Üsd, vágd!

Nehéz lesz elhitetni a megvert szegedi lánnyal és barátaival, hogy a kormánynak semmi köze az őket ért támadáshoz. Pedig a fideszes szavazógépezet egyik alkatrésze már visszautasította, hogy a jóságos kormány felelős lenne a csongrádi megyeszékhelyen a hét végén történtekért. Az illető - neve Tessely Zoltán - azért is látszott alkalmasnak a feladatra, mert ő Bicske volt polgármestere - ahol meg menekült-tábor van. Minthogy most is a térséget képviseli a parlamentben, szinte érintettként magyarázhatta el, miért van szükség a déli határon vasfüggönyre, beljebb pedig új lágerekre.

Ezzel aztán csatlakozott a fő-fideszesek hetek óta tartó kampányához, amellyel indokolni próbálják a szigorú intézkedéseket. Lázár főminiszter - aki élen jár a propagandában - egy interjúban már egyenesen az európai emberek életminőségét látta veszélyben az ide érkező migránsok miatt. Már népvándorlásról beszélnek és a magyar emberek biztonságának megteremtése a legfőbb érvük. A kormányzat többszörösen is elérte célját. Hiszen a menekültügyekről szól mostanában minden és nem a hatalom baklövéseiről, vagy - például - arról, hogy a szegényeket mégis csak az út szélén hagyják. Egyúttal sikerült a gyűlöletet felkorbácsolni mindenkivel szemben, aki nem ugyanolyan, mint mi.

Ha tehát Szegeden egy lány színes bőrű, bár magyar állampolgár barátjával (is) sétálgat, akkor joga van őket bárkinek megtámadni. Legalábbis a hivatalos propaganda által feltüzelt izomagyúak így gondolják. Nyilván hallották valahol - talán éppen a kedves vezetőtől -, hogy meg kell védeni határainkat és javainkat a betolakodóktól, ha pedig látnak valakit, aki esetleg az lehet, egyből csak ütnek. Pusztuljon a férgese - alapon. És bizonyára nem is nagyon értik, miért ítélik most el hivatalos helyen a tettüket, S mivégre szorgalmazzák még a méltó megbüntetésüket is.

Most, hogy a kormány már azt is eldöntötte, milyen kerítés épüljön, sokan talán tovább is fejlesztenék az ötletet. Ha minden idegenszívűt - vagy akit a hatalom annak minősít - kerítések mögé zárnának, nem történnének ilyen sajnálatos esetek. Az uraknak meg nem kellene magyarázkodniuk.

Van hová fejlődni. Hajrá Magyarország!

Szerző
2015.07.22 08:13

Felgyújtották Oroszország legnagyobb zsidó tanintézményét Moszkvában

Publikálás dátuma
2019.04.19 21:06
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Tórát Hájím jesivában mintegy 60 hallgató, rabbi és vendég volt a támadás idején.
Ismeretlenek felgyújtották Oroszország legnagyobb zsidó tanintézményét, a moszkvai Tórát Hájím jesivát - közölte Mojse Lebegy rabbi a RIA Novosztyi hírügynökséggel péntek este. A rabbi felhívta a figyelmet arra, hogy
az incidens a judaizmus fő ünnepe, a pészah előtt történt.
A tanintézményben mintegy 60 hallgató, rabbi és vendég tartózkodott, akik a széder esti közös étkezésre érkeztek. Lebegy elmondta, hogy a kóser hús kamrája égett le.
Olga Jeszaulova, a moszkvai főrabbi sajtótitkára az Interfaxnak nyilatkozva kifejezte reményét, hogy a rendvédelmi szervek hamar megtalálják az elkövetőket. Személyi sérülésről az esettel kapcsolatban hírügynökségi jelentések nem számoltak be.
Idén a pészahot, amikor a zsidók egyiptomi kivonulásról, a rabszolgaságból való szabadulásról emlékeznek, április 19-én estétől 27-ig tartják.

Három hegymászót sodort el a lavina Kanadában, csak a ruháik maradtak utánuk

Publikálás dátuma
2019.04.19 20:16
Illusztráció
Fotó: Mint Images/ Michael Hanson
A mentőalakulatoknak csak néhány mászóeszközt sikerült megtalálniuk, nem sokkal később a rossz időjárási körülmények miatt be kellett szüntetniük a keresést.
Három hegymászóval végzett egy lavina az észak-amerikai Sziklás-hegység kanadai oldalán, írja az Euronews. Az alpinisták éppen a 3300 méter magas Howse-csúcsról tartottak vissza, amikor elsodorta őket a hó. A mentőalakulatoknak ekkor csak néhány mászáshoz szükséges eszközt sikerült megtalálniuk, nem sokkal később pedig a rossz időjárási körülmények miatt be kellett szüntetniük a keresést.
A két osztrák és egy amerikai áldozatot az őket szponzoráló sportszergyártó azonosította ruhadarabok alapján. A cég megígérte, hogy a jövőben támogatni fogja a szerencsétlenül járt mászók családjait.
Az egyik alpinista Jess Roskelley volt, aki 20 éves korában lett a legfiatalabb amerikai, aki megmászta a Mount Everestet. A kutatást várhatóan csak jövő héten folytatják.