Válaszol: Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter

Publikálás dátuma
2015.07.03 07:30

Ellentmond a strasbourgi ítéletnek a Kúria jogegységi határozata a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés ügyében?

A Kúria azt tette, amit kellett, határozata mindenben megfelel a hatályos magyar törvényeknek, hiszen azt állapította meg, hogy a vonatkozó jogszabályok alapján továbbra is kiszabható tényleges életfogytiglani szabadságvesztés Magyarországon. Ám hiába örvendezik a kormányoldal, ebből a határozatból sem lehet azt a következtetést levonni, hogy minden rendben van a magyar jogszabályokkal. A Kúria nem tett mást, mint szigorúan betartotta a hatalommegosztás szabályait.

Szerző

Fucsovics kikapott Cicipasztól Barcelonában

Publikálás dátuma
2019.04.24 09:28

Fotó: Facebook/Fucsovics Marci
Fucsovics Márton két játszmában vereséget szenvedett az ötödik helyen kiemelt görög Sztefanosz Cicipasztól a 2,7 millió euró (850 millió forint) összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztorna második fordulójában.
 Az első szettben a világranglistán 36. magyar játékos hiába vette el két alkalommal esélyesebb ellenfele szervajátékát, mivel négy adogatógémjéből csak az elsőt tudta hozni, így Cicipasz (8.) 34 perc alatt játszmaelőnybe került.
A folytatásban a két játékos sokkal jobban megbecsülte az adogatójáték adta előnyöket, ennek következtében 4:4-ig úgy hozták a szervagémjüket, hogy a fogadó egyszer sem jutott bréklabdához. Utána azonban Fucsovics pillanatnyi elbizonytalanodása elég volt Cicipasznak a brékhez, majd nullára kiszervált gémmel megnyerte az 1 óra 10 percig tartó meccset.
Fucsovics Márton a közösségi oldalán azt írta, szorosabb volt a meccs, mint ahogy az az eredményből tűnik, nem sok hiányzott, hogy brékelni tudjon a második szettben, de ez ellenfelének sikerült, aki, mint írta, nem véletlenül top tízes játékos.

Eredmények: 2. forduló (a 16 közé jutásért):

 Sztefanosz Cicipasz (görög, 5.)-Fucsovics Márton 6:3, 6:4

Szerző

Asztalitenisz-vb: két magyar jutott a 64 közé női egyesben

Publikálás dátuma
2019.04.23 19:01

Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd
Egyesben csak Madarász Dóra és Pergel Szandra jutott be a legjobb hatvannégy közé a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon.
Pergel (62. a világranglistán) a francia Pauline Chesslin (111.) ellen nyert 4-0-ra. Következő ellenfele a japán Kato Miju (18.). Madarász (70.) a görög Aikaterini Toliut (127.) búcsúztatta szintén 4-0-lal, rá a csapatban négyszeres Európa-bajnok holland színekben induló Li Jie vár a folytatásban. Póta Georgina, Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie és Fehér Orsolya az első körben kiestek. 
Nincsenek versenyben az egyéni küzdelmekben a magyar férfiak sem, mindannyiuk számára a nyitó forduló jelentette a végállomást: kiesett Szudi Ádám, Lakatos Tamás, Ecseki Nándor és Majoros Bence is. Utóbbi szoros csatában szenvedett 4-3-as vereséget, a döntő szettet 11-9-re nyerte meg cseh riválisa. Mindegyik hazai játékos előrébb rangsorolt ellenféltől kapott ki. 
Párosban jobban szerepeltek a vendéglátók: a nők versenyében Póta a svéd Matilda Ekholmmal, Madarász pedig Pergellel bejutott a második fordulóba. A férfiaknál az Ecseki, Szudi duó is elérte a második kört. 
A Szudi, Pergel vegyespáros két fordulót is sikerrel teljesített, a nyolc közé jutásért azonban óriási bravúrra lenne szükség: a szerda délelőtti programban a címvédő japán Josimura Maharu és Isikava Kaszumi vár a magyarokra.
Szerző