Előfizetés

Tragédia! Miért kellett meghalnia a 19 éves Lilinek?

Bolondul a tuningolt kocsikért O. Gábor, aki autójával felborult a kalocsai reptéren vívott gyorsulási versenyen. Gábor 19 éves szerelme, Cs. Lili a helyszínen szörnyethalt - írja a Bors. 

A fiatalok boldogsága vasárnap estig tartott. Lili nincs többé, a 26 éves Gábor súlyos sérülésekkel fekszik a kórházban.

Mi történhetett a használaton kívüli kalocsai reptéren? Az ismerősök gyorsulási versenyről beszélnek. O. Gábor nem először állt rajtvonalhoz, internetes közösségi oldalán is büszkén mutogatja tuningolt kocsiját. Ezúttal egy BMW-vel kelt versenyre.

A rendőrség egyelőre szűkszavúan kommentál. Árvai Edina, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Borssal közölte: a használaton kívüli repülőtéren két autó eddig tisztázatlan körülmények között ütközött. A balesetben az egyik autó utasa a helyszínen életét vesztette, többen megsérültek. A baleset körülményeit vizsgálják.

– Lili egyik barátja hívott fel telefonon és mondta, hogy nagy baj történt – zokogott a gyászoló édesanya. – Engem nem engedtek a baleset helyszínére. Nem akarták, hogy lássam Lilit. Korábban ő nem rajongott a száguldozásért, csak amióta Gábort ismeri. Nem tudok egyelőre semmit. Fogalmam sincs, hogy pontosan mi történt – mondta az anya.

A teljes cikket itt olvashatja.

Kapcsolódó
Szörnyethalt a fiatal lány a gyorsulási versenyen

Halálos baleset - Kizuhant az árokba borult autóból

Balesetben meghalt egy ember hétfő este a Győr-Ménfőcsanakot Koroncóval összekötő úton, további egy ember megsérült – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Schreindler Ágnes elmondta, hogy egy személyautó a 83-as útról Koroncó irányába haladt, amikor árokba borult.

A személyautóból egy ember kizuhant, aki a helyszínen életét vesztette. A másik utast a győri tűzoltók vágták ki a roncsból.

Hozzátette: a mentés idejére teljesen lezárták a két települést összekötő mellékutat.

Durva buszbaleset - 21 ember kórházban - Fotók

Publikálás dátuma
2015.07.14. 09:27
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Salzburgból tartott Bulgáriába az egyik nemzetközi társaság autóbusza, amely keddre virradóra az M5-ös autópályán a 133-as kilométer közelében a Szeged felé vezető oldalon árokba hajtott és felborult – mondták az MTI tudósítójának a jármű utasai a helyszínen.

Az utasok szerint egy osztrák állampolgár kivételével valamennyien bolgárok voltak. A járművön – elmondásuk alapján – a két sofőr mellett 37 utas ült. Két fiatalabb lány arról számolt be, már aludtak, és arra ébredtek csak föl, hogy a busz letér a sztrádáról és felborul.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs elmondta, a helyszínről a mentők huszonegy embert szállítottak kórházba, hét embert súlyos, egyiküket életveszélyes sérülésekkel. A sérültek Szegedre, Kecskemétre és Szentesre kerültek.

MTI Fotó: Donka Ferenc

MTI Fotó: Donka Ferenc

 A kórházi ellátásra nem szoruló utasokat Kistelekre szállítják, ők ellátást kapnak, és ott várhatják meg, amíg Szabadkáról mentesítőjárat érkezik értük. Ezzel a busszal folytathatják útjukat azok is, akik állapota nem teszi szükségessé a hosszabb kórházi ellátást.

A busz az autópálya melletti árokban feküdt az oldalán, első szélvédője kitörött, a jármű mellett mindenfelé az utasok személyes tárgyai hevertek. A helyszínre több tűzoltó egység és összesen tizenegy mentőautó érkezett.

 MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 

Rendőrségi eljárás indult az ügyben
A rendőrség tömegszerencsétlenség, közúti baleset gondatlan okozásának bűntette miatt indított eljárást az M5-ös autópályán keddre virradóra felborult bolgár autóbusz balesete ügyében – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Várkonyi Gergely elmondta, a bolgár rendszámú autóbusz Budapest felől Szeged felé haladt az M5-ös autópályán. A sofőr a csengelei pihenőhely közelébe érve, a 133-as kilométerszelvénynél - még tisztázatlan okok miatt - elveszítette uralmát a jármű felett.