Hőségriadó péntek éjfélig!

Publikálás dátuma
2015.07.20. 17:20
FOTÓ: Thinkstock
Péntek éjfélig meghosszabbította a hőségriadót a tisztifőorvos - tájékoztatott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Szerdán is sok lesz a napsütés, mely délen szinte zavartalan lesz, északabbra jelenhetnek meg időnként felhők az égen.

Az Északi-középhegység, esetleg az Észak-Alföld térségében kis eséllyel zápor, esetleg zivatar is előfordulhat, de nem ez lesz a jellemző. Az enyhe hajnalt követően 34-39 fokig melegszik a levegő.

Szerző

Előbbre hozták a Honvéd-MTK mérkőzést

 Megváltozott a Honvéd-MTK második fordulós bajnoki labdarúgó-mérkőzés kezdési időpontja a 2018-as világbajnokság selejtezőjének sorsolása miatt.

Az OTP Bank Liga hétvégi programja szombaton 15.30-kor ezzel a meccsel kezdődik. A nyitótalálkozót - amelyet eredetileg 18 órától rendeztek volna - az M4 közvetíti, amint azt követően a szentpétervári sorsolást is. 18 órától további két összecsapásra kerül sor, majd 20.30-kor kezdődik a Vasas-Újpest mérkőzés, melyet szintén élőben ad az M4.

Vasárnap 18 órától két meccs lesz, ezek közül a Diósgyőr ferencvárosi fellépése lesz látható a közszolgálati sportcsatornán.

Az OTP Bank Liga második fordulójának programja (az MLSZ honlapja alapján):
július 25., szombat:
Budapest Honvéd-MTK Budapest 15.30 (M4)
Videoton FC–Szombathelyi Haladás 18.00
Paksi FC–Békéscsaba 1912 Előre 18.00
Vasas FC–Újpest FC 20.30 (M4)
július 26., vasárnap:
DVSC-TEVA – Puskás Akadémia 18.00
Ferencváros–DVTK 18.00 (M4)

Szerző
Témák
futball Honvéd MTK

Dárdai már csak a Herthánál irányíthat

Publikálás dátuma
2015.07.20. 15:25
Forrás: Népszava
Az MLSZ elnöksége a hétvégén rendkívüli ülést tartott, amire azért volt szükség, mert a Hertha BSC vezetősége arról tájékoztatta a szövetséget, hogy a klubcsapat sikeres szereplése érdekében nem járul hozzá ahhoz, hogy Dárdai Pál a német klub mellett a jövőben a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozzon - írja a Sport365.

A lap felelevenítette, hogy 2014 szeptemberében a Magyar Labdarúgó Szövetség kérésére a Hertha az akkor még utánpótlásedző Dárdait előbb két hónapra, majd 2014 decemberében a selejtező sorozat egészére elengedte, azzal a kikötéssel, hogy ha az edző feladatköre megváltozik, akkor kezdeményezheti az elengedés visszavonását. 

- Az MLSZ tudomásul veszi és tiszteletben tartja a Hertha döntését, amelyet azonban a két fél által korábban aláírt szerződés alapján jogilag, és az elmúlt nyolc hónap tapasztalatai alapján szakmailag is nehezen indokolhatónak tart – mondta el dr. Csányi Sándor, a szövetség elnöke az mlsz.hu-nak.

- Pár héttel a magyar férfi válogatott számára sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező mérkőzések előtt ugyanakkor – a Herthával történt hosszas egyeztetések után – most nincs értelme a jogászkodásnak, egy hónapokkal később véget érő esetleges per visszamenőleg nem oldaná meg az őszi kapitánykérdést. Az MLSZ elnöksége megköszöni a német klubnak, hogy egy számunkra nehéz időszakban hozzájárult Dárdai Pál magyarországi szerepvállalásához. Úgy tűnik, most ők szorulnak a mi sportszerű hozzáállásunkra, ami az elmúlt szűk egy év eseményei alapján kötelességünk. Külön köszönet illeti a fiatal kapitányt, aki dupla terhelés mellett is versenyben tartotta a magyar válogatottat, és reményt adott a magyar szurkolóknak – hangsúlyozta Csányi Sándor. 

Az MLSZ elnöksége ebben a helyzetben úgy határozott, hogy a hátralévő négy selejtező mérkőzésen Bernd Storck irányítja a válogatottat. Storck munkáját a Dárdai Pál által korábban összeállított szakmai stáb segíti, és a német szakember számíthat a korábbi kapitány szakmai támogatására is. Storck holnap egy sajtótájékoztató keretében mutatkozik be szövetségi kapitányként a magyar nyilvánosságnak, és ismerteti elképzeléseit az őszi Európa-bajnoki selejtező mérkőzésekkel kapcsolatban.

Dárdai: nélkülem is megteszi az utolsó lépést a csapat

Dárdai Pál szerint megfelelő rendszert építettek fel a magyar labdarúgó-válogatottnál, amely nélküle is kiharcolja a jövő évi Európa-bajnokságon való szereplés jogát.

"Elfogadom és tiszteletben tartom a Hertha döntését, jó, hogy végre tisztázódott a helyzet. Csapatommal a következő szezonban szeretnénk a lehető legjobban szerepelni, ehhez pedig minden energiára szükségem van" - idézte Dárdai Pált a német klub honlapján olvasható közlemény.

"Mindig is mondtam, hogy magyar a szívem. Mindenki tudja, mennyire szeretem a hazámat, és mennyire fontos volt számomra, hogy segítsek a válogatottnak. Úgy gondolom, sikerült a nemzeti együttest a helyes útra állítani, és visszaadni honfitársaim futballbüszkeségét. Úgy érzem, jó alapokat tettünk le, megfelelő rendszert építettünk fel. Büszke vagyok arra, amit eddig elértünk, és biztos vagyok benne, hogy a csapat nélkülem is megteszi az utolsó lépést, és Magyarország kijut az Európa-bajnokságra" - értékelte munkásságát Dárdai, aki öt veretlenül megvívott tétmeccsel a háta mögött távozott posztjáról.

Szerző
Frissítve: 2015.07.20. 17:51