Előfizetés

Frontális karambol a 84-esen: súlyos sérült is van

Egy ember súlyosan, kettő könnyebben megsérült a 84-es úton, az osztrák határ közelében történt balesetben csütörtök délután – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Takács József elmondta, hogy a 126-os kilométernél az Ausztria felől Sopron irányába haladó személyautó előzés közben összeütközött egy szemből érkező kisbusszal. A határ felől érkezőknek torlódásra kell számítaniuk - tette hozzá. 

Rendőri vezetők pere - Felmentenék a volt Rebisz-vezetőt

Dobozi Józsefnek, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) volt vezetőjének és egyik beosztottjának is felmentést indítványoztak az ügyvédek a 2006 őszén történt eseményekkel összefüggésben indított perben csütörtökön elhangzott védőbeszédekben a Fővárosi Törvényszéken.

Dobozi József az ügyészség szerint felelős azért, mert nem indultak meg rendőrök elleni fegyelmi eljárások a 2006 őszi eseményekkel kapcsolatban, védője szerint azonban nem követett el bűncselekményt, ezért fel kell menteni.

Felmentést indítványozott a Rebisz akkori műveletirányítója esetében is az ügyvéd. A volt rendőr ezredes terhére azt rója a vádhatóság, hogy bár tudta, az MTV székházához vezényelt baranyai század nem minden tagjának volt sisakja, pajzsa, nem intézkedett a pótlásról. Védője szerint ugyanakkor a vádlott jelezte a hiányosságot és parancsra járt el.

Bécsben működtettek bordélyt a magyar futtatók

Publikálás dátuma
2015.07.09. 17:25
Illusztráció/Thinkstock
Prostituáltak futtatásával foglalkozó férfit és nőt vettek őrizetbe Nógrád megyében, a tari gyanúsítottak Bécsben működtettek bordélyházat - közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dankóné Nagy Éva elmondta: a 47 éves férfi és 26 éves társa 2010-től két stúdiót működtetett Bécsben bordélyházként, ahol többek között Magyarországon újsághirdetés útján toborzott nőket foglalkoztattak prostituáltként. Az áldozatok által megkeresett pénz felét elvették, abból gépjárműveket, ékszereket vásároltak, családi házaikat újították fel - mondta a szóvivő.

Közlése szerint a Nógrád megyei nyomozók az Osztrák Szövetségi Bűnügyi Rendőrség és a Bécsi Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve fogták el a párt. A külföldi ingatlanokat lefoglalták, az ott tartózkodókat ellenőrzés alá vonták. A gyanúsítottak magyarországi és ausztriai ingatlanjaiban tartott házkutatásokon személygépkocsikat, nagyobb összegű készpénzt, valamint ékszereket foglaltak le, és több vagyontárgy zár alá vételét kezdeményezték. A tari férfit és nőt őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatásukat - mondta Dankóné Nagy Éva.