Stadler: "azt mondták, egy napom van hátra"

Publikálás dátuma
2015.07.20. 10:37
A juhászból lett vállalkozó csak azt bánja, hogy stadionépítésbe kezdett. Forrás: Facebook
A csalásért elítélt vállalkozó nagybeteg. Tavaly azt mondták neki az orvosok, hogy egy napja van hátra. Stadler Józseffel a nagyfai börtönkórházban találkozott a Bors.

A stadionépítésről elhíresült, majd elítélt vállalkozó a betegségéről beszélt a lapnak, de előbb a rég időket is felidézte: "Egy tanyán nőttem fel, a közeli tanyatulajdonosok teheneit, lovait őriztem. Darabját ötven forintért. Tizennyolc évesen már kis Polszkim volt. A pénzhez mindig is értettem, bármibe kezdtem, sikeres voltam. Ha hagynak, még mindig a csúcson lennék..." - kezdett a történetébe a volt vállalkozó, aki elmondta, hogy már nem gondol arra, hogyan kerülhetne újra a csúcsra, tavaly tavasszal ugyanis annyira leromlott az állapota, hogy büntetését két hónapra fel is függesztették.

"Meghalni küldtek haza, idős nagybeteg édesanyám ápolt. Tökölön és Szegeden is többször műtöttek hasnyálmirigy-problémákkal. Utoljára azt mondta az orvos: lehet, csak egy napom, legfeljebb egy hetem lehet hátra. Negyvennégy kiló voltam, a sírhelyemet is megváltottam" - mondta el Stadler a lapnak, boldogan újságolta viszont, hogy februárban szabadul.

A juhászból lett dúsgazdag vállalkozó azzal zárta a beszélgetést, hogy csak egy dolgot bánt meg az életében, méghozzá a stadionépítést. "Az hozta rám a bajt! Ha nem teszem, talán most is szabad és egészséges lehetnék... "

Szerző

Átment a hidegfront, marad a hőség

Publikálás dátuma
2015.07.20. 10:24
Illusztráció: Thinkstock
A vasárnap érkezett hidegfront nyomán némileg enyhült a levegő, de hétfőn is országszerte hőség várható. Néhány északi megyében másodfokú, az ország nagy részén és a fővárosban továbbra is harmadfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az országos tisztifőorvos péntektől hétfő délután 4 óráig rendelt el hőségriadót. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétfő hajnali veszélyjelzésében azt írta: reggel és a délelőtt első felében az északi országrészben elszórtan további zivatarok alakulhatnak ki, amelyekhez néhol heves (80-90 kilométer/óra körüli) szélroham és jégeső is társulhat. Délután az északkeleti megyékben és az Alpokalján ismét előfordulhat helyenként zivatar, hasonló kísérőjelenségekkel.

Hétfőn az ország északkeleti és északnyugati részén 25-27, másutt 27-29 Celsius-fok között alakul a napi középhőmérséklet. Az előrejelzés szerint a maximumhőmérséklet délután 31-36 fok között alakul, késő este 26-31 fokig hűl le a levegő.

Kedden sok lesz a napsütés, inkább csak a Dunántúl és az északi tájak fölött jelenhetnek meg gomolyfelhők, de csapadék nem valószínű. Hajnalban 14-21, délután 31-36 fokra van kilátás. 

Szerdán is túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés felhő lehet az égen. Az enyhe hajnalt követően 34-39 fokig melegedhet a levegő. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás. Figyeljünk oda bőrünk védelmére, könnyedén leéghetünk!

Csütörtökön marad a 34-39 fokos forróság, de ezen a napon szórványosan már megjelenhetnek záporok, zivatarok. Nyugaton, északnyugaton északnyugatira fordul, és megerősödik a légmozgás. Pénteken is marad a kánikula szórványos záporokkal, zivatarokkal.

Szerző

Erre költötték a milliós közpénzt a politikusok

Publikálás dátuma
2015.07.20. 10:06
A golyóstoll volt az egyik legnépszerűbb reklámtermék a politikusok választási kampányában. Illusztráció: Thinkstock
Az egyszerű választópolgár számára gyakran haszontalannak tűnő holmikra vagy gyanús szerződésekre költötték a tavalyi választásra kapott egymillió forintos kampánykeretet a jelöltek - írja a Blikk.

Az Átlátszó perelte ki azokat a részletes nyilatkozatokat, amelyeken a választáson induló egyéni jelölteknek kellett elszámolniuk az államkincstárnak. Ezekből kiderült, hogy a politikusok milyen szuvenírokra költötték kampánypénzüket a választások előtt. A kacatok közül a legnépszerűbb az öngyújtó és a golyóstoll volt, amelyet számolatlanul osztogattak a jelöltek. Mindkét ilyen ajándékot szívesen adta Tállai András fideszes belügyi államtitkár, aki 393 ezer forintot költött a reklámtermékekre. Rajta is túltett azonban Csenger-Zalán Zsolt Pest megyei fideszes jelölt, aki bár csak tollakban utazott, de azokra 724 ezer forintot fordított. Ennyi pénzből akár 15 ezer darabot is megrendelhetett - írja a lap.

Nem csak reklámkacatokra, de furcsa kiadásokra is fény derült az elszámolás során. A kecskeméti Somodi Milán függetlenként például 29 900 forintért vett övet és cipőt, majd 83 ezer forintot költött ruhára, Béres József (Magyar Gazdaság Párt) pedig szinte csak üzemanyagszámlát adott le, de annyit amiből akár napi 350 kilométert is megtehetett.

Egyesek közpénzen tömhették meg a hasukat. Potápi Árpád, a Miniszterelnökség államtitkára egy fórumra Kövér Lászlót hívta meg, majd a rendezvény után a párt aktivistái 66 700 forintért ebédelhettek a házelnökkel. Potápi ezenkívül 11 200 forintot számolt el csokis kekszre is - írja a lap.

Szerző