Ő lett az Anna-bál szépe

Publikálás dátuma
2015.07.26. 13:15
A balatonfüredi Boór Bettinát választották a 190. Anna-bál szépévé . Mellette első udvarhölgye, a balatonfüredi Barna Dorina és
Szombaton este megkezdődött a 190. Anna-bál Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében, ahol -a hagyományok szerint - a közönség szavazta meg a tizenöt legszebb lányt, majd a szűkített mezőnyből szakmai zsűri választotta a bál szépét és udvarhölgyeit.

Az Anna-bált - ami a városra lecsapó vihar miatt késéssel kezdődött - Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter nyitotta meg, aki Magyarország legnagyobb hagyományokkal bíró táncvigasságának nevezte az eseményt. A bál díszvendége, Balatonfüred legújabb kulturális partnertelepülése, Komárom alpolgármestere, Turi Bálint pedig már egyenesen a magyar legendárium részének nevezte az Anna-bált.  

Az Anna-bál szépe a balatonfüredi Boór Bettina, Viktória-mintás, udvarhölgyei pedig a szintén balatonfüredi Barna Dorina és a komáromi Szép Csenge Rothschild- illetve Apponyi-mintás herendi vázát kaptak ajándékba.

Szerző

Nem tréfadolog - Ismét véradásra hív a Magyar Vöröskereszt

Publikálás dátuma
2015.07.26. 12:17
Illusztráció/Thinkstock
Július utolsó és augusztus első hetében a legnehezebb aktivizálni a véradókat idehaza. A Magyar Vöröskereszt közösségi kampányt indított és a fesztiválokon, vízpartokon is toborozza a véradókat. A nyári szabadságolások mellett, az elmúlt napokban tapasztalható kánikula, kihatott a véradói aktivitásra is. Ráadásul a Magyar Vöröskereszt tapasztalatai szerint az év más időszakához képest, július utolsó és augusztus első hetében a legnehezebb véradásra ösztökélni az embereket - jelzi a gondokat a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közlemény. 

A véradásokat szervező humanitárius szervezet arra kéri rendszeres és leendő véradóit, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a Vöröskereszt által szervezett véradásokon. A nyár végéig több száz helyszínen lesz lehetőség vért adni. A többi között a Művészetek Völgye Fesztiválon, ahol augusztus 2-ig minden nap várják a segítőket, míg a Vöröskereszt Arany János úti székházában csütörtökön 11 és 18 óra között szerveznek véradást. További véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu oldalon vagy a Véradás-Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobil applikáción érhetőek el.

A Magyar Vöröskereszt emellett egy rendhagyó közösségi kampányt is elindított, július közepén 150 közszereplőnek, újságírónak és vállalati vezetőnek küldött ajándékot.

ifj Heimann Zoltán borász vért ad

ifj Heimann Zoltán borász vért ad

A nők egy Szekszárdi Bikavért, a férfiak pedig egy szál vörös rózsát kaptak, ezzel az üzenettel: Adj vért, és add tovább! A szervezet arra buzdít mindenkit, hogy adjanak vért és indítsák el saját véradóláncolatukat a www.veradas/veradovagyok oldalon.

A kampány keretében bárki meghívhatja három ismerősét, hogy ők is adjanak vért. Akik elfogadják a kihívást, meghívókhoz jutnak, hogy tovább vihessék a véradás hírét. Így párhuzamosan több láncolat is elindul, amelyek segítségével több ezer ember ismerkedhet meg a véradás fontosságával, és juthat hozzá a másokon való önzetlen segítségnyújtás élményéhez. A szervezet arra kéri a véradókat, írják meg tapasztalataikat és a posztoljanak egy képet véradásukról saját Instagram és/vagy Facebook oldalukon a #veradovagyok hastaget használva ezzel is bátorítva ismerőseiket, és népszerűsítve a nemes ügyet.

A kampány indulása óta több százan regisztráltak és indították el saját véradóláncukat a www.veradas.hu/veradovagyok oldalon. A szekszárdi borászok pedig nem csak bikavérüket, de saját vérüket is felajánlották a jó ügyért és vért adtak. A Vöröskeresztnek országosan 1800 véradót kell toboroznia naponta ahhoz, hogy a szükséges vérmennyiség rendelkezésre álljon.

Magyar Vöröskereszt

Szerző

Vihar Budapesten

Publikálás dátuma
2015.07.26. 10:13
Villámlás Budapesten, a XV. kerületben 2015. július 25-én. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Megérkezett a napok óta tartó hőséget enyhítő hidegfront szombat délután. A viharos szél az ország több pontján fákat csavart ki, faágakat tépett le és felsővezetékeket rongált meg.

A fővárosban 25 helyszínre riasztották a tűzoltókat, jellemzően kidőlt fák miatt - mondta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Kisdi Máté közölte, a Múzeum körúton egy fa a villamos felsővezetékére dőlt, emelő segítségével távolították el a tűzoltók. A kidőlt fa miatt egy ideig pótlóbuszok jártak a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos helyett a Szent Gellért tér és a Deák Ferenc tér között.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szerző