Előfizetés

Súlyosan sérült Halmosi a Fradi-meccsen

Várhatóan négy hetet kell kihagynia Halmosi Péternek, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgójának, akinek eltört a járomcsontja vasárnap, a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen.

A hazai csapat kapitánya a 34. percben sérült meg, amikor a vendégek védője, Emir Dilaver ütközött vele. A 35 éves, 35-szörös válogatott Halmosit sokáig ápolták a pályán, majd kórházba vitték, ahol - a vaol.hu értesülése szerint - megműtötték.

Ezért szakadt meg a Haladás-Ferencváros közvetítése

Áramellátási hiba miatt szakadt meg vasárnap este a Szombathelyi Haladás-Ferencváros OTP Bank Liga találkozó élő közvetítése az M4 csatornán - közölte a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatósága.

"A tegnap esti órákban áramellátási hiba következtében Szombathelyen és környékén az ügyfelek problémát tapasztalhattak a Telekom otthoni és mobil szolgáltatásaiban. A hiba miatt a mérkőzés utolsó negyedórájában megszakadt a Szombathelyi Haladás-Ferencváros OTP Bank Liga találkozó élő közvetítése is az M4 csatornán" - áll a hétfői közleményben, amely arra is kitér, hogy "a probléma még az esti órákban elhárult, és azóta a Telekom szolgáltatásai ismét hibamentesen működnek".

A cég egyúttal elnézést kér az érintett ügyfelektől a kellemetlenség miatt, és köszöni türelmüket és megértésüket. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az éjszaka közölte az MTI-vel, hogy a Magyar Telekomnál bekövetkezett hiba miatt szakadt meg az élő közvetítés.

Az MTVA tájékoztatása szerint a mérkőzés kép- és hangközvetítésének szolgáltatását a Magyar Telekomtól rendelték meg, amelyet a vállalat a szolgáltatási területen bekövetkezett hiba miatt nem tudott biztosítani. A közvetítés megszakadásakor a Ferencváros 1-0-ra vezetett, de a hajrában - amit már nem lehetett látni - még egy gólt szerzett. A mérkőzést hétfő este 10 órakor az M4 Sport teljes egészében megismétli - tudatta az MTVA.

Áder aláírta - fizetni kell!

A közhasznú, közérdeklődésre számot tartó információkért ezután fizetni kell. Az összeg nincs meghatározva, egyéni döntéstől függ. Gyorsan tisztázni kell, hogy mit értünk a közhasznú információ fogalma alatt és azt is, hogy kérheti-e az érzése szerinti összeget az információért egy mezei honpolgár? Mert mi van akkor, ha meglátom, hogy valaki bombát helyez el egy bevásárlóközpontban? Úgy vélem, hogy információmat közölni kéne, de csak úgy ingyen? Kiabáljak, vagy fussak el és mentsem az irhámat? Kivel közöljem a látottakat? Ki fizet és mennyit kérhetek? Mert ez nem egy egyszerű adócsalás, nem korrupció. Erről jut eszembe: ha nyilvánvaló korrupció jut a tudomásomra, akkor mit kapok a hatóságoktól, ha közlöm? Attól függ, hogy ki korrumpált? Esetleg több gázsit kaphatok, ha a bennfentes korrupcióját nem jelentem? Fizetős közhasznú információ a közlekedési eszközök megállóiban elhelyezett menetrend? Hát a tanévnyitó ünnepély kezdőidőpontja? Na és az orvosok rendelési ideje, a várható vihar helye és kezdete, az útlezárás, és törvényt megszavazó parlamenti képviselők leváltásának időpontja? Hát nem szörnyű? Apropó! Mindenkit érintő közérdekű információ birtokába jutottam. Mindenki annyit fizessen érte, amennyit megér neki a hír. A fideszes szimpatizánsoktól többet várok. Áder, Mészáros Lőrinc és a képviselők jócskán adhatnak. A hír pedig: még mindig Orbán Viktor a miniszterelnök. Átutalási cím: Népszava Szerkesztősége. Jelige: Kincstárnok.