Előfizetés

Keretet hirdetett Storcz Botond

Publikálás dátuma
2015.07.23. 07:53
Storcz Botond FOTÓ: SZALMÁS PÉTER
Storcz Botond szövetségi vezetőedző tegnap keretet hirdetett. Így eldőlt: Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna és Fazekas-Zur Krisztina alkotja majd az augusztusi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon 500 méteren rajthoz álló magyar női négyest.A szakmai csapat a lehető legerősebb kvartettet állította össze a hétvégi válogatóversenyeken elért eredmények alapján.

A magyarok ebben a számban a 2009-es vb óta egyetlen világversenyen sem kaptak ki, az elmúlt öt szezonban a négyesnek állandó tagja volt Szabó és Kozák. A szövetség emlékeztetett rá, hogy Fazekas-Zur ott volt a londoni olimpián aranyérmes egységben, „a jelenleg legjobb formában lévő női kajakos”, Kárász pedig már tavaly bizonyította, hogy megérett a négyesre, amellyel aranyat nyert a moszkvai vb-n.

A kvalifikációs vb-re készülő felnőtt válogatottban 14 klub 40 versenyzője kapott helyet, a legfiatalabb a 16 éves Homonnai Luca, a legidősebb pedig a férfi négyes vezérevezőse, a 37 esztendős, háromszoros olimpiai aranyérmes Kammerer Zoltán.

Storcz Botond azt mondta, éremszerzéssel kapcsolatos elvárásokat most nem fogalmaz meg, a cél annyi olimpiai indulási jog megszerzése, amellyel esély nyílhat arra, hogy a magyarok kimagaslóan szerepeljenek a jövő évi riói játékokon, megtartsák vezető pozíciójukat a világ kajak-kenu sportjában. A világbajnokságot augusztus 20. és 23. között rendezik Milánóban.

A magyar csapat
Nők:
K-1: Vad Ninetta (200 m), Kárász Anna (500 m), Medveczky Erika (1000 és 5000 m)
K-2: Homonnai Luca, Douchev-Janics Natasa (200 m), Szabó Gabriella, Kozák Danuta (500 m), Sarudi Alíz, Bodonyi Dóra (1000 m)
K-4: Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Fazekas-Zur Krisztina (500 m)
C-1: Takács Kincső (200 m)
C-2: Lakatos Zsanett, Takács Kincső (500 m)
Férfiak:
K-1: Dudás Miklós (200 m), Hufnágel Tibor (500 m), Kucsera Gábor (1000 m), Ceiner Benjámin (5000 m)
K-2: Tótka Sándor, Molnár Péter (200 m), Somorácz Tamás, Hérics Dávid (500 m), Boros Gergely, Nádas Bence (1000 m)
K-4: Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel (1000 m)
C-1: Hajdú Jonatán (200 m), Korisánszky Dávid (500 m), Vajda Attila (1000 és 5000 m)
C-2: Lantos Ádám, Nagy Péter (200 m), Sarudi Pál, Forgó Christopher (500 m), Mike Róbert, Vasbányai Henrik (1000 m)
C-4: Vass András, Kiss Tamás, Sarudi Pál, Varga Dávid (1000 m)Egyetlen pozitívum: megvan a továbbjutás

Publikálás dátuma
2015.07.23. 00:58
MTI FOTÓ: Illyés Tibor
Egygólos előnyét igyekezte megtartani hazai pályán a Videoton labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának visszavágóján a Sóstói Stadionban. A székesfehérváriak előző héten Gyurcsó Ádám találatával 1-0-ra diadalmaskodtak a walesi The New Saints otthonában.

A szerda esti mérkőzés nagyobb iramban kezdődött, mint a walesi összecsapás, ám így is inkább a 30 Celsius-fok feletti hőmérséklet miatt volt forró a hangulat. A félidő végén két nagy helyzet adódott a Videoton előtt, de sem Gyurcsó lövése, sem Ivanovszki fejese nem volt veszélyes, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

A folytatás is fehérvári „helyzetecskékkel” indult, ám veszélyt egyik próbálkozás sem jelentett, nem úgy a másik oldalon. A 61. percben Wilde fejelt kapura, Szolnoki Rolandnak a gólvonalról sikerült mentenie. A helyszínre kilátogató 3300 nézőnek nem igazán tetszett, amit a Viditől látott: füttyszó kísérte a Fejér megyeiek megmozdulásait.

A 78. percben jött a hidegzuhany: Matthew Williams megszerezte a vezetést The New Saints számára. A bekapott gól valamelyest felpörgette a fehérváriakat, de késő volt az ébredésre, így következhetett a hosszabbítás.

Csak abban reménykedhettünk, hogy a túlórára sikerül összekapnia Bernard Casoninak tanítványait. Hiába volt mezőnyfölényben a Videoton a kapura nem jelentett veszélyt. A hosszabbítás második 15 percében aztán megszületett a hőn áhított fehérvári gól: akárcsak egy héttel ezelőtt ismét Gyurcsó szerezte a gólt.

Végül a Videoton kiszenvedte a továbbjutást. Ez az este egyetlen pozitívuma. Juhász Rolandék a következő körben a fehérorosz BATE Boriszovval találkoznak.

Magyar-román - Augusztus 3-án kezdődik a jegyértékesítés

Augusztus 3-án kezdődik a jegyértékesítés a szeptember 4-én rendezendő Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai beszámolója alapján a találkozóra négy árkategóriában lehet belépőt venni, a kapuk mögötti szektorokba 3500 forintba kerülnek a belépők, a további három árkategóriába sorolt jegyeket 4500, 8000, illetve 11000 forintért lehet megvásárolni. A VIP Bronz jegyek 15 ezer forintba, a VIP Gold jegyek 25 ezer forintba kerülnek.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a szurkolói kártyával rendelkezők az interneten (https://meccsjegy.mlsz.hu/), a TEX és a Jegymester viszonteladói hálózatában, valamint a Bálna Budapest (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.) kereskedelmi és kulturális centrumban és a Syma Csarnokban (Budapest, 1146, Dózsa György út 1, 1146) működő Ticket Express jegyirodákban vásárolhatják meg belépőjüket. Ugyanakkor akik nem rendelkeznek szurkolói kártyával, azok csak utóbbi kettőben juthatnak jegyhez személyi azonosításra alkalmas igazolványuk bemutatásával. Nekik fontos tudniuk, hogy azonosításra alkalmas okmányukat a mérkőzésre is el kell hozniuk, a rendezők ugyanis a beléptetéskor elkérik és összevetik a mérkőzésjegyen szereplő adatokkal.

A szeptember 7-én, Belfastban megrendezésre kerülő Észak-Írország - Magyarország Eb-selejtezőre szintén már augusztus 3-tól lehet jegyet váltani.

A mérkőzésre a szurkolói kártya használata nem lesz kötelező, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon névre szóló vouchert vásárolhatnak meg a szurkolók. Az utalványokat a szurkolók a budapesti Syma Csarnokban található Ticket Express jegyirodában személyesen tudják a jegyre cserélni (személyi azonosítás után), vagy a finnországi mérkőzéshez hasonlóan a mérkőzés napján a belfasti Windsor Park stadion vendégpénztárában, kizárólag személyi azonosítást követően. Az UEFA szabályainak megfelelően az MLSZ az átépítés alatt álló stadionba 700 jegyet igényelhet, a belépők ára egységesen 35 font (kb. 16 000 Ft) lesz.