Hajnalban szünetel a nemzeti mobilfizetés

Vasárnap hajnalban a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer egyetlen szolgáltatása sem lesz elérhető informatikai karbantartási munkálatok miatt.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. tájékoztatása szerint a június 28-i üzemszünet alatt 0.00 órától 03.00 óráig nem indítható mobilparkolás, és nem vásárolható e-matrica és HU-GO úthasználati viszonylati jegy sem mobilfizetéssel.

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszert működtető Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MFB Csoporthoz tartozó Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. leányvállalata. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2014. július 1-jétől biztosítja a közterületi mobilparkolást, az elektronikus autópálya-matrica értékesítést, valamint a használatarányos útdíj-fizetést.

Szerző

Még mindig zápor, zivatar jön

Publikálás dátuma
2015.06.27. 21:16
FOTÓ: Thinkstock
Vasárnap a változóan felhős időben több helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására - legkisebb eséllyel az Alpokalján és északkeleten.

A Dunántúlon és zivatarok környezetében megerősödik az északi-északnyugati szél. Hajnalban 12 és 17, délután pedig 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerző

Elutasították a görög hosszabbítási kérelmet

Az Eurócsoport elutasította azt a görög kérést, hogy a július 5-ére tervezett népszavazásra tekintettel néhány nappal hosszabbítsák meg a görög pénzügyi mentőprogram június 30-án lejáró időbeli hatályát - közölte Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az euróövezet pénzügyminisztereiből álló testület elnöke, a görög adósságválságról szombaton tartott brüsszeli rendkívüli ülés utáni sajtótájékoztatóján.

"A program kedd éjjel lejár" - szögezte le Dijsselbloem. Elmondta, hogy a görög fél elutasította a nemzetközi intézmények azon javaslatait, amelyek Görögország által megvalósítandó hiteles és fenntartható szerkezeti reformokra irányultak. A görög kormány népszavazásra viszi a kérdést, mégpedig azzal, hogy a nemzetközi intézmények javaslatának az elutasítását indítványozza a görög lakosságnak - tette hozzá az Eurócsoport elnöke.

Közölte, hogy a testület szombati ülésének közös megállapításaival a görög pénzügyminiszter nem értett egyet. Az eurózóna Görögországon kívüli 18 országának pénzügyminiszterei ezután folytatják a tanácskozást.

Szerző
Frissítve: 2015.06.27. 20:18