BKV-per: végleg megdől a vádirat legsúlyosabb állítása

Miután az egyetlen terhelő vallomást a bíróság előtt visszavonták, az ügyészség is arra jutott, hogy a Hagyó Miklós elleni fő vádpont, a nokiásdobozos kenőpénz elfogadása nem áll meg - számolt be az Origo. 

Végleg megdőlni látszik a vádirat legsúlyosabb állítása a Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó büntetőperben.

A 2010-ben az elhíresült nokiásdobozban átadott kenőpénzről tett kijelentéseit Balogh már a per egy korábbi szakaszában, 2012-ben sem vállalta, idén januárban pedig bocsánatot is kért egy tárgyaláson Hagyótól, sőt kijelentette: nem adott át pénzt Hagyónak - sem nokiásdobozban, sem máshogy. A per keddi tárgyalásán az ügyészség is elismerte, hogy bizonyíthatatlan a nokiásdobozos állítás.

Megszüntette a vesztegetés miatt indult nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség, mivel az indoklás szerint "a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény".

A teljes cikket itt olvashatja.

Szerző

Nyárias idő július első napján

Publikálás dátuma
2015.06.30. 21:52
Fotó: Thinkstock
Szerdán sok-sok napsütésre számíthatunk, amit legfeljebb kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarhat. Csapadék nem várható. Keleten, északkeleten élénk lehet az északi szél. Hajnalban 11-17, délután 27-31 fokot mérhetünk.

Csütörtökön is a napsütésé lesz a főszerep, eleinte délen és nyugaton lehet több felhő az égen, de ezekből a felhőkből csapadék nem valószínű. A Dunától keletre többfelé élénk lehet az északkeleti szél. A legmelegebb órákban 27-31 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk. 

Pénteken országszerte szinte zavartalan lesz a napsütés, legfeljebb a megélénkülő északkeleti szél hozhat felfrissülést. Hajnalban 13-18, délután 28-32 fokra készülhetünk.

Hétvégén és a jövő hét elején egyre többfelé 30 fok fölé, hétfőn nagy területen már 35 fok köré emelkedhet a hőmérséklet. Igazi strandidőre, országszerte szinte zavartalan napsütésre van kilátás. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

Szerző

Bevándorlás - Szerb, osztrák, magyar megállapodás

Publikálás dátuma
2015.06.30. 21:20
MTI Fotó: Marjai János
Az országaikat ért rendkívüli migrációs nyomás megfékezése érdekében szoros együttműködésről állapodott meg a szerb, az osztrák és a magyar belügyminiszter kedden Budapesten; a tárcavezetők egyetértési nyilatkozatban rögzítették mindezt.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter az aláírást követő sajtótájékoztatón ismertette: az együttműködés legfontosabb elemei a közös határellenőrzésre, az embercsempészettel szembeni közös nyomozócsoportok erősítésére terjednek ki; emellett törekednek az Európai Unió illetékes ügynökségeinek lehető legnagyobb mértékű bevonására.

Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter azt hangsúlyozta: országa szeretne az Európai Unió tagja lenni, ezért mindent meg is tesz azért, hogy ebben előrébb léphessen. Mint mondta, Szerbia is részt vállal a migrációs teherből, a szerb-macedón határon közös járőrözésbe fogtak a magyarokkal.

Pintér Sándor belügyminiszter azt hangsúlyozta: egy újkori népvándorlás zajlik, hétfő éjfélig 67 ezren kértek menedékjogi státust. Hozzátette: a szociális ellátórendszer telítődött, sok bevándorlót csak sátorban, konténerben lehet elhelyezni, vagy sokszor csak a szabad ég alatt.

Szerző