Előfizetés

Deutsch Tamásnak le kell mondania

A Demokratikus Koalíció véleménye szerint  Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke után Deutsch Tamásnak, a szervezet alelnökének is le kell mondania - írta a párt közleményében.

Úgy fogalmaznak, hogy Gömöri Zsolt "a Fidesz és Deutsch Tamás jóvoltából" a bizottság pénzéből fizette végtörlesztését, nyaralt, kapott 10 millió forintos értékű autót és vett fel több mint tíz millió forintos fizetést az elmúlt években. A Demokratikus Koalíció szerint az ügy nincs lezárva, a rendőrségnek ugyanúgy folytatnia kell a vizsgálatot, fel kell tárnia az okozott károkat és felelősségre kell vonnia a volt elnököt a visszaélésekért - hangsúlyozzák..

A DK úgy látja, hogy Gömöri Zsolt lemondásával Deutsch Tamás "sem nyerhet egérutat", ezért azonnali hatállyal le kell mondania - folytatják. Deutsch Tamás volt az, aki javasolta a végtörlesztést - közölik, hozzátéve: az alelnököt semmivel sem terheli kisebb felelősség Gömörinél, ezért nem maradhat sem a helyén, még inkább nem ülhet át az elnöki székbe.

Az MPB vezetésével kapcsolatos botrány május elején robbant ki, amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bizottságtól hitele végtörlesztésére. A szervezetet emellett visszaélésekkel, törvénytelenséggel vádolták meg, a többi között vezetői indokolatlan utazásaival kapcsolatban. A politikai pártok közül az MSZP és a Jobbik is többször lemondásra szólította fel Gömörit és Deutsch Tamást, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke pedig arra utalt nyilatkozatában, hogy Gömöri Zsoltnak le kellene mondania.

Olimpia - Kővágó Zoltán megdobta a riói szintet

A diszkoszvető Kővágó Zoltán 67,39 méterrel teljesítette a riói olimpiai induláshoz szükséges szintet.

A 2004-es athéni játékokon ezüstérmes Kővágó szerdán Szombathelyen, a Németh Pál emléknapon rendezett versenyen dobta túl a nemzetközi szövetség (IAAF) által meghatározott 66 méteres szintet. A 67,39 méternél idén csak ketten értek el jobbat, a - Kővágóhoz hasonlóan - a július 7-i Gyulai emlékversenyen induló jamaicai Jason Morgan (68,19 m) és a német Christoph Harting (67,93 m). Kővágó a hetedik magyar atléta, aki teljesítette az induláshoz szükséges szintet a jövő évi riói olimpiára.

A korábbi szintesek:
Papp Krisztina (maratoni futás)
Madarász Viktória (20 km-es gyaloglás)
Hellebrandt Máté (20 km-es gyaloglás)
Srp Miklós (50 km-es gyaloglás)
Márton Anita (súlylökés)
Pars Krisztián (kalapácsvetés)

Csúszhat a stadionépítés

Publikálás dátuma
2015.06.17. 15:49
Illusztráció: Vajda József/Népszava
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azt javasolta Fürjes Balázs kormánybiztosnak, hogy a Bozsik Stadion újjáépítését a 2015/16-os szezon után kezdjék meg, feltéve, hogy addigra befejeződik a Szusza Ferenc Stadion felújítása és a Hidegkuti Stadion építése - közölte George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa.

"Kedden kaptuk meg az MLSZ erre vonatkozó levelét, amelynek nem volt előzménye, így váratlanul ért minket. De nem ördögtől való gondolat csak azért, mert nem a mi szánk íze szerinti javaslatot tartalmaz. Egyelőre nincs probléma, nem akarjuk a sértett klub szerepét betölteni" - mondta szerdán Hemingway. 

A sportvezető szerint tárgyalásra van szükség a klub és a kormánybiztos között, ugyanis bizonyos feltételek mellett elfogadná a csúszást. Hemingway azt szeretné, hogy a közbeszerzést írják ki, így amikor elhárulnak az akadályok az építkezés megkezdése elől, akkor valóban rögtön hozzá lehessen látni a munkához, illetve garanciát szeretne arra vonatkozóan, hogy valóban rendelkezésre áll az 5 milliárd forint a 8200 férőhelyes stadion felépítésére. Hozzátette, a tervek teljesen kész vannak.

A Bozsik Stadion építése az eredeti tervek szerint januárban kezdődött volna, Hemingway pedig úgy véli, az MLSZ javaslata alapján legkorábban jövő májusban kezdődhetne, de inkább 5-6 hónapos csúszással számol. A Honvéd korábban úgy tervezte, Csepelen játszana, amíg felépítik a Bozsik Stadiont, ám Hemingway ezúttal úgy fogalmazott, ehhez fel kellene újítani az ottani stadiont, aminek csak akkor van értelme, ha a kormány amúgy is tervezte annak a létesítménynek a renoválását. Megjegyezte, amennyiben nem, akkor az MTK pályáján vendégeskednének, ahogy a kék-fehérek is tették az előző szezon során a Bozsik Stadionban. Arról egyelőre nincs információja, hogy az MTK a következő idényben is a Bozsik Stadionban játssza-e hazai mérkőzéseit.

George F. Hemingway beszélt a jelenleg a Bozsik Stadion területén működő Magyar Futball Akadémia jövőjéről is: "Az új akadémia építésére egy-két hónapon belül kiírják a közbeszerzési eljárást. A tervek szerint jövő nyárra készülne el a 2,5 milliárd forintból megvalósuló komplexum, ami Európa egyik legjobb utánpótlásközpontja lesz. A Bozsik Stadiontól öt percre, állami tulajdonban lévő 13 hektáros területen, amely a KAC-pálya mögött van, 7-8 pálya épül majd fel a kiszolgáló létesítményekkel együtt." A klubvezető elárulta, a felépülő létesítmény az állam tulajdona maradna és a Magyar Futball Akadémia használná.