikerült elérnie.
A Blikk információja szerint egy sugárzó anyagot tartalmazó tartály megsérült. Pontosan még nem lehet tudni, érintkezett-e valaki a veszélyes szállítmánnyal. Hétszáz méter sugarú körben húzták fel a kordont. Három ember érintkezhetett a veszélyes anyagot tartalmazo tartállyal. Úgy tudjuk, irídium izotópról van szó. A katasztrófavédelem mobillaborja van kinn a helyszínen, ahol méréseket végeznek. A Zoom.hu értesülése szerint a Turkish Airlines egyik gépe legálisan szállított sugárzó anyagot, a szállításhoz használt ólomkonténer azonban megrepedt. 
2018.08.15 22:06
Frissítve: 2018.08.15 22:29

Veszélyben dolgoznak a magyar munkavállalók

Publikálás dátuma
2018.08.15 19:47
Az összes csok-támogatás feltétele, hogy tíz évig az adott ingatlanban kell élni FOTÓ: NÉPSZAVA
Fotó: /
Négyből három cégnél találtak a dolgozók egészségét veszélyeztető hibát, ás folyamatosan nő a munkahelyi balesetek száma is.
Továbbra is rengeteg magyar dolgozik veszélyes körülmények között - derült ki a a Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztályának jelentéséből, amelyet a napi.hu szemlézett először. A 7098 vizsgált cégből 5305-nél találtak valamilyen szabálytalanságot, azaz négyből három cégnél találtak a dolgozók egészségét veszélyeztető hibát.
– Hat-hét éve folyamatosan növekszik a munkabalesetek száma – reagált a friss jelentésre lapunknak Mandrik István, az Országos Munkavédelmi Bizottság munkáltatói oldalának ügyvivője. A szakértő szerint ennek két oka van: egyrészt a munkaerő hiány miatt olyan személyeket alkalmaznak, akik szakképzetlenek, vagy nem rendelkeznek gyakorlattal, így pedig balesetbe sodorják magukat, vagy másokat. Másrészt pedig a munkáltatók nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy a munkavédelmi oktatásokat tartalommal tartassák meg.
Mandrik István szerint tíz évvel ezelőtt nem 7098 céget vizsgáltak, hanem ennek a többszörösét. A már megszűnt Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség ugyanis 1300-as állománnyal működött és minden megyében stabilan jelen voltak. Mandrik szerint érdemes figyelni az intézkedések minőségét is. A döntő többség ugyanis figyelmeztetéssel, vagy figyelemfelhívással zárul, így „gazdaságbarát” ellenőrzéseket tartottak.  Öt éve egyébként 17222 munkabaleset történt összesen, ez a szám viszont 2017-ben már 23378 nőtt. 2012-ben 62 halálos kimenetelű munkabaleset történt, míg 2017-ben már 79. Mandrik szerint nagyobb ellenőrzéssel és a munkaadók ösztönzésével lehetne megfékezni a folyamatos növekedést. – Ezeken kívül szükség lenne egy független biztosítóra, amely által a munkáltatók bónuszt kapnának, ha minden szabályt betartanak, míg maluszt (a casco biztosítás analógiájára), ha ezeket elmulasztják. Magyarország egyébként látszólag kimondottan jól áll a foglalkoztatási megbetegedések számában. Mandrik azonban úgy vélte, ez csak papíron igaz. Évek óta ugyanis alig, vagy egyáltalán nincs ilyen jelentés.
2018.08.15 19:47