Penge-váltás

Látványpékségként kezeli a kormányzati cinizmus a szerb-magyar határra tervezett vasfüggöny építését. Mintha csak arról lenne szó, hogy túrós táskát, vagy lekváros buktát vásároljunk-e. A Fidesz politikusai azon tanakodnak a nyilvánosság előtt, hogy milyen penge legyen beépítve a nemzeti vasfüggönybe. A lényeg, hogy vágjon. Gyermeket, nőt, időst, bárkit.

Jól jellemzi a Fidesz politikusok gondolkodását, ahogy Orbán egyik hűbérese nyilatkozott arról, hogy azért is legyen szabálysértésből bűncselekmény az illegális határátlépés, mert ha átvágják a menekültek a kerítést, akkor a magyar nemzeti vagyont rongálják, kárt okoznak.

A magát a keresztényi értékek védelmezőjének hirdető Fidesz kormány még azt a fáradságot sem vették, hogy legalább egy zárt létesítményben, laktanyában válogassanak a kínzóeszközök között. Mellesleg a mondás azt tartja, a puding próbája az evés. Javaslom, az lásson neki a tesztelésnek, aki kitalálta és aki támogatta ezt a beteg ötletet.

Orbánnak azért ha egyre nagyobb kihagyásokkal is, de még működik a politikai ösztöne. A hazai és nemzetközi felháborodásnak tudható talán be az is, hogy az utóbbi időben kámforrá vált, nem szólal meg vasfüggöny ügyben. Hagyja, hogy ebben a szégyenletes színjátékban hűséges csatlósai veszítsék el a maradék arcukat is.

Ép eszű ember nem vitatja, a menekült áradat óriási teher Magyarországnak és Európának is. De! Miközben a magyar kormány uszít és hisztériát kelt a szerencsétlenek ellen, arról nem beszél, hogy Törökország eddig 2 millió és Libanon is több százezer menekültet fogadott be és egyelőre még túl sok nemzetközi segítséget sem kapott, miközben a magyarországi menekültellátás háromnegyedét az unió finanszírozza.

Persze valójában nem a menekültekről szól sem a szégyenletes plakátkampány és a vasfüggöny sem. Politikai hasznot remél Orbán Viktor a sokadik ellenségkép felrajzolásától, hiszen rendszere erre épült. A filozófusok, hajléktalanok, korengedményes nyugdíjasok, munkanélküliek, bankárok, brókerek, multi cégek után ki kellett találni egy rezsicsökkentéshez hasonló csodafegyvert, mert a párt népszerűsége erősen megkopott. Kapóra jött tehát a "megélhetési bevándorlózás". Egyelőre az egyik hetilap számára készült közvélemény-kutatás szerint egyetlen új szavazót sem sikerült megszólítani, csak a narancshívőket tudták megtartani.

A hecckampány mégsem volt eredménytelen. Eszement szélsőjobboldaliak megvertek egy lányt Szegeden mert a barátja bőrszíne alapján bevándorlónak vélték, holott a hírek szerint már itt született. A mindenféle "seregek" pedig már azzal fenyegetőznek, hogy a déli határra vonulnak menekültet verni. Nem hinném, hogy tréfálnának.

Ha vér fog folyni, ki vállalja a felelősséget? A látványpékség vezetője?

Szerző

Őrület

Bíz’ Isten, ha nem tudnám, hogy az OPNI – marslakó migránsok kedvéért, a Lipót – már jó néhány esztendeje lehúzta a rolót, szentül meg lennék győződve, hogy ápoltjai amúgy Zrínyi módjára kitörtek kanári sárgára pingált otthonukból, hogy rohammal vegyék be a Fiumei úti temetőt. A jóhiszeműek akár vidám farsangolóknak, vagy busójáróknak is vélhették volna a száz-százötven főnyi tarka sereget, ha tábláikkal, zászlaikkal, kokárdáikkal nem hirdették volna fennen, hogy ők bizony temetni jöttek ide, nem dicsérni, mármint a farsang diadalát.

Kőtáblát is cipeltek magukkal, mint egykoron Mózes. Na nem oly’ böhöm nagyot mint ő, hanem csupán akkorát, hogy Barguzin nagy halottjának, Petőfinek a neve, születésének, valamint halálának(!) az évszámai ráférjenek. A hangsúly persze az utóbbin volt. Az utókor, továbbá a hazátlan pupákok okulására. Hogy végre ők is megtudják, merre lakozik a Jóisten, hogy a Költőn még a muszka kardja sem ejthetett sebet, hogy akár nővé is változhatott, hogy láng lelke ebben a corpusban hághasson a legmagasabbra. A Haza mindenek előtt! Ezért aztán még „halálának” dátumát is a honnak rendelte alá.

