Előfizetés

Blatter tagadja, hogy lemondott a FIFA-elnökségről

Publikálás dátuma
2015.06.26. 12:35
FOTÓ: Alessandro Della Bella/Getty Images
Nemrég még az a hír látott napvilágot, hogy a FIFA-botrányba keveredett elnök korábbi bejelentése ellenére a hivatalában marad, most viszont Blatter azt állítja, ő egyáltalán nem is mondott le, csak a mandátumát a rendkívüli kongresszus rendelkezésére bocsátotta.

"Nem mondtam le, hanem a rendkívüli kongresszus rendelkezésére bocsátottam a mandátumomat" - nyilatkozta a Blick napilapnak a svájci sportdiplomata a FIFA-múzeum építésének megtekintése közben, majd talányosan hozzátette, nem áll készen arra, hogy múzeumba vagy panoptikumba kerüljön.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Blatter szívesen megtartaná pozícióját, amennyiben nem lenne más, "meggyőző" jelölt a pozícióra. 

A rendkívüli kongresszus időpontját július 20-án jelöli ki a FIFA végrehajtó bizottsága. Az elnökválasztásra december és február között kerülhet sor, a BBC múlt szerdán azt írta: december 16. a legvalószínűbb időpont - írja a hvg.hu.

Blatter június 2-án jelentette be lemondását, de addig marad elnök, amíg a FIFA új vezetőjét meg nem választják, eszerint tehát fél évig még biztosan hivatalban marad, de az is lehet, hogy tovább. Június 15-én az Európai Parlament a várakozásoknak megfelelően felszólította a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA), hogy a korrupciós botrány miatt azonnal váltsa le Joseph Blattert.

A videón Blatter lemond a posztjáról. Vagy mégsem?

Dárdait lecsukhatják?

Publikálás dátuma
2015.06.26. 12:23
Forrás: Facebook/Dárdai Pál
Börtönbüntetést kaphat Dárdai Pál, ha továbbra is feltűnik egy tiltott sportfogadással foglalkozó cég reklámjában - írja a Bors.

Elfogadták azt a törvénymódosítást ugyanis, melynek értelmében július 1-jétől hároméves börtönt kaphat mindaz, aki tiltott szerencsejátékot rendszeresen szervez, szervezéséhez helyiséget vagy eszközt rendelkezésre bocsát, vagy reklámban való részvételre nagy nyilvánosság előtt felhív.

Nem örülünk, de a törvényeket be kell tartani – mondta a lapnak az egyik sportfogadással foglalkozó cég menedzsere, aki szerint ezzel az állami Szerencsejáték Zrt.-t akarják helyzetbe hozni.

"A gyakorlat alapján a reklám főszereplője nem büntethető. Ha a sportfogadó cég megveszi Lionel Messi jogdíjas fényképét, és azzal hirdet, attól még a Barcelona támadója nem kerülhet börtönbe. Így Dárdai Pál sem. Veszély magát a reklámozót és a reklám közzétevőjét fenyegeti" – folytatta a menedzser.

Csapó Gábor, a Betclic volt reklámarca szerint túlságosan radikális a törvény, ezért a későbbiekben puhítani fognak rajta "Remélem, Pali nem üti meg a bokáját. Egyébként sem ér semmit ez a hajcihő, hiszen szinte lehetetlen ezeket a site-okat letiltani az interneten" - mondta el a Borsnak Csapó.

Vettel a Hungaroring sztárvendége

Publikálás dátuma
2015.06.26. 12:09
FOTÓ: Mark Thompson/Getty Images
A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel is ott lesz a Hungaroringen a hétvégén sorra kerülő Ferrari Racing Daysen.

A Hungaroring honlapja alapján a német pilóta vasárnap 13.20 órától tart bemutatót a közönségnek. Emellett a Ferrari Challenge Trofeo futamaira is sor kerül, amely az egyik legnépszerűbb márkakupa-sorozat. Az eseményre a hétvégi jegyek 3000 forintba kerülnek, ugyanakkor 13 éves korig a belépés ingyenes.