Előfizetés

Hajsza: NAV-ellenőrök elől menekültek a cigicsempészek

Kilencezer doboz, 7,5 millió forint értékű cigarettát hagytak hátra a pénzügyőrök elől elmenekülő csempészek Beregdarócnál - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám és pénzügyőri igazgatóságának sajtóreferense pénteken

Dávid Zoltán elmondta, hogy a pénzügyőrök a magyar-ukrán határ menti település térségében tartottak ellenőrzést, amikor két férfit vettek észre, és egyikükben egy korábbi cigarettacsempészt ismertek fel. Igazoltatták, de tiltott árut nem találtak nála.

Nem sokkal később, a helyszíntől nem messze több ember tűnt fel, akik a hátukon feketefóliás csomagokat cipeltek. Amikor meglátták a pénzügyőröket, eldobálták a dobozokat és elfutottak. A dobozokban kilencezer pakli magyar adójegy nélküli cigaretta volt, amelyet a pénzügyőrök lefoglaltak. Az ügyben nyomozás indult a csempészek kézre kerítésére.

Brutális: Beleállította kését egy nőbe az álvízóra-leolvasó

Publikálás dátuma
2015.06.19. 10:16
Illusztráció: Thinkstock
Emberölés kísérlete miatt vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy húszéves férfi ellen, aki vízóra-leolvasónak adva ki magát Sátoraljaújhelyen le akart szúrni egy nőt – közölte Martossy György, a főügyészség szóvivője pénteken.

Tavaly májusban a vádlott vízóra-leolvasónak kiadva magát jutott be az udvarra. Úgy tett, mint aki leolvasta a vízórát, majd megkérte a nőt, menjen be a házba és nyisson meg egy csapot. A sértett így is tett, de a férfi utána ment és egy háromélű sorjázóval megpróbálta nyakon szúrni – ismertette Martossy György.

A nő reflexszerűen elhajolt, de a vádlott újból szúrt és az eszköz beleállt a nő fülébe. Dulakodni kezdtek, miközben a férfi megöléssel fenyegette a sértettet. A zajra előjött az asszony férje, ekkor a vádlott elrohant a helyszínről. Pár óra múlva a fiatal férfit barátai találták meg és kísérték be a rendőrségre – mondta a főügyészség szóvivője.

Kitért arra, hogy a sértett könnyebben sérült meg, de pusztán lélekjelenlétének és védekezésének köszönhette, hogy nem lett súlyos, akár halálos sérülése. A fiatalember nem tudott magyarázatot adni tettének indítékára. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottra – közölte a szóvivő.

Halál a síneken - Egy férfit gázolt el a vonat

Publikálás dátuma
2015.06.18. 21:02
Illusztráció/Thinkstock
Halálra gázolt a vonat egy férfit Ceglédbercel-Cserő és Cegléd között csütörtökön késő délután.

A Mávinform közölte: a helyszínelés ideje alatt a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek, ezért az utasoknak 20-30 perces késésekre kell számítaniuk.