Előfizetés

A bevándorlásról

Orbán már megint "konzultál". Immár hetedszer, vagy nyolcadszor, újabb 1 milliárdért, mert hogy ő kíváncsi a lakosság véleményére. Amikor vasárnapra bezáratta az áruházakat, arról miért nem kérdezte meg a lakosság véleményét? Mert a lakosság 67 százaléka utálja a rendeletet, és nem csak a kereskedők! Az sem számít, hogy agyonverték a balatoni belföldi idegenforgalmat. Ezeknek a "konzultációknak" egyetlen oka van, hogy megint lehessen egy kis költségvetési pénzből "hizlalni" a sleppet, dotálni a CÖF bértapsolóit, hogy legyen miből Brüsszelbe menniük tüntetni.

A CÖF az Orbán-rezsim Hazafias Népfrontja! Mert minden diktatúrának szüksége van egy álcivil szervezetre, hogy a "nép kívánságaira" hivatkozhasson. Ha tényleg a lakosság véleménye érdekelné Orbánt, elég lett volna egy közvélemény kutató céget megbízni, ami egy 10-12 ezres, már reprezentatív mintát megkérdezve sokkal hitelesebb felmérést tudott volna prezentálni. És a feltett demagóg, szájbarágós kérdések helyett elég lett volna azzal kezdeni: találkozott-e már itthon menekültekkel és zavarták-e? Az ön környezetében élnek-e bevándorlók és zavarják-e? Elvették-e a munkáját?

Ma az ország lakosságának minimum 80 százaléka bevándorlók utóda. A tatárjárás után befogadtuk a kunokat és a jászokat. A törökök kiverése után az ország hatalmas területei kihaltak voltak, bölcs uralkodóink, akik betelepítették azokat tótokkal, svábokkal, vendekkel, rácokkal, matyókkal, tirpákokkal, bunyevácokkal, sőt, zsidókkal is. Akkor ezek most már nem magyarok? Netán mind utálni való bevándorlók? Magyarországon hány népművészetre és népviseletre vagyunk büszkék? És ha az a százezer magyar anyanyelvű határokon túl élő, akinek állampolgárságot adtak, megindulna - teljesen jogosan - betelepülni Magyarországra, az hány magyarnak venné el a munkáját?