Ki nem találnák az évszámot! 1856. Hogy aztán száz évre rá… Mert Petőfi egy vátesz volt, aki pontosan egy évszázaddal előzte meg a korát. Mert ő már akkor tudta, hogy MÁRCIUS után OKTÓBER jön. Ha rajta múlt volna ő vezette volna a Pilvax közieket…! Hja kérem, a láng lélek az a vézna női testben is lánglélek! Mert a kínai megmondta: a lélek a fontos, a perdöntő. A lélek – mint olyan – pedig vándorol. Ezt mindenki tudja, csak azok az idegenszívű akadémikusok nem. Mert makacsok mint az öszvér. Mert nem tudják, hogy még a lélek is a piacról él. Ha nem fizetik meg, nem vándorol. Még a Petőfié sem. Így aztán tettek róla, hogy az a fránya lélek egy kicsit csipkedje magát…

- A KÖLTŐ hazatér! – rikkantotta világgá Megamorv úr. – Milliók kísérik majd utolsó útjára. Lesz zenekar, kórus, versmondó, huszárregiment!

Aztán be kellett érnie egy álsírral, s a százvalahány főnyi farsangozó ápolttal. Ők azonban nem érték be ennyivel. Ha már itt vannak… Ha már ide ette a penész ezeket a riherongy firkászokat és tévéseket, mutassuk meg nekik, hogy kik vagyunk!

Hát megmutatták! Még meg se kellett nagyon mukkanniuk, hogy bárki fia-borja rájöjjön, kifélék-mifélék. Lobogott az Árpádsáv, amerre csak szem ellátott. Mögöttük szerényen virított a tábla: TISZAESZLÁR. Sötét múltunk még setétebb jelképei pedig a cifraszűrökön, a bocskaikon, a betyárgúnyákon.

Riporter kérdez, lekommunistázzák. Aztán azonmód megfosszák magyarságától is. Akkor pedig mi más lenne, ha nem egy nyavalyás zsidó. Firkász felnéz. Hogy szembesüljön a táblával. Szinte üvölt rá az írás: TISZAESZLÁR.

Őrület! Mindenkit, aki arra jár és nem ők, gyanakvó szemek kísérik. Mert mások. Komcsik, libsik, idegenlelkűek… Azaz nem MAGYAROK…

Jöjjön hát az egymillió forintos kérdés: feltétlen gyűlölni kell ahhoz valakit, hogy igaz magyar lehess?

Kormánygép kell

Hat hét leforgása alatt négy külföldi útra nettó 62 és fél millióért utazott repülőgéppel Áder János köztársasági elnök – közölte a Bors. Két utat bérelt géppel tett meg. Portugáliába tizenhárman 15 és fél millióért utaztak. Menetrend szerinti járattal, első osztályon ez legfeljebb 3 millió forint. Törökországba 23 fő 12 millióért. (Rendes járat első osztályon 5 millió.)

Az újságcikkre az MTVA híradója úgy reagált, hogy az itt jegyzett információkat nem is említette. Ellenben papírzsebkendők hullottak ki a képernyőből, olyan könnyfacsaró riport következett. Szinte egész Európában Magyarország az egyetlen, melynek nincsen kormánygépe illetve elnöki különgépe – így a felvezetés. Bezzeg Merkelnek, Putyinnak, Obamának, de még a szlovákoknak is van. Áder szégyenszemre egy 40 éves AN 26-os szovjet kávédarálóval kénytelen menni. (Pontosabb így: az elnök nem odamegy, hanem megérkezik.) A riportból azt is megtudjuk, hogy az egész csotrogány komplett életveszély, hiszen a műszereket 1969-ben tervezték, a pilótáknak pontosan ismerniük kell minden típushibát, nehogy probléma fordulhasson elő. Az egész anyagból sütött, hogy kérem szépen, Ádert külföldi kollégái kiröhögik - természetesen csakis a repülőgép miatt. Egy portál ezzel kapcsolatban megjegyezte: elképesztő, hogy a köztársasági elnök és kísérete nem a legbiztonságosabb eszközzel utazik külföldre, miközben arra is van lehetőség, hogy repülőjegyet vegyenek.

Orbán is szereti a magángépet, de neki valahogy rendre közös útjai vannak Csányival, így ez nem okoz különös gondot. (Habár ahogyan ingyen ebéd nincsen, úgy ingyen beszállókártya sem.)

Nem lepne meg, ha az egész repülőgép-mizéria tudatos kiszivárogtatás lenne, hogy indokát adják, miért is kell végre kormánygépet vásárolni.

Szerző
Veress Jenő