Előfizetés

A Magyarország elleni "támadásokat" elemző honlap indult

A Magyarországot uniós szinten ért támadásokat elemző honlapot indított az OIKOSZ Alapítvány; az internetes tanulmánykötet egyelőre a második Orbán-kabinet 2010 nyári megalakulása utáni első évet tekinti át, de készítői a fogadtatás fényében döntenek a folytatásról - hangzott el a honlap szerdai budapesti bemutatóján.

Panyi Miklós szerző-kutató, az Európai Parlament volt sajtótanácsosa munkájuk fontosságáról szólva az eseményen azt mondta: a kétharmados győzelem után az ország reflektorfénybe került, s azóta folyamatosan pellengéren áll, "az elmúlt öt évben felépült egy olyan kép Magyarországról, ami alapvetésként rögzíti, hogy megszűnt a jogállam, a demokratikus intézményrendszerek ellehetetlenültek, a bíróság nem független, egyébként pedig Magyarországon tombol a rasszizmus, a fasizmus és mindenféle sovinizmus". Ez a kép - a szerző-kutató szerint - köszönőviszonyban sincs az általuk tapasztalt mindennapi valósággal.

Meghalt a szabolcsi katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője

Életének 45. évében, rövid, súlyos betegség következtében szerdán meghalt Csepely Zsigmond tűzoltó dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója - tudatta közleményben Dóka Imre, a szervezet szóvivője.

Csepely Zsigmond 1969-ben született Fehérgyarmaton, hivatásos pályafutását 1996-ban a Magyar Honvédség állományában kezdte. 2002-től egy évig a Nyírbátori Határőr Igazgatóságon teljesített szolgálatot, majd 2003-ban került át a Fehérgyarmati Polgári Védelmi Kirendeltségre. 2010. november 1-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Csepely Zsigmondot a katasztrófavédelem saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Egyszer már elbontottuk! - Tiltakozás Gyulán

Publikálás dátuma
2015.06.24. 20:24
Forrás: a szervezők
"Egyszer már elbontottuk! - A kerítésnek két oldala van: nemcsak véd, be is zár"- címmel szervezett sajtótájékoztatót és  figyelemfelhívó tiltakozást az Együtt, az MSZP, a Liberálisok és az Ébredj Viharsarok! civil csoport.
Forrás: a szervezők

Forrás: a szervezők

A rendezvénynek különös aktualitást adott, hogy a kormány bejelentette, a magyar-szerb határszakasz mellett másutt is állíthat vasfüggönyt.

Forrás: a szervezők

Forrás: a szervezők

Ez érintheti a sokkal hosszabb, összesen 448 kilométer hosszú magyar-román határszakaszt is, amelynek egyik legnagyobb átkelőhelye Gyulán van.

Forrás: a szervezők

Forrás: a szervezők

 Ha a magyar-román határon is felhúznánk a kerítést, annak nagyon rossz üzenete lenne az erdélyi magyarság felé, de éppen így a honi románság felé is, amelynek Gyula a hazai központja. Húsz méter hosszú dróthálót húztunk fel a gyulai főtéren azzal, hogy a vasfüggönyt egyszer már lebontottuk, nem szeretnénk újra mögöttük élni- hangoztatták a demonstráción.