Újszülöttet hagytak a békéscsabai kórház inkubátorában - Fotók

Publikálás dátuma
2015.06.23. 15:43
MTI Fotó: Lehoczky Péter
A békéscsabai Réthy Pál kórház babamentő inkubátorában nulla óra tizenöt perckor elhelyezett csecsemő a kórház csecsemőosztályán 2015. június 23-án. A kórház a Cs. Zoltán nevet adta a 49 centiméteres, 2940 grammos kisfiúnak, aki azonnal megkapta a szükséges ellátást és az oltásokat. 
Baji Sándor, a békéscsabai Réthy Pál kórház osztályvezető gyermekorvosa ellátja a kórház babamentő inkubátorában nulla óra tizenöt perckor elhelyezett csecsemőt a kórház csecsemőosztályán 2015. június 23-án. MTI Fotó: Lehoczky Péter

Baji Sándor, a békéscsabai Réthy Pál kórház osztályvezető gyermekorvosa ellátja a kórház babamentő inkubátorában nulla óra tizenöt perckor elhelyezett csecsemőt a kórház csecsemőosztályán 2015. június 23-án. MTI Fotó: Lehoczky Péter

Szerző

Együtt: a paksi bővítés eladósítja az országot

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint a kedden elfogadott 2016-os költségvetés nem szolgálja a polgárosodást, sőt kifejezetten annak útjába áll - erről Szelényi Zsuzsanna beszélt budapesti sajtótájékoztatóján.

A független képviselő azt mondta, a kormány adócsomagja nem támogatja azokat a családokat, akiknek segítségre lenne szükségük ahhoz, hogy egyről a kettőre lépjenek. A büdzsében jelentős forrásokat különítettek el a kormány Várba költözésre vagy a stadionépítésekre - bírált a politikus. Hozzátette, hogy a paksi erőmű bővítése pedig eladósítja és Oroszország felé kiszolgáltatottá teszi Magyarországot. A közmunka nem tud valódi érdemi munkalehetőséget és kitörést biztosítani, de most újabb százmilliárdokat költenek rá - folytatta. Az Együtt viszont az oktatásra, a munkanélküliek álláskeresésének megsegítésére és az egészségügyre fordítaná ezeket a pluszforrásokat- jelentette ki Szelényi Zsuzsanna.

Szerző

Költségvetés - az szja csökkentése növeli a szegények számát

Az LMP szerint a jövő évi adócsökkentés mindössze a GDP fél százalékával egyenértékű, így a 2016-os büdzsé nem nevezhető az adócsökkentés költségvetésének. 

Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón indokolta meg pártja elutasító voksait a költségvetés zárószavazását követően. A politikus bérfelzárkóztatást sürgetett, hangsúlyozva: 4 millió ember él a létminimum alatt. Hozzátette: az egykulcsos szja csökkentése csak tovább növeli a különbségeket és így a szegények számát. 

Az LMP az áfacsökkentést minden alapvető élelmiszerre kiterjesztené, és növelné a gyest, valamint a családi pótlékot - tette hozzá. A büdzsé bebetonozza a Fidesz eddigi rossz társadalom- és gazdaságpolitikáját, és hosszú időre megnyomorítja az embereket - összegezte véleményüket Schmuck Erzsébet.

Szerző