Cigarettacsempészt kaptak el Vecsésen

Publikálás dátuma
2015.06.27. 10:37
FOTÓ: NAV
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Vecsésen 7 508 doboz csempészcigarettát és 50 kilogramm dohányt foglaltak le egy monori férfitől. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás, mintegy 10 millió forint bírság kiszabása várható.

A NAV pénzügyőrei – rendőri értesítést követően – Vecsésen, egy garázssoron ellenőriztek egy férfit, aki épp fekete színű zsákokat pakolt egy garázsban. A pénzügyőrök a garázs átvizsgálásakor összesen 7 508 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát, valamint több mint 50 kilogramm finomra vágott fogyasztási dohányt találtak.

A 6,2 millió forint értékű cigarettát és dohányt a pénzügyőrök lefoglalták, és költségvetési csalás miatt büntető feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az ügyben mintegy 10 millió forint bírság kiszabása várható.

Szerző

Lezuhant egy sárkányrepülő

 Lezuhant egy sárkányrepülő a Veszprém megyei Márkó térségében péntek este, a pilótát súlyos sérülésekkel vitték kórházba

A balesetről a pilóta tett bejelentést, meg tudta adni GPS koordinátáit, ennek alapján közelítették meg a mentők.
A mentésvezető tájékoztatása szerint a keresésben részt vett a rendőrség és a balatonfüredi mentőhelikopter is, amelyről a levegőből vizsgálták át a környéket. A márkói völgyhídtól délre eső erdős hegyoldalba lezuhant roncsokat végül a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével közelítették meg a mentők.
A súlyosan sérült pilótát a mentők a veszprémi kórházba vitték.

Szerző

Rendőrhalál - Meggyanúsították a baleset okozóját

Meggyanúsította a Központi Nyomozó Főügyészség azt a férfit, aki a budapesti Üllői úton februárban a két rendőr halálával végződő közlekedési balesetet okozhatta.

"A megalapozott gyanú lényege szerint a férfi balra kanyarodáskor nem adott elsőbbséget a szemből, nagy sebességgel érkező rendőrségi szolgálati személygépkocsinak, ezért következett be a két halálos áldozattal járó közúti baleset" - mondta Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Február 7-én kora hajnalban három autó ütközött a XVIII. kerületben. A nyomozás eddigi adatai szerint egy járőrautó nagy sebességgel a Belváros irányába haladt az Üllői úton, amikor nekiütközött egy mellékutcából szabálytalanul elé kanyarodó kocsi hátuljának. Az ütközéstől a rendőrautó átsodródott a másik sávba, ahol előbb frontálisan karambolozott egy szembejövő taxival, majd egy villanyoszlopnak csapódott. A járőrautóban két rendőr a helyszínen életét vesztette, a taxi utasát a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A balesetet okozó jármű - amellyel a rendőrautó elsőként ütközött -, nem állt meg, ám a baleset egyik szemtanúja kocsijával utánament és értesítette a rendőröket. A sofőrről előállításakor derült ki, hogy ittas.

A férfit a Központi Nyomozó Főügyészség a szakértői vélemények beszerzése után halált okozó ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Ugyanakkor a baleset körülményeit vizsgáló igazságügyi szakértők szerint a két áldozat vétlen volt, a járőrautó vezetője az első koccanás után nem kerülhette el a frontális ütközést a taxival.

Az igazságügyi műszaki szakértő azt is megállapította, hogy a rendőrautó 135 kilométeres sebességgel, megkülönböztető jelzés használata nélkül haladt. A vezető az ütközés előtt körülbelül két-három másodperccel kapcsolta be a kék lámpát. A baleset minden részvevője használt biztonsági övet. Az M1 Híradó értesülése szerint  a balesetet okozó sofőr arra hivatkozott, hogy nem látta a főútvonalon közeledő rendőrautót, ezt azonban egy mögötte lévő jármű vezetője cáfolta. Állítása szerint ő is látta a járőrautót. A Központi Nyomozó Főügyészség várhatóan augusztusban fejezi be a nyomozást.

Szerző