Előfizetés

Ezüstpart szépét is választanak majd

Publikálás dátuma
2015.06.22. 07:16
Fotó: Europress Getty Images
Hatalmas buli vár a Középsuli.hu pályázatán nyertes osztályokra Siófokon. A kedvelt portál igazi party-hangulattal és különleges programokkal várja a lányokat és a fiúkat az Ezüstpartra.

A Balaton talán legszebb strandján három napon át zajlik az élet július 2 és 5 között. A rendezők szerint valódi nonstop buli lesz, amelynek különlegessége a szombati Ezüstpart szépe választás, a legszebb hölgyekkel. Lesz partytánc, afrikai show, streetball, röplabda és foci. Egyszóval minden, ami egy nagy nyári mulatsághoz kell. Aki pedig elfáradna, annak ott a Balaton, minden mennyiségben!

Rendkívüli ülés a parlamentben

Több mint húsz előterjesztést fogadhatnak el a képviselők az Országgyűlés jövő heti újabb, kétnapos rendkívüli ülésén. Kedden egyebek mellett végleges döntést hozhatnak a 2016-os költségvetési javaslatról is, amelynek zárószavazásához a Költségvetési Tanács is hozzájárult. A Ház rendkívüli ülésének összehívását Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kezdeményezte a kormány nevében a Kövér László házelnöknek írt, a parlament honlapján olvasható levelében.

Az Országgyűlés elnökének javaslata alapján a hétfői ülés 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd - a márciusban bevezetett új munkarend előtt megszokott - egyórás interpellációs időszak következhet, azonnali kérdésekkel és kérdésekkel kiegészítve. Az első ülésnap a kedden elfogadni tervezett előterjesztések bizottsági összegző módosító javaslatainak tárgyalásaival ér véget, várhatóan a késő esti órákban.

A képviselők kedden huszonnégy előterjesztésről dönthetnek, elsőként a jövő évi költségvetésről.

A Ház a hét elején fogadta el a jövő évi büdzséhez benyújtott összegző módosító indítványt, véglegesítve ezzel a büdzsé bevételi és kiadási főösszegét. Ennek értelmében a 2016-os költségvetés bevételi főösszege 15 800 milliárd, a kiadási 16 561 milliárd forint lesz, a hiány pedig 761 milliárd forint. A zárószavazást a Költségvetési Tanács hozzájárulását követően tarthatják meg, a testület szerint az idénre várható GDP és államadósság, valamint a jövő év végére tervezett GDP reális prognózison alapul. A tanács úgy látja, hogy a 2016 végi államadósság-mutató értéke 73,3 százalék lesz, egy százalékkal alacsonyabb az idénre várt 74,3 százalékos szintnél, vagyis teljesül az alaptörvénybe foglalt államadósság-szabály.

A parlament emellett a közelmúltban tárgyalt indítványok közül dönt például az állami vagyont, az adóhatóságot, a mezőgazdaságot, továbbá a közlekedést érintő javaslatokról. Kedden a szavazásokat követően három előterjesztés általános vitáját is megtartják, így terítékre kerül a szerencsejáték-törvény fideszes módosítására vonatkozó indítvány mellett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és az alapvető jogok biztosának tavalyi tevékenységeiről szóló beszámoló is.

Bombariadóval búcsúzott a Nyugati

Publikálás dátuma
2015.06.22. 07:12
Két hétig üresen áll a Nyugati FOTÓ: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN
A rendőrség ideiglenesen lezárta tegnap délután a Nyugati pályaudvar csarnokát a vonat- és utasforgalom elől, mert egy gyanús csomagot találtak - közölte a Mávinform. A tűzszerészeti vizsgálat ideje alatt utasok nem tartózkodhattak a csarnokban, ezért a vonatok a külső vágányokról indultak és oda is érkeztek. A szegedi Intercityről az utasokat leszállították, az a vonat csak a vizsgálat befejezése után indulhatott el.

A pályaudvart ma ismét lezárták, de ezúttal két hétre, ugyanis halaszthatatlan karbantartási munkálatokat végeznek a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, a peronokon és az állomásépületen. Ezeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni, mert úgy évekre elhúzódó kellemetlenséget jelentene az utasoknak. A MÁV szerint a majdnem 290 millió forintba kerülő felújítások jelentősen javítják majd a pályaudvar színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését.

A közlekedési változásokról, a vasúti menetrendről a www.mavcsoport.hu oldalon és a Vonatinfó alkalmazáson, vagy a Mávdirekt 06 40 494949-es telefonszámán lehet tájékozódni. A Nyugati pályaudvarig szóló menetjegyek, bérletek felhasználhatóak a kijelölt BKK járatokon és viszonylatokon.

A naponta 60-70 ezer utast fogadó Nyugati július 5-től fogad újra vonatokat.